zoeken
   

Impressie van hoe het nieuwe schoolgebouw er (ongeveer) zal uitzien. Met dank aan architect Dominiek Depoortere voor het opsturen van het beeldmateriaal.
 
 

   Virtuele vlucht door de nieuwe gang.
Virtuele vlucht langs de buitenkant van het nieuwe gebouw.


8 september 2011

Het is weer een drukke bedoening op school: de computerklas wordt verder ingericht, het nieuwe secretariaat kreeg verlichting, binnendeuren en gordijnkasten worden gehangen, prikborden zijn bevestigd en het sanitair wordt aangebracht.


4 eptember 2011
Nog maar amper gestart, maar nu reeds is men begonnen met de leidingen te leggen die nodig zijn in de nieuwe computerklas.


22 augustus 2011

Er wordt stevig doorgewerkt, maar we moeten niet hopen dat het gebouw klaar is tegen 1 september, daarvoor moet er nog teveel gebeuren. Gelukkig zien we wel serieuze vooruitgang in de aanleg van de omgeving, het schilderen van de nieuwe computerklas, het nieuwe bureau van Marianne, de verlichtingswerken,...


16 augustus 2011
De werken aan de nieuwbouw hebben tijdens het bouwverlof enkele weken stilgelegen. Maar nu is men begonnen aan de afbraakwerken binnen: verschillende doorgangen worden vervangen door brandwerende deuren om zo de veiligheid van onze school te vergroten én de toekomstige computerklas is ontdaan van alle overbodige aankleding zodat er geschilderd kan worden. Ook de verfraaiingswerken buiten zijn opgestart.


4 juli 2011
De nieuwbouw is niet de enige verandering aan onze school. Samen met de noodzakelijke nieuwe lokalen, wordt ook de brandveiligheid onder handen genomen én wordt er een nieuw bureau voorzien voor onze onmisbare secretaresse.


24 juni 2011
Op beton lesgeven zou maar een stoffige bedoening zijn. De gekozen vloer ziet er alleszins goed onderhoudbaar uit. Weer een grote verandering die op til staat...16 juni 2011
De elektriciens voorzien de klaslokalen van stopcontacten en internetverbindingen terwijl de frames om de plafondtegels aan te bevestigen hun voltooiing naderen. Beneden blijven de schilders aan het werk.


15 juni 2011
De schilders zijn volop bezig met het kleuren van de gang. In de klassen wordt ondertussen het frame bevestigd waartegen de plafondtegels komen.


7 juni 2011
De muren in de gang worden verf-klaar gemaakt en in de klassen werkt men verder aan verwarmings- en elektriciteitsvoorzieningen.


31 mei 2011

Isolatie en gyproc aan de muren, verwarming, een trap, de eerste verf... momenteel gebeuren er heel wat werken tegelijkertijd. Zou het toch nog klaar geraken voor 1 september?


6 mei 2011

Er wordt niet enkel opgebouwd, hier en daar wordt ook afgebroken zodat het nieuwe complex mooi geïntegreerd wordt met de bestaande infrastructuur.


26 april 2011

De voorbije dagen werden rioleringswerken uitgevoerd, kreeg de zuidwest-kant van het gebouw zonneweringen en is men begonnen met het aanbrengen van de chape. Er zijn reeds heel wat vrachtwagens binnengebracht...


8 april 2011

Zoals in elk modern gebouw lopen er ook door de splinternieuwe lokalen van onze school heel wat waterleidingen, elektriciteits- en netwerkkabels.


29 maart 2011
Goed isoleren is belangrijk, ook in een schoolgebouw.


22 maart 2011

2 ploegen arbeiders zijn aan het werk om enerzijds de dakbedekking in orde te brengen en anderzijds de ramen te plaatsen. Nog even en het gebouw is wind- en waterdicht.


17 maart 2011
Door het aanbrengen van de metalen platen op en aan de doorgang kreeg het gebouw een heel ander uitzicht.


21 januari 2011

De grote veranderingen gaan door en het gebouw begint eindelijk zijn definitieve vorm aan te nemen. Na de glasconstructies is men nu ook begonnen met de dakconstructie. De buitenmuur is zo goed als klaar en ziet er goed uit!


3 maart 2011

Veel zichtbare vorderingen zijn er niet. Enkel de buitengevel nadert beetje bij beetje de voltooiing.
23 februari 2011

Na de profielen werden nu de ruiten zelf geplaatst. Ongetwijfeld een secuur werkje.22 februari 2011

Vandaag werd het aluminium frame geplaatst van de glazen doorgang. Ook de nieuw voordeur is reeds te bewonderen.21 februari 2011

Zaterdag 19 februari. Er wordt niet gewerkt, dus het ideale moment om een blik te werpen in de nieuwe lokalen...


11 februari 2011

Plaatsing van de bovenste gewelven.


24 - 27 januari 2011

Ook binnen werden de werken aangevat. In wat wij kennen als 'de overdekte speelzaal' trok men in 4 dagen tijd een berghok op. Gelukkig was er een opmerkzame leerkracht die gezien had dat de gecreëerde ruimte wel erg klein was. Bleek dat 'de chef' zich een metertje had vergist. De lijm waarmee de stenen aan elkaar worden gehecht, was nog niet droog, waardoor men de 5 rijen stenen vlot kon afbreken en op de juiste plaats kon opbouwen.


21 januari 2011

De aannemer heeft wat tijd in te halen en dat is te zien aan het grote aantal werkmensen op de werf. Het zal niet lang meer duren vooraleer de binnenmuren worden voltooid.


17 januari 2011

Het weer is eindelijk beter en de bovenverdieping krijgt nu snel vorm.


11 januari 2011
Het regenweer blijft stokken in de wielen steken. Metselen is niet echt aan te raden bij deze aanhoudende neerslag. Gelukkig kon er wel een aanvang genomen worden met het plaatsen van de metalen constructie die het geraamte wordt van de glazen doorgang .


10 januari 2011

Na meer dan een maand winterellende is men opnieuw gestart met de bouwwerken. Temperatuur en vochtigheidsgraad zijn nog niet optimaal, maar daar schrikken de bouwvakkers niet voor terug...

23 november 2010

Het gaat weer razendsnel vooruit! Tenminste zolang het niet serieus regent of sneeuwt. Hopelijk strooien de slechte weersomstandigheden van de laatste dagen voor niet teveel vertragingen.
Beton werd op de gewelven gegoten (17/11) en de dag erna begon men reeds met het opmetsen van de verdieping. Zoals u kan constateren op de foto's gaat dat bijzonder snel.


10 november 2010

Ondanks een week bouwverlof (herfstvakantie) is er sedert het vorige verslag toch behoorlijk wat veranderd: de laatste voorbereidingen voor het leggen van de gewelven zijn afgerond, de buitenstenen zijn verder opgemetst en ook binnen gebeurden nog verschillende werken. Kers op de taart: het leggen van de gewelven!


29 oktober 2010

De voorbije week werden de laatste ruwbouwstenen van de benedenverdieping geplaatst en werd een aanvang genomen met het metselen van de buitenmuur. De stielmannen boorden ook reeds de eerste gaten en plaatsen reeds leidingen in de muren (die over holle ruimtes beschikken, zodat er geen gleuven moeten geslepen worden).

19 oktober 2010

Op een dag dat het hemelwater met bakken uit de lucht valt wordt er natuurlijk niet verder gemetst. Het is echter het ideale moment om (als de buien over zijn) enkele "hoogtefoto's" te nemen vanop de stellingen. Je krijgt reeds een erg goede indruk van de grootte van de toekomstige klassen...11 t.e.m. 18 oktober 2010

Muren lijken uit de grond te rijzen; betonnen balken worden gegoten en geplaatst. Kortom: de metsers vorderen erg goed.


1 t.e.m. 8 oktober 2010

De werken vorderen met reuzenstappen. Na amper een goeie week werken de stielmannen al op stellingen en kunnen we ons een goed idee beginnen geven van de omvang van de nieuwe lokalen. We kijken vol spanning uit naar het plaatsen van de gewelven.


28 september 2010

Vandaag werd de 'officiële' eerste steen gelegd van onze nieuwbouw door o.a. de burgemeester en de schepen van onderwijs. Dit gebeuren werd bijgewoond door tal van persmensen, schepenen, raadsleden én alle kinderen van de school natuurlijk! Ondertussen blijven de werken met grote sprongen opschieten. Hopen maar dat het weer blijft meezitten...


24 september 2010

Vandaag werden de ruwbouwstenen geleverd en ging men duchtig aan het metselen. De (officiële) eerstesteenlegging van komende dinsdag stopt de enorme vooruitgang niet...

20 - 21 september 2010

Stabilisé werd aangevoerd, verspreid met de kraan en stevig getrild. Na het uittesten van de stevigheid van de ondergrond met behulp van een set petanqueballen (het nuttige aan het aangename koppelen noemt men dat) kon de isolatielaag aangebracht worden.15 - 17 september 2010

Na het gieten van beton in de sleuven is men begonnen aan het opmetsen van de fundamenten.


14 september 2010

De werken vorderen erg snel. De betonwagens reden af en aan om vele kubieke meters beton in de funderingen te storten.


13 september 2010

Vandaag werden de eerste fundamenten uitgegraven (een precisiewerkje, want de sleuven komen tot tegen de muren van het huidige gebouw) en werd het beton gestort.


7 september 2010

De eerste betonmolen deed z'n intrede op de werf. Ook de lokale pers was aanwezig om de start van de werken aan te kondigen in Het Wekelijks Nieuws van aanstaande vrijdag. De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar mochten -na een woordje uitleg over wat er precies aan het gebeuren is- op de foto bij de 'liftput'.


6 september 2010

Vandaag werden de voorbereidende werken gestart om de fundamenten te graven. Eerder werd reeds de gasleiding omgeleid en de put waar de liftschacht komt te staan is watervrij gemaakt.1 september 2010

Na amper 2 dagen werden de afbraakwerken -net op tijd voor de start van het schooljaar- afgerond. Fietsenstalling; oversteek van inkom, klas 6 en refter; en asfalt werden afgebroken. Het werkterrein is volledig afgebakend. Het wachten is nu op de start van de eigenlijke bouwwerken.


30 augustus 2010

Jarenlang werd er vol ongeduld gewacht op de uitbreiding van onze school. Vandaag, maandag 30 augustus, werd er eindelijk een aanvang genomen met de bouwwerken. Binnen de 6 maanden moeten er 6 nieuwe klassen oprijzen op de plaats waar eens de fietsenstalling stond.
De fietsenstalling en de oversteek van de inkom en van klas 6 moesten er reeds aan geloven.

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!