zoeken
   
Knippen, knippen.... 11.01.2022

Deze morgen mochten we een egeltje maken door hem ofwel te bekleven met zelfgeknipte bruine snippers of door zijn rug te maken met zelfgeknipte strookjes. Natuurlijk kon de zon ook niet ontbreken. Wie dit al kon mocht ze zelf uitknippen, voor wie dit nog een beetje moeilijk was, mocht de zon uit prikken. Met sommige kleuters deed ik ook al een gesprekje met de telefoon, soms wel grappig hoe ze reageren. Bij juf Hyacinta werd er vooral gewerkt rond de kleuren. We sloten de dag af met dansen. Altijd leuk om te doen.


 
kijk eens wat ik al kan...10.01.2022

Deze morgen zijn we begonnen met vertellen en iedereen wilde super veel vertellen van in de vakantie. We hadden ook een jarige in de klas, nl Anas en hij was super fier en hij straalde de hele dag. Het was een super werkertje....Ook Lia had groot nieuws te vertellen want zij is vorige week grote zus geworden van haar broertje Noah en wat was ook zij fier.
Er zijn ook 3 nieuwe vriendjes gestart in onze klas nl Noor, Amelie en Yan en zij hebben dit super gedaan. We duimen dat we samen een heel leuk jaar tegemoet gaan en dat zij zich helemaal op hun gemak voelen in onze klas. Je hoort het, het was direct een vliegende start. We hebben natuurlijk ook een beetje gewerkt. De opdracht van vandaag was : kleef de bumba's van klein naar groot. We deden dit eerst met concreet materiaal zodat ze de begrippen goed in hun vingers hadden. Ook een verhaaltje is deze voormiddag al aan bod geweest. Na de middag kregen we dan verschillende opdrachtjes rond de ruimtelijke begrippen, ze vonden dat heel fijn om te doen.


 
kerstfeestje17.12.2021

het oude jaar hebben we vandaag afgesloten met een gezellig en sfeervol kerstfeest met toch ook wel de nodige ambiance. Wij wensen jullie allemaal een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar.


 
In de ban van vuurwerk15.12.2021

Deze morgen liet ik hen muziek horen en zij moesten raden wat het was. Dit was geen gemakkelijke opdracht want niemand kon het raden, velen deden nochtans een goeie pogingen. Gelukkig is er nog zoiets als YouTube en daarop liet ik het hen zien en vooral horen want het ging over vuurwerk. Ze keken vol verbazing naar het filmpje en toen kwamen de verhalen los. We hebben groot bewogen op de muziek en als slot mochten ze vuurwerk toveren op hun blad. Wauw...


 
Schaduwen 14.12.2021

14.12.2021
We beleefden vandaag een hele leuke dag boordevol activiteiten : we ontdekten schaduwen met de overheadprojector en ondervonden proefondervindelijk dat als we verder van de lamp weg gingen onze schaduw kleiner werd en als we dichter gingen werden we groter en groter. Wonderbaarlijk toch en zo leuk om dat steeds te herhalen en spelenderwijs te ontdekken. We vonden het ook leuk om vele spullen op de plaat te leggen en te bekijken wat er gebeurt op het doek en om daarna elkaar de opdracht te geven om spullen aan te duiden op het doek. We maakten vandaag ook nog een puzzelrij van kerstfiguren en deden een sorteeropdracht met wel hele lekkere kerstballen😋. Ook het verhaal van die ondeugende Dribbel hoorden we heel graag


 
Wie zoekt die vindt... 13.12.2021

Zoek alle voorwerpen terug op de grote kerstplaat en vertel aan elkaar wat je allemaal ziet. Dit was de opdracht van deze voormiddag aangevuld met schrijfpatronen oefenen door te gooien met de schrijfpatronendobbelsteen. De dag sloten we af met het verhaal van Rikki en de kerstboom. Tussendoor wordt onze nieuwjaarsbrief ook veel geoefend. Spannend hé!


 
Boom versieren, tiereliereliere... 10.12.2021

Wat vinden we het toch allen gezellig in onze klas, vooral 's morgens als het buiten nog donker is en alleen de kerstlichtjes aan liggen. We komen dan allen samen tot rust...Na onze vertelronde vertelde ik het verhaal van Jules en de kerstboom, daarna mocht iedereen zijn eigen kerstboom tekenen en schilderen. Om hem in de namiddag te versieren mochten ze allemaal balletjes draaien uit crêpepapier. We deden samen nog een paar denkopdrachtjes in de kring, we speelden in het donkere hoekje en kregen ook een schoendoos waarmee we van alles konden doen. De kids staan ook steeds te springen om te spitten en hun eigen gemaakte ketting in de boom te hangen. De uitspraak van de kinderen is : hij wordt mooier en mooier...de waarheid komt uit de kindermond...😘🙊🙈🙉 
Raamdecoratie 09.12.2021

Onze nieuwjaarsbrief is helemaal klaar en ingepakt en wat zijn we er trots op. Nu is het voor jullie nog vol spanning wachten tot 1 januari 2022. Deze week zijn we ook volop bezig met onze raamversiering, Vandaag moesten we eerst de kerstboom kleuren met stiften en op het einde met de plantenspuit helemaal nat maken. Zo zorgen we zelf voor leuke raamdecoratie en vinden wij het heel tof om jullie onze eigen originele creaties te tonen.


 
Raamdecoratie 09.12.2021

Onze nieuwjaarsbrief is helemaal klaar en ingepakt en wat zijn we er trots op. Nu is het voor jullie nog vol spanning wachten tot 1 januari 2022. Deze week zijn we ook volop bezig met onze raamversiering, Vandaag moesten we eerst de kerstboom kleuren met stiften en op het einde met de plantenspuit helemaal nat maken. Zo zorgen we zelf voor leuke raamdecoratie en vinden wij het heel tof om jullie onze eigen originele creaties te tonen.
Geen foto's gevonden ...
 
Raamdecoratie 09.12.2021

Onze nieuwjaarsbrief is helemaal klaar en ingepakt en wat zijn we er trots op. Nu is het voor jullie nog vol spanning wachten tot 1 januari 2022. Deze week zijn we ook volop bezig met onze raamversiering, Vandaag moesten we eerst de kerstboom kleuren met stiften en op het einde met de plantenspuit helemaal nat maken. Zo zorgen we zelf voor leuke raamdecoratie en vinden wij het heel tof om dit aan jullie te tonen.
Geen foto's gevonden ...
 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 ...

8

... 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!