Bosklassen Stoumont - dinsdag 4 juni 2019-06-04
237
Om 8.00u was er ontbijt op het gemak een boterham en/of cornflakes gegeten. Daarna oefenden we  op de mountainbike. We hebben de versnellingen geschakeld, het zadel juist gezet en als iedereen een passende fiets hebben  we een spelletje gespeeld: geen voet op de grond zetten terwijl we elkaar hinderden.

Om 10.00 vertrokken wij naar de waterkrachtcentrale van Coo. Door het bos  reden we in de modder  en hebben we op hele grote stenen gereden. Volgende afspraak: 11.15u... met zijn allen naar het station van Trois Ponts  . Iedereen moest de eerste bocht doen op de berg. De betere fietser beklommen de côte de Wanne. Er zijn 15 leerlingen op de côte de Wanne beginnen fietsen waarvan 11 kinderen in 35 minuten de top hebben bereikt. Als de 11 leerlingen boven waren mochten ze weer naar beneden. Dan was het tijd om met zijn  allen te picknicken . Aansluitend zijn we naar de waterkrachtcentrale gereden en kregen we er van meester Gert uitleg over de werking van de  centrale.

Alicia & Tibo


Na de lunchpauze gingen we naar de waterkrachtcentrale en daar kregen we uitleg over wat er daar gebeurt. Jammer genoeg was de waterkrachtcentrale dicht en konden we niet gaan kijken.

De volgende stop was bij Plopsa Coo dat juist open was gegaan. Daar was een gigantische waterval: de waterval van Coo. Wij mochten pootje baden en zwemmen in de Amblève. En er was ook een opname van een filmpje: het ‘Vliegerlied’. Dan was het hoog tijd om terug te fietsen naar ons domein ‘Sport en spel’ te Stoumont. Want er was onweer op komst… Na die megaleuke moddertocht was het heerlijk om te douchen. 18u00: tijd voor het avondmaal (wortelsoep, visstick, aardappelpuree, boontjes, yoghurt als nagerecht).

Wij sloten de dag af met voetbal of ontspanning. Daarna kwam het avondspel in het schemerdonker: we vertrokken in het daglicht maar toen we aankwamen was het al wat donkerder. Toen vertelde de kolonel een fictief verhaal over de directeur. Hij was zogezegd vermoord. We werden in groepjes van 2 verdeeld en kregen een kaart die we op onze buik moesten hangen en een kaart voor op onze rug. Tijdens het spel begon het te druppelen. Na het spel was het heviger aan het regenen.We zagen ook heel wat bliksemschichten. We haastten ons naar het domein en eenmaal binnen droogden we ons snel af en kropen we onder de wol.

WAT EEN AVONTUURLIJKE DAG!!!

Thibault & Thijs