zoeken
   

 BEWEGINGSOPVOEDING BIJ KLEUTERS

Kleuters hebben nood aan veel beweging, soms gewoon vanuit de behoefte om zich eens lekker te ontladen.
Toch betekent 'bewegen' voor een kleuter nog véél meer: het is voor een jong kind een absolute voorwaarde om zich te ontwikkelen, niet alleen op motorisch, maar ook op cognitief en sociaal-emotioneel vlak.
(uit: Kleuters in beweging, Standaard Uitgeverij)

Om kleuters 'kriebels van spelvreugde' te schenken en om tegemoet te komen aan hun natuurlijke bewegingsdrang, bieden we tijdens de lessen kleuterturnen een hele waaier aan van bewegingsmogelijkheden.
  • Groot motorische vaardigheden komen aan bod in een parcours(vb. Klimmen, klauteren, glijden, kruipen, springen, ...)
  • Andere motorische vaardigheden worden geoefend door het spelen met klein en groot materiaal: touwen, linten, hoepels, ballen, kranten, parachute, loopklossen, ...
  • Muziek (verschillende genres) en dans komen eveneens aan bod in onze lessen
  • We bieden ook nog andere activiteiten aan zoals: kringspelen, tikspelen, relaxatiemomenten, expressie en bewegingsverhaal, schrijfdans, fietsen, ...
  • Naast allle motorische ontwikkelingsdoelen te stimuleren, zorgen we ook voor het bijdragen tot zelfstandigheid (schoenen aan en uit), sociaal functioneren (samenwerken in groep, beurt afwachten), gezonde en veilige levensstijl.
Zo. Waar sporten toch niet allemaal goed voor is .....

 FRUIT OP SCHOOL

Fruit op school
Wat is het Tutti Frutti Project?
Het Tutti Frutti-project wil kinderen van de basisschool aanzetten om meer fruit te eten. Tegen een zeer kleine vergoeding kan je kind vanaf begin oktober tot het einde van het schooljaar wekelijks genieten van een vers stuk fruit op woensdag.
 
Waarom een Tutti Frutti project?
Kinderen eten de laatste jaren steeds minder fruit en groenten. Op dit moment eten jonge mensen nauwelijks de helft van de hoeveelheid die wordt aanbevolen. Groenten en fruit zijn nochtans gezond; ze helpen de welvaartsziekten zoals hart- en vaatziekten, diverse kankers, overgewicht, long- en oogaandoeningen te voorkomen. Kinderen vinden fruit wel lekker, maar eten het veel te weinig. Door samen fruit te eten en er extra aandacht aan te besteden, hopen we dit een beetje te veranderen.

Kostprijs?

Omdat de school via het Agentschap Landbouw en Visserij subsidies voor het schoolfruit ontvangt aan 4 euro per ingeschreven leerling, kan de eigen bijdrage laag gehouden worden: 2 euro per leerling voor het volledige schooljaar.
Deze subsidieregeling is enkel van toepassing voor leerlingen die voor het volledige schooljaar inschrijven. Ouders van nieuwe leerlingen die in de loop van het schooljaar instappen en die fruit wensen, genieten de korting niet. Aan hen wordt een bedrag aangerekend overeenkomstig de resterende periode van het schooljaar : na de herfstvakantie 5,20 euro; na de kerstvakantie 4 euro; na 1 februari 3,20 euro; na de krokusvakantie 2,80 euro; na de paasvakantie 1,60 euro; na het hemelvaartweekend 1 euro. 

We wensen de kinderen een gezond fruitjaar toe!


Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!