Bosklassen Stoumont - donderdag 6 juni 2019-06-06
232
Vandaag gingen we wildcraft doen. Dat is overleven in de natuur. Als eerste activiteit moesten we planten voor de soep zoeken, zoals look zonder look, kamille ,brandnetel... We kozen eerst een goede plek uit in het bos. Daar kregen we de opdracht om een shelter te maken waarin we zouden kunnen overnachten. De basis bestond  uit 2 ypsilon-vormige takken en 1 lange tak tegen een boom. Daarna legden we er takken op en veel bladeren, wel 20 centimeter dik. En we mochten natuurlijk de afwerking niet vergeten door er mos en groene bladeren op te leggen. Daarna mochten we een toneeltje voorbereiden, dat moesten we allebei in 1uur doen. Dan testte onze gids de stevigheid en de waterdichtheid van ons kamp. De waterdichtheid testte hij door er  heel veel water op te gieten, bij 1 groep regende het binnen, maar bij geen enkele groep stortte de shelter in. Gilbert, onze gids, gaf iedereen weer heel toevallig dezelfde punten, namelijk 8,5/10. Daarna kregen we een reuze honger, dus aten we onze picknick op. Wil je het 2e deel van deze dag weten? Lees dan snel het verslag van Ibo, Luka en Kyliann.

Hanne & Lukas

In de namiddag zijn we op de terugweg gestopt bij een brug over een beek. Daar hebben we eerst
een uitleg gekregen over hoe een vlinderei uiteindelijk veranderde in een vlinder. Daarna mochten we een fantasiedier bedenken en maken met klei en  voorwerpen uit de natuur.
En dan moesten we ons diertje voorstellen bv: waar hij leeft, wat hij eet en wat zijn specialiteit is.
Daarna zochten we naar echte waterdiertjes in de beek om te kijken of het water drinkbaar is of niet.
Op een speciale tabel kon je aflezen dat hoe meer diertjes van een bepaalde soort te vinden waren,  hoe drinkbaarder het water was. Sommige diertjes houden namelijk van vuil water en andere niet. We vonden heel wat dieren: kokerjuffers, eendagsvliegen, larven van de eendagsvlieg, platwormen en zelfs een salamander. Het water was niet drinkbaar want de score was maar 5,75/10. Daarna hebben we takken verzameld om vuur te leren maken, we kregen dan uitleg over hoe de mensen van vroeger vuur maakte. Nadat we dat geleerd hadden, mochten we aan de slag met de firesteels. Iedereen slaagde erin om vuur te maken! Toen begonnen we met het klaar maken van de soep, het eitje, toastjes, marshmallows en croissants. Iedereen kreeg een taak. De soep smaakte heel lekker, maar Braydn verbrandde zijn tong! ‘s Avonds was er nog een optreden van de Mixties en begonnen we aan de fuif.

Ibo, Kyliann & Luka