zoeken
   
Mijn papa is de beste11.06.2021

Maandag tekenden we een bal door de punten met elkaar te verbinden. Daarna mochten we alle vlakken die een zwarte bol hadden zwart kleuren.
Dinsdag mochten we hockey spelen. We kregen allemaal een rietje en juf legde pingpongballen op de tafel in de verf. We mochten de pingpongballen naar elkaar spelen maar deze mochten niet van de tafel rollen!
Woensdag deden we allerlei opdrachten met een bal. We gingen naar de turnzaal en kregen allemaal een bal. De juf toonde prenten en we mochten dat na doen.
Donderdag scheerden we onze baard. Eerst bekeken we het scheermateriaal van papa eens van dichtbij. Daarna mochten we zelf aan de slag met scheerschuim en friskostokken.
Vrijdag maakten we zelf popcorn. Ra ra ra, misschien heeft dat wel iets te maken met het vaderdagcadeau? Of wisten jullie dat al?🙂


 
Feest voor Louane10.06.2021

Hoewel Louane pas jarig is in de vakantie, mochten we vandaag al haar feest vieren. Zij zal namelijk 4 jaar worden in de vakantie. Deze morgen kwam ze met een big smile haar traktaat brengen. Toen we in de klas aankwamen wist ze al heel goed op welke stoel ze mocht gaan zitten. Ze stond al klaar om haar kroon op haar hoofd te passen. Even later mocht ze op de stoel gaan staan. Een beetje overdonderd door alle aandacht die ze van de klas kreeg, stond ze toch te glunderen op haar stoel.
Louane trakteerde met lekkere popcorn en dat was lekker smullen!
Natuurlijk werd zij nog geschminkt en daarbij mocht ze zelf de kleuren kiezen. Je kan al raden welk kleur zeker aan bod moest komen he? Juist, roze. En voor Louane geen bollen op haar wangen maar mooie hartjes. Proficiat grote meid!


 
Mijn papa04.06.2021

Maandag brachten we een foto van onze papa mee. We mochten eens vertellen over wat we allemaal leuk vinden om samen met ons papa te doen. Alle papa’s kregen een plekje aan ons prikbord.
Daarna begonnen we aan ons cadeautje. We schilderden er op los. We verklappen nog niet wat we gaan maken hoor!
Dinsdag en woensdag werkten we volop aan ons vaderdagcadeautje.
Donderdag schilderden we nog een leuke verrassing voor onze papa’s en mochten we op de foto. Ra ra ra, wat zouden we op de foto aan het doen zijn? Spannend! Op vaderdag zal het allemaal duidelijk worden.
Vrijdag schilderden we de Belgische vlag.
Deze week leerden we ook nog een versje voor onze papa’s, luisterden we naar het volkslied en versierden we onze klas in de Belgische kleuren! Bedankt voor alle spullen die jullie meebrachten!


 
Allerlei voortuigen28.05.2021

Deze week was de laatste week dat we rond dit thema werkten.
Maandag mochten we nog een dagje gezellig thuis blijven want toen was het een feestdag en moesten we niet naar school.

Dinsdag merkten we iets heel raars op. Uil was nergens te bespeuren. Gelukkig wist Jules wel raad. Hij heeft Uil zien wegrijden op een brommer en hij zei iets over foto’s. We vonden inderdaad foto’s van plekken in onze school. We moesten Uil dus gaan zoeken op deze plekken. We zochten in de turnzaal, in de klas van juf Trui, in het bureau van Marianne en zelfs in de vuilbakken, helaas was hij daar nergens te vinden. Gelukkig vonden we hem bij het zoeken naar de plaats op de laatste foto en dat was in de slaapklas! Oef, gevonden! Maar wel een heel leuk spelletje!
Daarna mochten we nog een puzzel maken van een auto aan de hand van een stappenplan.

Woensdag deden we techniek. Welke auto rijdt het verste? De kleuters kregen 2 lijnen. Achter de ene lijn moesten ze staan en de auto moest achter de andere lijn belanden. Maar de kleuters mochten niet stappen tussen de 2 lijnen. Ze kregen wel planken en buizen en moesten zo de auto’s naar de overkant krijgen. Het was eerste even zoeken maar het lukte uiteindelijk wel.

Donderdag mochten we een trein stempelen op de lijn. De lijn was wel gebogen dus we moesten zorgen dat we juist stempelden.

Vrijdag maakten we een werkje om de brandweermannen te helpen. Zij moesten de brand gaan blussen maar vonden de juiste ladder niet. Wij zochten voor elke brandweerman de juiste ladder zo konden zij toch de brand gaan blussen.


 
Fietsen, fietsen, fietsen21.05.2021

Deze week mochten we onze eigen fiets meebrengen naar de klas. En wat hebben wij veel gefietst! We hadden de speelplaats voor ons alleen en konden een hele grote toer fietsen.

Maandag had Juf Pauline ook een fiets meegebracht naar de klas. We bekeken die fiets eens heel goed en bespraken de verschillende onderdelen. Zo ontdekten we het zadel, de pedalen, het stuur, die fietsbel, de spatborden, de lichten,... Omdat het niet zo een supergoed weer was in de voormiddag konden we helaas niet fietsen. Maar wij deden iets anders. Namelijk een spelletje met auto’s en een dobbelsteen. De kleuters mochten rollen met de dobbelsteen en de ogen tellen. Daarna mochten ze evenveel auto’s nemen om deze van de autobaan te laten rijden.

Dinsdag was ICT dag. We haalden de ipads en de grote tv boven en we mochten spelletjes spelen op symbaloo. Ze hadden allemaal iets met verkeer te maken. Natuurlijk fietsten wij op dinsdag ook met onze fiets.

Woensdag mochten we de auto’s in de juiste rij richting zetten. We moesten goed kijken naar waar de auto reed en deze bij de juiste pijl kleven.
Het was de laatste dag dat we nog eens konden fietsen met onze eigen fiets dus daar profiteerden we van en we fietsen na de speeltijd nog eens.

Donderdag mochten we met de auto’s door de verf rijden. Hiervan kunnen jullie hier een filmpje bekijken:
https://m.youtube.com/watch?v=T-CrEXFtQe8
We hebben op donderdag ook veel gepuzzeld!

Vrijdag hadden we een gesprekje over de verschillende voertuigen die er bestaan. Een fiets, een auto, een bus, een trein, een tram, een helikopter, een vliegtuig, een boot,... Daarna kregen de kleuters een blad met prenten op van: de lucht, de zee, het fietspad, de straat, de treinsporen. Zij moesten de voertuigen bij de juiste foto kleven. In de namiddag mochten we spelen in de hoekjes en puzzelen bij Juf Eline.

Volgende week gaan we nog 1 weekje verder met dit thema! 
Oversteken die je zo!12.05.2021

Deze week is een korte week want vandaag start het verlengde weekend al. Toch hebben wij in deze korte week heel wat geleerd hoor!
Maandag wilde Uil ons heel graag iets leren. Hij was in het weekend op stap geweest en hij wilde wel eens weten of jullie kleuters wisten hoe ze moesten oversteken??
Maandag gingen wij dus wandelen op straat. Op straat?? Nee nee, niet op straat! Op het voet- en zebrapad natuurlijk. En als je wil oversteken, moet je stoppen aan de stoeprand en 3 keer kijken van de ene kant naar de andere kant. Is er een auto? Ja! Niet oversteken maar wachten tot deze stopt. Nee! Dan mag je oversteken. Kijk maar eens hoe goed wij dat deden!
Daarna mochten wij een zebrapad schilderen door de punten te verbinden of te schilderen op de lijn.

Dinsdag mochten we Jules en Marie met hun fluojas schilderen. We mochten achteraf ook zilverpapier kleven op een strook van de fluojas.

Woensdag krullebolden we de wielen van de auto. En waarschijnlijk hebben jullie het liedje ‘ De wielen van de bus’ de voorbije dagen al eens horen waaien? Dat liedje hebben wij namelijk ook geleerd in de klas.

Geniet samen van het verlengde weekend. En niet vergeten volgende week maandag mogen de kinderen hun fiets meebrengen naar de klas!


 
Hiep hiep hoera voor Berat! 4 jaar!07.05.2021

Gisteren hadden wij eigenlijk nog een feestvarkentje in de klas. Dat was namelijk Berat. Maar omdat het toch leuker is dat elk kindje zijn of haar eigen feest heeft in de klas, vierden we Berat zijn verjaardag vandaag pas.
Berat zat deze morgen al meteen op de juiste stoel en dat was de verjaardagsstoel. Nadat de kroon op zijn hoofd werd gepast, kon het feest beginnen. We zongen en dansten onze verjaardagsliedjes en hij mocht de kaarsjes op de taart uitblazen. 4 kaarsjes natuurlijk. Daarna blaasden we zijn ballon op en dan was het tijd voor het traktaat. Berat trakteerde met lekkere berenkoekjes, een marshmellow en een sapje. Wat we niet opkregen, mochten we in de boekentast stoppen om thuis op te eten. Berat werd tot slot omgetoverd tot zen clowntje en aan zijn gezichtje kon je zien dat hij dat wel leuk vond.
Proficiat grote vriend!


 
Kapsalon in de klas07.05.2021

We beleefden deze week weer heel wat leuke dingen.
Maandag stempelden we hartjes voor (wie kan het ook anders??) onze allerliefste mama. Dat was dan ook meteen onze cadeauverpakking. Maar dat hadden jullie zeker al gezien he? Hopelijk heeft jullie kindje dat cadeautje goed verstopt en kunnen jullie zondag genieten van een welverdiende en deugddoende Moederdag. Ik wens jullie bij deze dan ook een hele fijne Moederdag!!

Dinsdag maakten we een schaduwenspel. Daarbij mochten de uitgeknipte prenten naast het juiste voorwerp leggen. Wat deden we dat allemaal super goed zeg! In de namiddag ging de nagelstudio open en mochten we eens langs gaan bij de juf om ons nageltjes te laten lakken.

Woensdag deden we een techniek met de haardroger. Daarvoor mochten we de balletjes laten rollen door de waterverf met een haardroger. Hier kunnen jullie een filmpje bekijken over hoe dat eraan toe ging in de klas:
https://m.youtube.com/watch?v=89Ma902iY1Y

Hilariteit alom!

Donderdag ging het kapsalon open. De juffen werden omgetoverd tot echte kapsters en iedereen had een afspraak. Er werden vlot haren gewassen en gedroogd, gevlochten, staartjes, gemaakt, gel in het haar gedaan. Kortom iedereen werd op zijn of haar wenken bediend in het kapsalon. Hopelijk vonden jullie het ook een mooi resultaat. De kinderen zaten alvast te blinken in de kappersstoel.

Vrijdag mochten we met stift de handtas van mama tekenen. Daarna mochten we allerlei voorwerpen uitknippen die we in de handtas van mama kunnen vinden om die daarna op te kleven.
 
Kapsalon in de klas07.05.2021

We beleefden deze week weer heel wat leuke dingen.
Maandag stempelden we hartjes voor (wie kan het ook anders??) onze allerliefste mama. Dat was dan ook meteen onze cadeauverpakking. Maar dat hadden jullie zeker al gezien he? Hopelijk heeft jullie kindje dat cadeautje goed verstopt en kunnen jullie zondag genieten van een welverdiende en deugddoende Moederdag. Ik wens jullie bij deze dan ook een hele fijne Moederdag!!

Dinsdag maakten we een schaduwenspel. Daarbij mochten de uitgeknipte prenten naast het juiste voorwerp leggen. Wat deden we dat allemaal super goed zeg! In de namiddag ging de nagelstudio open en mochten we eens langs gaan bij de juf om ons nageltjes te laten lakken.

Woensdag deden we een techniek met de haardroger. Daarvoor mochten we de balletjes laten rollen door de waterverf met een haardroger. Hier kunnen jullie een filmpje bekijken over hoe dat eraan toe ging in de klas:

Hilariteit alom!

Donderdag ging het kapsalon open. De juffen werden omgetoverd tot echte kapsters en iedereen had een afspraak. Er werden vlot haren gewassen en gedroogd, gevlochten, staartjes, gemaakt, gel in het haar gedaan. Kortom iedereen werd op zijn of haar wenken bediend in het kapsalon. Hopelijk vonden jullie het ook een mooi resultaat. De kinderen zaten alvast te blinken in de kappersstoel.

Vrijdag mochten we met stift de handtas van mama tekenen. Daarna mochten we allerlei voorwerpen uitknippen die we in de handtas van mama kunnen vinden om die daarna op te kleven.


Geen foto's gevonden ...
 
Feest voor Alice! 4 jaar!06.05.2021

Een stralende Alice in de klas vandaag. Dat kon ook niet anders want het was haar feest vandaag. Zij werd vandaag 4 jaar en keek er al zo lang naar uit. Ze telde de dagen af en dan was het vandaag eindelijk haar beurt. Nog voor ik het kon zeggen, stond de verjaardagsstoel al in het midden van onze kring. Ze stond erop te bliken toen we zongen en dansten speciaal voor haar. Daarna mocht ze 4 kaarsjes uitblazen en een wens doen.
Nadat we feest vierden was het tijd voor het traktaat. Daarvoor zochten we de gezellige wilgenhut op en mocht we smullen van een lekker zakje chips. Daarna mochten we nog appelsap drinken uit een prinsessenbeker.
Toen ik vertelde wat we in de namiddag nog gingen doen, herinnerde ze me even dat zij toch ook wel nog moest geschminkt worden en of ik dat niet vergeten was. Natuurlijk niet. Zij werd omgetoverd tot zen gekke clown. Gelukkige verjaardag grote meid! 
pag. ...

1

... 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!