zoeken
   
Hiep hiep hoera voor Flinn! 4 jaar!22.04.2021

Jaja, vandaag vierden wij alweer feest. Deze keer was Flinn ons feestvarkentje. Ook hij werd in de vakantie 4 jaar en dat mochten we dan vandaag eindelijk vieren. Met zijn kroon op zijn hoofd zongen we en dansten we speciaal voor Flinn terwijl hij op de verjaardagsstoel mocht staan. 4 kaarsjes werden uitgeblazen met een groot applaus als gevolg.
Flinn trakteerde met lekkere dinokoeken. Als dat niet lekker smullen was. Hij werd omgetoverd in een clowntje en was helemaal in zijn nopjes. Hiep hiep hoera grote vriend!


 
Feest voor Lia! 3 jaar!20.04.2021

Vandaag hadden we weer een feestje te vieren in de klas want ons feestvarkentje van vandaag was Lia! Ook zij werd in de vakantie 3 jaar. Na het gebruikelijke zingen en dansen werd Lia in een clowntje omgetoverd.
Zij had wel een heel leuk traktaat mee voor ons. Lekkere uiltjes-zakjes gevuld met paaseitjes, smullen maar!


 
Borys en Mira, de nieuwe vriendjes in onze klas!19.04.2021

Vandaag hadden wij ook 2 nieuwe vriendjes in onze klas. Zij kwamen vandaag meespelen. Het zijn Mira en Borys. Welkom in de Uiltjesklas!


 
Feest voor Fleur!19.04.2021

Waaaaw, wat een leuke start na de vakantie want wij mochten al meteen feest vieren vandaag. Fleur werd in de vakantie 4 jaar en dat mochten wij vandaag dan eindelijk vieren! Joepie! Fleur was helemaal in de wolken met haar dagje. Want zij stond vandaag in de belangstelling. We zongen liedjes en ze mocht 4 kaarsjes uitblazen. Als kers op de taart trakteerde ze met lekkere Olaf-ijsjes! Dat was lekker smullen!
De feest week zal mogen verder gezet worden! Ja ja, deze week is het elke dag feest!


 
Met Pasen op de boerderij (week 2)26.03.2021

Maandag was dikke fun want wij mochten ons allemaal eens uitleven met het stempelen van bollen en dat allemaal door elkaar. Wat? Allemaal door elkaar? Ja, deze keer mocht dat wel. Juf had op voorhand een sjabloon van een (paas) haas op het blad gekleefd. En de verrassing was groot toen het sjabloon er af ging! Waaw, zo mooi! De haas kreeg nog een staartje en alle werkjes hangen uit in onze klas!
Dinsdag mochten we paaseitjes tellen. We rolden met de dobbelsteen en telden evenveel eitjes. Achteraf mochten we een eitje smullen, chocolademondjes verzekerd!
Woensdag gingen we krullebollen. We krullebolden een kuiken. Eerste rondjes draaien op rustige muziek. En als we de kippen hoorden kakelen, mochten we de donshaartjes van het kuiken tekenen.
Donderdag kregen we voor-, zij en achter zichten te zien van verschillende dieren. Die mochten we bij het juiste dier kleven.
Vrijdag was het feest! Het slotfeest van de jeugdboekenmaand. We mochten allemaal optreden op het podium met onze feesthoed op.
Als grote verrassing kregen we hoog bezoek van de paashaas en kregen we allemaal een chocolade ei cadeau! Lekker smullen!
Een aantal weken geleden werkten wij rond het boekje ‘Het Ding’. We maakten een eigen versie van het verhaal en dat kunnen jullie hier bekijken:
https://m.youtube.com/watch?v=4_3LwDVQFfM&t=18s

Veel kijkplezier!


 
Feest voor Quinn, 4 jaar!24.03.2021

Vandaag mochten we feest vieren in onze Uiltjesklas want Quinn werd vandaag 4 jaar. Super trots stond hij te blinken op onze verjaardagsstoel terwijl wij uit volle borst voor hem zongen.
Als verrassing trakteerde hij met lekkere ijsjes die we in de wilgenhut mochten op smullen.

Gelukkige verjaardag lieve vriend! Geniet van jouw dagje vandaag!


 
Febe, een nieuw vriendje in de klas19.03.2021

We mochten deze week ook een nieuwe vriendje verwelkomen in onze klas en dat is Febe. Zij koos het Sterretje als symbooltje. Welkome Febe!


 
Met Pasen op de boerderij (week 1)19.03.2021

Deze week begonnen we met het maken van ons paaswerkje. Daarvoor moesten we strepen schilderen op de buik van onze gekke kip. We schilderden ook de vleugels en stempelden er later witte stippen op. We mochten het hoofd bestempelen met verf. Op dinsdag prikten we de bek van onze gekke kip en kleefden we er bolletjes crępe-papier op. Juf die niette alles aan elkaar en nu staan onze gekke kippen te blinken aan ons raam. Hadden jullie ze al gezien?
Wat deden we verder nog deze week?
- we luisterden naar leuke verhalen over de avonturen op de boerderij;
- we mochten de varkentjes en andere dieren eens een modderbadje geven;
- we speelden in de maistafel;
- we maakten een puzzel van een varken;
- we leerden een liedje over pootjes;
- we speelden het spelletje: bim bam buisje wie woont in mijn huisje?;
- en we zochten de mama en de babydieren bij elkaar.

Volgende week gaan we nog een weekje verder en vrijdag sluiten we onze week af met het slotfeest van de jeugdboekenmaand, joepie!


 
Lezen is een feest12.03.2021

Boeken, boeken, boeken, heel veel boeken deze week.

Omdat het deze week feest van de boeken was, maakten we een feesthoedje. Daarvoor mochten de oudste kleuters strepen schilderen op hun hoedje. De jongste kleuters schilderden hun hoedje in 1 kleur en mochten er later bollen op stempelen met verf.

Elke kleuter bracht zijn of haar lievelingsboek mee. Dat boek mochten ze voorstellen. Dat deden ze allen met veel plezier!

Deze week vertelde ik zelf ook mijn lievelingsboek. Namelijk ‘Het Ding’. We luisterden en dansten ook op de Wiebelbillenboogie en luisterden naar Krokodillenalarm. Heel veel boeken dus deze week want juf vertelde ook af en toe eens een boek dat de kleuters meebrachten.

Nadat we het verhaal van ‘Het Ding’ een aantal keer gehoord hadden, mochten de kleuters het verhaal naspelen.

Ook was het op vrijdag 12 maart Bednet en kwamen alle kleuters talrijk in hun pyjama!


 
Met Daba naar Afrika (2)05.03.2021

We begonnen deze week met het schilderen van een Afrikaanse zonsondergang. We schilderden rode, oranje, gele en onderaan zwarte strepen.
Dinsdag haalden we de ipads nog eens boven en mochten we in de jungle opzoek gaan naar verschillende voorwerpen. Daarvoor moesten we inzoomen, uitzoomen en scrollen met onze vingers. Wat een pret als we dan uiteindelijk het juiste voorwerp konden vinden! We deden ook een schaduwenspel en mochten de juiste dieren bij de juiste schaduw zoeken.
Woensdag maakten we een reis rond de wereld in de turnzaal. We moesten het parcours goed volgen zodat we niet in het water konden vallen.
We luisterden ook nog naar een verhaal met allerlei verschillende jungledieren en mochten deze ook eens nadoen.
Donderdag maakten we een dierentoren met verschillende jungledieren. We moesten goed kijken naar het voorbeeld en dezelfde toren nabouwen met dezelfde dieren.
Vrijdag mochten we de juiste poten zoeken bij het juiste dier en de weg volgen naar de jungledieren.
Er werden ook volop Afrikaanse maskers geknutseld.
Louis maakte in onze bouwhoek zelfs een Afrikaanse xylofoon!


 
pag.

1

 ...

2

... 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!