Bosklassen Stoumont - maandag 3 juni 2019-06-03
108
Iedereen was toegekomen en laadde hun spullen in. Rond 7u40 zaten we op de bus en we hebben onze ouders uitgezwaaid om 7u45 waren we weg. We hebben de Route Wallonie genomen en we kwamen langs de scheepslift van Strépy-Thieu. We kwamen om 11u45 in Wéris. Daarna hebben we daar gegeten. Aansluitend gingen we naar de eerste dolmen. We leerden over de Menhirs hoe ze op die plaats kwamen en hoe de dolmens gebouwd werden. Dan kwamen we aan bij de tweede dolmen. Mensen dachten dat de dolmens gebouwd werden door reuzen. Maar ondertussen weten we wel beter. We klommen op een steile heuvel. Daar hebben wij eventjes uitgerust op de rotsen. Toen gingen we terug naar beneden  en kwamen we het duivelsbed tegen. Dan namen we terug plaats op de bus en wij bedankten de gids voor haar leerrijke uitleg. Nog een uurtje rijden en we bereikten onze bestemming ’Bos en Sport’ , waar we tot het einde van de week zullen verblijven.

Felix,Thor & Iebe

Verkenningstocht

Toen we aankwamen op ons logement, hielpen we eerst allemaal om het materiaal uit de bus te halen. Iedereen nam daarna een koffer vast en hielp elkaar om de valiezen boven in onze kamers te krijgen. Daarna begonnen we aan onze verkenningstocht. We gingen de omgeving van ons logement en van Stoumont ontdekken. Van de meester kregen we een blad met allemaal vragen die we moesten proberen op te lossen tijdens het wandelen. We wandelden we niet alleen tussen velden en bossen, maar we moesten ook steile heuvels overwinnen. We zijn langs een miniatuurmolen gepasseerd, die vonden we superchic! Aan de horizon zagen we de zeven heuvels. Het was een toffe en mooie verkenningstocht!

Dammen bouwen

We zijn eerst naar het riviertje dicht bij ons verblijf gewandeld. Er lag nogal wat modder op het pad! Meester gaf eerst wat uitleg over waar en hoe we dammen konden bouwen en toen mochten we er aan beginnen. In groepjes bouwden we onze dammen, het was echt teamwerk! Er werden in totaal 5 stevige dammen gemaakt. Het was niet altijd makkelijk om een goede dam te bouwen, omdat je soms uitgleed door de gladde stenen. Elke groep heeft de opdracht tot een goed einde gebracht. Het was heel koud water, maar als je lang genoeg in het water zat, voelde het echt warmer aan. We hadden ook veel waterpret. Op het laatste moment heeft onze meester nog een groepsfoto gemaakt in het diepste stuk van het water. Hij telde tot drie en daarna moesten we onder water. Brrr, wat was dat koud! Daarna hebben we ons afgedroogd en keerden terug naar ons 4-sterren-logement. Het was tijd voor een welverdiende douche.

Tiziano & Seppe