zoeken
   
De Sint is in onze klas... 25.11.2021

Wat waren ze blij deze morgen. Onze hele klas ademt Sinterklaas en zijn pieten uit. We zijn begonnen met de waarneming van hun kledij en nu weet iedereen heel goed dat Sinterklaas géén hoed maar een mijter draagt en dat hij niet met een stok maar een staf rondloopt. Daarna mocht iedereen zijn eigen hoofddeksel maken,zodat als Sinterklaas met zijn pieten naar school komt ook wij ons helemaal kunnen inleven. De nevenactiviteiten staan ook bijna allemaal in dit thema want er is zoveel te doen en te beleven rond Sinterklaas en zijn pieten. Nog niet iedereen heeft de kans gekregen om in de boot te spelen maar niet getreurd morgen mogen ze terug in de boot spelen en komen alle anderen aan de beurt. De stoomboot blijft sowieso nog een hele tijd in onze klas. Lia vroeg deze morgen wel : Waar is de zee, want boten varen toch wel op het water? Toen ik zei dat het een beetje moeilijk zou zijn omdat we dan allemaal de hele tijd in ons badpak en op blote voeten zouden moeten rondlopen, vond ze het wel grappig en hoefde de zee niet meer.


 
bakkersklas 202123.11.2021

Ons thema de bakker loopt stilaan op zijn einde en we zijn het er toch allen over eens : het was een geslaagd thema en we voelen ons allemaal op en top bakker. Daarom hebben we onszelf uitgeroepen tot de bakkersklas van het jaar 2021. Als doe-opdrachten mochten we bij juf Hyacinta het koekiemonster koekjes geven...dit deden we dmv een dobbelsteen met kleuren, ogen en natuurlijk niet te vergeten onze zelf gebakken koekjes. Bij juf Ann schilderden we een muffin naar het voorbeeld dat op ons blad stond getekend. We hielpen ook een einde te vinden voor het boekje van Hector en de taart...en, we vonden dit toch niet zo gemakkelijk, gelukkig stond juf Ann ons bij met wat vragen zodat wij terug uitgedaagd werden om verder te fantaseren. De dag sloten we af met het dingdonghuisje en doorheen de dag weerklonk ons liedje van rommel rommel...doorheen de school.


 
jarige Jayce22.11.2021

Het was een hele tijd geleden, maar vandaag hadden we terug een feestvarkentje in de klas. Jayce werd 3 jaar vandaag en dat hebben we natuurlijk gevierd door te zingen, dansen, het vuurwerk te laten knallen, de zotte ballon op te blazen, kaarsjes uit te blazen,...en als kers op de taart werden alle kinderen getrakteerd op super lekkere popcorn. Deze ging heel vlotjes binnen. We hebben vandaag i.p.v. een gewoon werkje te doen eens mogen puzzelen want dat vinden wij toch ook wel eens heel leuk om te doen. De juf vertelde ook een verhaaltje van Hector en de taart waarbij ze gestimuleerd worden om te helpen nadenken wat er allemaal gedaan moet worden of zou kunnen gebeuren. Het slot hebben ze nog niet gehoord, dat is voor morgen...maar eerst moeten ze zelf een einde bedenken. Ik ben benieuwd...


 
Koekjes, koekjes, koekjes,....19.11.2021

Deze morgen mochten we nog eens de bakker in ons wakker maken want we hebben lekkere koekjes gemaakt die we hebben versierd met lekkere M&M's. Ze waren het tijdens de proefsessie iedere keer unaniem mee eens : ze waren super lekker. Hoe wisten we nu hoe we hieraan moesten beginnen? De juf had een stappenplan met foto's mee en door deze goed te volgen en te lezen wisten wij precies wat we moesten doen.


 
Taarten...18.11.2021

Deze morgen maakten de kinderen kennis met een matrix rond het thema de bakker. Eerst hebben we dit samen bekeken en besproken in de kring. We maakten hem ook samen en daarna mochten de kinderen er allemaal zelf één maken. Tijdens het vrij spel kwamen de kinderen 1 voor 1 tot bij mij. Ze kregen een ovenplaat met daarop verschillende taarten. Op de tafel stonden er 5 bordjes met een taartje erop. De kinderen moesten dezelfde taartjes van de ovenplaat halen met een spatel en op het juiste bord leggen. Gelukkig hadden ze ook een ovenwant aan zodat ze zich niet konden verbranden. De tarten hebben toch wel afgezien, gelukkig waren het géén echte 😉


 
Boterham smeren 17.11.2021

Deze morgen is Jules begonnen met het zingen van zijn liedje rommel rommel...ik heb zo een honger. Hij wilde een boterham eten en ging die smeren met zijn handen, gelukkig konden de kinderen hem tegenhouden. Daarna mocht iedereen zelf zijn eigen boterham smeren ofwel met choco of met boter en hagelslag. Toen iedereen klaar was, was het smullen geblazen


 
Cup cakes maken16.11.2021

Gisteren hebben we een 🧁 geschilderd op onze schort met textielverf en vandaag hebben we er zelf gebakken. Eerst moest iedereen natuurlijk een schort aandoen want anders zouden onze kleren vuil worden. Eenmaal allemaal klaar, wist niemand hoe we aan de cup cakes moesten beginnen. Gelukkig kende Jules een filmpje en dat hebben we samen bekeken en besproken. Daarna moesten we zelf aan de slag. Bij groep 1 was vooral bijgebleven dat ze de mixer moesten gebruiken. Ze zijn daar dan ook mee gestart in ja, geloof het of niet, een lege pot. Maar oei, ze kwamen nogal vlug tot de ontdekking dat ze verschillende ingrediënten nodig hadden, maar ja, welke waren dat nu weer? Dus, we hebben nog eens het filmpje bekeken en dan waren we vertrokken. Opeens begonnen onze eieren precies te leven op de tafel en ze gingen rollen, pardoes op de grond, tot grote hilariteit van de kids, gelukkig had ik er meer dan genoeg mee. Wees maar zeker dat ze dat zijn blijven onthouden en toch wel een paar keer hebben herhaald. De kids waren allemaal top bakkers in spé. En met hun zelfgeschilderde schort zullen jullie er thuis ook wel eens mogen invliegen denk ik🤪🙈🙊🙉. Bij juf Hyacinta mochten ze punten verbinden...rarara wat is het geworden? Een boterham... Die mochten ze daarna nog inschilderen met bruine waterverf en bestrooien met zelf geknipte hagelslag. De dag hebben we afgesloten met het verorberen van onze 🧁. Het was muisstil ondertussen. Zalig genieten!


 
De bakker15.11.2021

Deze morgen zijn we begonnen met een kringgesprek over het voorbije weekend. Er waren ook nog kids die spulletjes mee hadden en natuurlijk hebben we alles van dichtbij bekeken. Onze bakkerij is nu ook aangevuld met hele mooie ovenwanten en pannenlappen met dank aan de mammie van Annaëlle en Aline. Ze hadden direct veel aantrek. We maakten ook een kleefopdracht met schaduwen van allerlei zaken die de bakker klaarmaakt. Na de speeltijd zijn we gestart met "een gat in de haag". Dit gaat over sociale vaardigheden en dit is met alle kleuters samen. 1 keer in de maand zal er een nieuwe vaardigheid in de kijker staan en die maand wordt hier dan extra aandacht aan besteed. In de namiddag hebben we onze eigen schort (dank je wel papa van Olivia) mogen versieren, de juf had er een cup cake op getekend en die mochten wij dan met textielverf bestempelen.


 
Lekkere slagroom op de taart 🙊🙈🙉10.11.2021

Deze morgen zijn we de dag begonnen met een verhaaltje van Dikkie Dik. De opdracht hierbij was : help eens mee nadenken hoe Dikkie Dik de problemen die zich voordoen kan oplossen. In het begin kwam het een beetje aarzelend op gang maar eenmaal ze de smaak te pakken hadden kwamen de antwoorden er vlotjes uit. Het ene al, realistischer dan het andere maar het was fijn dat ze allen hielpen nadenken. Daarna was het weer eens tijd voor krullenbol. We deden dit niet met wasco's maar met scheerschuim op de tafel. De juf had cup cakes gemaakt op de tafel en wij mochten deze voorzien van slagroom. Wat vonden wij het jammer dat we er niet echt konden van smullen. Maar, het moet gezegd, de slagroom rook wel super lekker. De dag sloten we af met Jules die ons een liedje aanleerde en wij vonden het super grappig. 
Bakkersmuts09.11.2021

Deze morgen mochten we allemaal onze eigen bakkersmuts maken en dit deden we door onze strook te versieren ofwel door de 1-1 relatie toe te passen of door een kleurenpatroon te volgen. Normaal gingen we deze aantrekken als we maandag naar de bakker zouden gaan maar doordat corona ons nog altijd parten speelt, lijkt het ons verstandiger om deze uitstap niet te laten doorgaan. De mutsen zullen zeker wel van pas komen want niet getreurd we zullen wat meer bakken in de klas zelf en zo doen we dan ook veel ervaring op. In de namiddag deden we nog een kleuropdracht bij juf Hyacinta en speelden ze met mezelf een kleurentelspel met het koekiemonster. Haphaphap...


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 ...

10

... 

11

 

12

 

13

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!