zoeken
   
Appelmoes27.09.2022

Deze morgen had Jules een kookboek met foto's mee voor ons en in het boek stond uitgelegd hoe wij stap na stap appelmoes konden maken. Sjiek hé, wij konden net als mama en papa een receptenboek lezen. We zijn er direct in gevlogen met de zelf geplukte appels uit de boomgaard en gelukkig had iedereen op het einde nog al zijn vingers🙊🙈🙉. We hebben natuurlijk eerst alles goed bekeken en besproken en er zelfs een wiskunde activiteit aan gekoppeld. Sommigen maakten ook al met parels een eigen rupsje nooit genoeg. Hier was de opdracht : geen 2 dezelfde soorten parels na elkaar. Voor ons een makkie, voor hen veel denkwerk. Natuurlijk hebben we ook gesmuld van onze lekkere zelfgemaakte appelmoes en hij ging als zoete broodjes binnen. Daarna leerden we ook een versje over een worm en een appel. Ze kregen allemaal oogjes om van hun vinger een wormpjes te maken en ze vonden dat fantastisch. Daarna vertelde ik nog eens het verhaal van ruspje nooit genoeg. De namiddag starten we met een schaduwenspel van fruit. We zorgden er ook voor dat de rups aan ons raam heel mooi aan het worden is, ze was bijna klaar maar achter onze rug heeft juf Ann er nog 2 rondjes bij gehangen. Ze durft wel hé! De dag sloten we af zoals een echte rups, nl plat op onze buik. We moesten een parcour afleggen zoals een echte rups en mochten dus eigenlijk niet rechtstaan op onze 2 voeten. Een hele uitdaging. We weten nu ook al dat we morgen puzzelwerk zullen hebben want juf Ann haar fruitboek is stuk en wie zal dat mogen maken! Wij natuurlijk...


 
Appelmoes27.09.2022

Deze morgen had Jules een kookboek met foto's mee voor ons en in het boek stond uitgelegd hoe wij stap na stap appelmoes konden maken. Sjiek hé, wij konden net als mama en papa een receptenboek lezen. We zijn er direct in gevlogen en gelukkig had iedereen op het einde nog al zijn vingers🙊🙈🙉. Sommigen maakten ook al met parels een eigen rupsje nooit genoeg. Hier was de opdracht : geen 2 dezelfde soorten parels na elkaar. Voor ons een makkie, voor hen veel denkwerk. Natuurlijk hebben we ook gesmuld van onze lekkere zelfgemaakte appelmoes en hij ging als zoete broodjes binnen. Daarna leerden we ook een versje over een worm en een appel. Ze kregen allemaal oogjes om van hun vinger een wormpjes te maken en ze vonden dat fantastisch. Daarna vertelde ik nog eens het verhaal van ruspje nooit genoeg. De namiddag starten we met een schaduwenspel van fruit. We zorgden er ook voor dat de rups aan ons raam heel mooi aan het worden is, ze was bijna klaar maar achter onze rug heeft juf Ann er nog 2 rondjes bij gehangen. Ze durft wel hé! De dag sloten we af zoals een echte rups, nl plat op onze buik. We moesten een parcour afleggen zoals een echte rups en mochten dus eigenlijk niet rechtstaan op onze 2 voeten. Een hele uitdaging. We weten nu ook al dat we morgen puzzelwerk zullen hebben want juf Ann haar fruitboek is stuk en wie zal dat mogen maken! Wij natuurlijk...
Geen foto's gevonden ...
 
Naar de boomgaard26.09.2022

Deze morgen zijn we naar de boomgaard geweest en dat was super tof! De foto's vind je onder foto's of in het kader aan de rechterkant : tijdelijke fotoreportage
We maakten ook een ritje met de traktor.
 
Jules is 3 jaar23.09.2022

Jieha, na de hele week aftellen was het eindelijk zover : Jules is jarig. Dat hebben we natuurlijk gevierd. We zongen uit volle borst, hebben gedanst, lieten het vuurwerk knallen, blaasden de kaarsjes uit, hadden terug een zotte ballon in de klas...kortom het was leuk. Maar, Jules had ook iets mee, nl, maïs voor de kippen. Jah, wat waren we daar nu mee. Gelukkig fluisterde Jules steeds in mijn oren wat we moesten doen en op het einde van de rit werden we getrakteerd op lekkere popcorn. We maakten hem op 2 manieren. De ene keer in de kom, en amaai wat maakten die maiskorrels een herrie en een ruzie in de pot. De andere keer was het met een hele zotte machine, hij maakte evenveel lawaai als een stofzuiger. Maar ipv stof op te zuigen, spuwde hij popcorn uit en je kan het al raden, wij vonden dat hilarisch. We hebben daarna de feesttafel klaar gemaakt en iedereen moest zorgen dat hij een stoel, drinkbeker en potje had aan de tafel. Na de speeltijd kon het echte feest dan beginnen. De popcorn slonk zienderogen in de pot...mmmm....het was super lekker. Dank je wel Jules voor het leuke feest.


 
Nijntje en haar ballonnen 22.09.2022

Deze morgen was Nijntje in onze klas en ze had allemaal ballonnen. Haar kroon en kledij was iedere keer in een andere kleur. Je kan het al raden? Idd we moesten de ballonnen in dezelfde kleur stempelen als haar kroon en trui. We luisterden ook nog het verhaal van Dribbel en de ballon waarbij we verschillende raadseltjes kregen voorgeschoteld. In de namiddag hebben we allen buiten gespeeld, zowel vooraan, als op de speelplaats met speelgoed op de tapijten, de buitenkeukens, de zandbak...ze mochten ook eens vooraan fietsen...en dat vonden ze de max. Iedereen was volop aan het ontdekken en spelen, er was voor iedereen wat wils... De kids vroegen : wanneer doen we dit nog eens? Ze hebben er echt van genoten. Nu nog 1 keer slapen en Jules is jarig. Jieha!


 
Bah, witte taart21.09.2022

Deze morgen kregen we, nadat we volop verteld hadden tegen Jules, allemaal een witte taart voorgeschoteld en dat is toch echt niet lekker hé! Daarom mochten wij onze taart verschillende kleuren geven.
We mochten ze natuurlijk niet lukraak leggen, nee nee, we moesten meten en zo ontdekten we welke kleur waar moest komen. Als kers op de taart mochten we er nog kaarsjes opkleven. We speelden ook nog het spelletje van de bonte ballon. We sloten de dag af met een taalactiviteit met de grote doe plaat van Jules.


 
jarige Floris en taart met slagroom20.09.2022

Deze morgen hebben we de verjaardag van Floris gevierd en natuurlijk gaat dat gepaard met een feestje. We zingen, laten het vuurwerk knallen, blazen de kaarsjes uit, halen er de zotte ballon bij...kortom we maken er een topdag van voor het jarige feestvarken. We hadden geluk want we werden getrakteerd met lekker taart en een brikje fruitsap. MMMMM, het was super stil terwijl ze aan het eten waren.
Als activiteit mochten we met scheerschuim de slagroom maken voor op onze cup cake. We koppelden er spontaan een beetje krullenbol bij. De kids vonden het de max en vandaag waren het vooral de beleving en de fun die primeerden, het resultaat was nu eens bijkomstig.
Deze namiddag was het aan het regenen en dus hebben wij het ook eens laten regenen met onze ritmestokjes : de opdracht was : hoe kunnen we het hard en zacht laten regenen. Natuurlijk is het ook zo dat hoe harder je klopt, hoe luider het is, dat ondervonden we héél snel. We gingen op onderzoek uit, welke materialen zorgen ervoor dat het hard klinkt en welke zorgen ervoor dat het zacht klinkt. De buitenpoort was toch wel een van onze favorieten want dat klonk SUPER hard, tot groot jolijt van de werkers aan de overkant van de straat. Er kwam direct een smile op hun gezicht en spontaan zwaaiden ze naar ons. Zalig toch!


 
De kroon 19.09.2022

Deze voormiddag werkten we in 2 groepjes. Bij juf Hyacinta kregen ze een kroon met gekleurde stippen en bollen op. De opdracht was : kleef op iedere stip en bol de juiste sticker. Bij mij kregen ze strookjes papier die ze moesten scheuren en de snippers gebruikten ze om hun ballon te bekleven. Ik vertelde ook een verhaal van Hopla. In de namiddag speelden we in 1 hoekje binnen en daarna speelden we samen met juf Pauline haar vriendjes in de zandbak. Wat hebben ze hiervan genoten.


 
Allerlei ballonnen 16.09.2022

Dat het strapdag was hebben we gemerkt. Chapeau dat er zovelen te voet of met de fiets waren vandaag. We hebben ervan genoten om samen met de klas van juf Pauline te fietsen op de speelplaats. We kregen ook 1 opdracht voorgeschoteld : kleef iedere ballon op zijn juiste schaduw.


 
Allemaal confetti15.09.2022

Deze morgen zijn ze begonnen met een LO les bij juf Isabelle en daarna was het allemaal confetti die de klok sloeg. We hebben een bak met echte confetti waar verschillende voorwerpen in verstopt zitten. Maar vandaag kreeg iedereen een blad met daarop confetti en onder die confetti zaten figuren verstopt. De kids moesten alle figuren op de juiste plaats leggen. Ondertussen liet ik allemaal muziek spelen rond jarig zijn. Na een tijdje kwam Gust bij mij en hij zei : juf Ann, er komt daar (de Bora Bora = verplaatsbare box) precies niets meer uit van muziek, kan dat? Ik vind dat wel jammer want ik vind dat leuk met muziek! Wat was hij blij toen ik ze opnieuw liet afspelen. De meesten zongen ondertussen ook vrolijk mee en een dansje hier en daar werd ook spontaan geplasseerd.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 ...

8

... 

9

 

10

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!