zoeken
   
Sfeerbeelden07.12.2021

Veel foto's zullen nu de revue niet passeren want we zijn volop bezig aan onze nieuwjaarsbrief en we willen zeker niet verklappen hoe hij er zal uitzien. Dus mama en papa, niet voortdurend polsen wat zij allemaal gedaan hebben deze week zodat het voor iedereen een verrassing blijft. Van de nevenactiviteiten heb ik wel een paar foto's getrokken.


 
filmpje grote bedrijvigheid06.12.2021

Hier het filmpje van de grote bedrijvigheid. Zal vooral leuk zijn voor de kinderen zelf om elkaar en zichzelf eens bezig te zien.
 
grote bedrijvigheid van onze pieten06.12.2021

Wat was er een grote bedrijvigheid in onze klas, de klas was omgetoverd tot een parcours van daken en de pieten moesten over de daken stappen en de picknickjes in de schoorsteen gooien. De ene piet liep bijna over de daken, de ander was een beetje onzeker maar alle pieten deden dit super goed en genoten er ook allemaal van, in het begin waren sommige nog wat onzeker maar hoe meer ze over de daken liepen des te beter ging het en het mooie was dat alle pieten elkaar respecteerden en de ander op zijn eigen tempo liet stappen over de daken. Mooi toch!!!!


 
Sinterklaas en de pieten op bezoek03.12.2021

Wat hebben we weer een leuke dag gehad. Vol verwachting stonden we buiten te wachten tot Sinterklaas en zijn pieten toekwamen op school. Eén zwarte Piet had wel pech want hij had platte band. Hij had op een pepernootje gereden. Eenmaal in de turnzaal mochten we helpen zoeken achter het pepernootje en we moesten ook samen met de pieten bewegen op muziek. Leuk hoor! Daarvan zullen wel foto's op de website verschijnen. Iedereen deed vrolijk mee en niemand had verdriet. Het was een top editie. We kregen ook een lekkere clementine die we samen in de klas hebben opgegeten. De klaaskoeken met chocomelk of water 's middags gingen vlotjes binnen. Ze waren het er allemaal over eens : het was een leuke dag en nu wachten ze vol spanning tot hij bij hun thuis op bezoek komt.


 
Zie ginds komt de stoomboot02.12.2021

Jieha, nog één keer slapen en we krijgen groot bezoek. Deze morgen kregen wij als opdracht : maak een stoomboot voor Sinterklaas en zijn pieten. En, het was géén gemakkelijke opdracht, we moesten aan heel veel denken. Stroken kleven van kort naar lang, de ramen op de juiste plaats kleven en als slot de vlaggetjes tegen het touw kleven. We waren wel héél trots op onze resultaten.


 
de muzikale partituur01.12.2021

muzikale partituur Sint en piet
 
Sinterklaas en zwarte piet kwamen deze nacht eens piepen01.12.2021

Wat waren de kinderen blij verrast toen we binnen gingen in de klas. Alhoewel behalve blij waren ze ook wel een beetje verontwaardigd want de zwarte pieten hadden overal vuile handafdrukken achter gelaten. Het pintje bier lag in Jules zijn bed, de schoen was verstopt, Jules zijn schoen zat verstopt in het wiel....kortom de pieten hadden zich blijkbaar geamuseerd. Hun kwebbeltjes stonden niet stil en mijn oren moesten de nodige decibels verdragen. Ze wisten niet waar eerst gekeken, wat eerst gedaan en wat eerst verteld. Zalig hé! Ook voor mij was het volop genieten van hun enthousiasme. Maar wat waren ze blij met al dat lekkers en niet te vergeten een brief van de Sint zelf. Daarin stond dat iedereen meestal toch wel heel braaf was maar dat hij zag dat ze ook wel eens deugnieten waren zoals de pieten. Hij was heel blij met de mooie tekening van Mira en heeft deze uitgehangen in zijn kasteel, wat was ze trots toen ze dit hoorde.
Na de leuke verrassing was het tijd om een beetje te werken, eerst deden we een muzikale partituur en daarna was het tijd om eens te werken op de IPad en de super grote computer


 
De stoomboot30.11.2021

Deze morgen was het nog eens tijd om te krullenbollen. We trokken allemaal onze zwarte pietenmuts aan en toen gingen we van start. Als eindresultaat hebben we allemaal onze eigen stoomboot gemaakt. Bij juf Hyacinta kregen we een kleuropdracht en in de namiddag mochten we begeleid onze eigen Sinterklaas tekenen zodat hij samen met ons op de stoomboot kan gaan varen. De dag sloten we af met het klaarzetten van onze schoen. We wachten nu vol spanning...en kunnen bijna niet wachten tot morgenvroeg. Zou Jules deze nacht iets horen???


 
Sinterklaas was verdrietig... 29.11.2021

Deze morgen zijn we gestart met het verhaal van Jules en de mijter. Daarna hoorden we opeens een Sinterklaas die verdrietig was omdat hij al zijn kleuren kwijt was. De opdracht voor de kids was : geef Sinterklaas zo vlug mogelijk zijn kleur terug zodat hij weer kan lachen. Natuurlijk zingen we tussendoor ook veel en genieten we volop van de sinterklaasliedjes die weerklinken in onze klas. Het werken gaat zo veel beter want we zijn direct in de goede stemming.


 
Sinterklaas 26.11.2021

Nadat ze allemaal de kans hadden gekregen om iets tegen Jules te vertellen, heb ik het verhaal vertelt van kleine Klaas die super graag zelf Sinterklaas zou willen worden. Als verwerking hebben we daarna allemaal onze eigen Sinterklaas geschilderd. We deden dit wel héél sterk begeleid. Tijdens de dag luisteren we ook naar allerhande Sinterklaasliedjes en het is super leuk om te zien dat als ze de bekentste horen, ze uit volle borst mee zingen en er zijn er zelfs die er een dansje bij plasseren.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 ...

9

... 

10

 

11

 

12

 

13

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!