zoeken
   
Blauw...blauw....blauw28.01.2022

Mooi om te zien toen ik buiten kwam : een blauwe rij. En babbelen dat ze deden, ze wilden buiten al direct tonen en vertellen wat er allemaal blauw was. Als doe-opdracht kregen ze een karton en die moest helemaal blauw worden zoals de lucht. Ik vertelde ook het verhaaltje van de blauwe ballon en de verwondering op hun gezicht tijdens het verhaal was fenomenaal. Ook vandaag kwamen er verschillende sorteeropdrachten aan bod. Ik ben al benieuwd naar de gele dag...van geel worden we sowieso allemaal vrolijk want dan zijn we precies allemaal zonnestralen.


 
Rarara welke kleur was het vandaag? 27.01.2022

We zijn gestart met onze kleuren 14daagse en we volgen de kleuren van de week. Kan je raden aan de hand van de foto's welke kleur de donderdag heeft? Ik ga het nu nog niet verklappen. Ik wil jullie wel allemaal bedanken om jullie kleuter zo duidelijk in het juiste kleur aan te kleden. Ze waren allemaal super fier om te vertellen wat er allemaal....was. Tot zelfs de onderbroek van sommige kleuters was in de juiste kleur. Deze week spelen we ook veel sorteerspelletjes...en luisteren we ook naar kleurenverhaaltjes. Het worden 14 leuke dagen... Deze namiddag kwamen er ook 2 nieuwe vriendjes eens meespelen in onze klas nl Mathis en Bastien. We hopen dat ze zich vlug thuis voelen in onze klas.


 
Soepballetjes26.01.2022

Deze morgen was het tijd voor fijne motoriek. Er moesten nl nog soepballetjes in onze soep. Wij mochten ze eerst allemaal draaien en dan door middel van de 1-1 relatie toe te passen ze in het soepbord te kleven. Daarna kreeg iedereen een bladzijde uit de krant en ze kregen de opdracht : je mag het blad gooien in de bak, maar, je moet op de bank blijven staan. Natuurlijk lukte dit niet goed. Hoe kon het beter? Ik hoorde de radartjes overuren maken in hun hoofd en opeens kwam iemand met de oplossing : we moeten er balletjes van maken en toen waren ze vertrokken. Hoeveel zaten eri in, hoeveel lagen er naast? Het vergelijken kon beginnen...


 
Roeren in de soep25.01.2022

We hebben vandaag volop geroerd in de soep. Nee, het was geen echte hoor, gelukkig maar want door het vele roeren zou heel onze klas onder de soep hebben gezeten. Stel je vóór. Het was doe alsof soep. De juf liet een muziekje horen, bij het ene deel moesten we roeren in de pot en bij het andere muziekstuk mochten we er peper en zout bijdoen. Eerst deden we dit met lintjes, eens hoog, laag op de grond.... Op het einde deden we het op ons blad en natuurlijk vonden we het peper en zout gedeelte de max want je kan je het al voorstellen : dat maakte veel lawaai. Daarna vertelde ik een interactief verhaaltje van Uil en gingen we op zoek naar het sprekende ei.


 
Groter dan... 24.01.2022

Vandaag kwamen de begrippen groter dan, kleiner dan aan de beurt en dat deden we blokken en een beer...de dag sloten we af met klassieke muziek. Ongelooflijk hoe mooi de kids deze muziek vinden.


 
als de beren gaan slapen21.01.2022

Deze morgen zijn we begonnen met een reuzefeest, want er waren 2 jarigen vandaag. Aline en Annaëlle waren jarig, dus het is een reuzenfeest geworden, er was dus dubbel zoveel pret. Wat werden we ook lekker verwend met grappige maar tevens ook super lekkere slakjes, daarbij nog lekkere chocomelk erbij en ik moet zeggen, ze waren toch wel stil aan de feesttafel...ik zag alleen blinkende oogjes en knabbelende mondjes.
Na de speeltijd was het dan slaaptijd voor de beren. De opdracht was : steek iedere beer in zijn eigen bed en zorg ervoor dat zijn kopje op zijn hoofdkussen ligt.


 
Klimmen en klauteren20.01.2022

Gisteren was Karam jarig en dat hebben we uitbundig gevierd. Daarna gaf de juf ons een demonstratie : hoe doe ik mijn jas aan. Daarna kregen we verschillende prentjes van Jules en wij moesten die in de juiste volgorde leggen met de demonstratie van de juf in ons achterhoofd. Bij de peuters vertelde de juf wat ze aan het doen was en dan moesten zij het juiste prentje zoeken. Vandaag gingen we de sportieve toer op. De juffen hadden een klim-en klauterparcour klaargezet voor ons en wij mochten dit volop uit proberen. In het begin soms nog wat onzeker maar na een tijdje ging dit bij iedereen vlotter en vlotter. We kregen ook de kans om te fietsen. Na de speeltijd mochten we dan een matrix maken en deden we een taalactiviteit met een praatplaat. De dag sloten we af met de gekke pipoclown. Zie je de clown piepen dan mag je stampen op de grond. Zit de clown maar een beetje uit dan stampen we zacht, zit hij helemaal uit dan mochten we heel hard stampen. Soms was de clown ook wel een sloebertje tot groot jolijt van de kids.


 
Wat kan ik toch al veel... 18.01.2022

We zijn nog altijd bezig met het ontdekken van onze vele talenten. En, wees maar gerust iedereen heeft er héél wat. We zongen ook héél véél het liedje van ik heb de zon zien zakken... Gisteren deden we een opdracht met schaduwen, deden we een herkenningsspel met muziekinstrumenten en keken we ook naar een toneeltje van sociale vaardigheden. De maandag sloten we af met een aansluitend verhaaltje van "een gat in de haag". Vandaag mochten we bij juf Hyacinta opdrachten doen op de iPad en de grote PC, bij juf Ann kregen we verschillende opdrachten rond tellen. We kregen ook de kans om Jules, die op zijn foto's verschillende houdingen aan nam, na te bootsen, we mochten eens allen zingen en we speelden ook een gezelschapsspel. Je merkt, er was voor iedereen wel iets.


 
Scheuren13.01.2022

De egel die wij op dinsdag hebben gemaakt was vandaag aan het wenen want hij had geen gras om in te stappen. Wij wilden graag dat de egel terug kon lachen en daarom hebben wij hem gras gegeven. We kregen groene strookjes van de juf en de opdracht was : scheur deze in strookjes. Grappig was wel dat ik had voorgedaan hoe ze dit moesten doen met hun knijpertjes die verliefd zijn en elkaar dan een zoentje geven. Tijdens het scheuren heb ik heel veel kusjes de revue zien passeren.


 
Ik kan al lezen12.01.2022

Deze morgen had de juf een grote doos mee met allemaal voorwerpen in. Oei, wat zouden we daar nu mee moeten doen. Op de andere tafel stonden allemaal kleine dozen met pictogrammen op en wij konden die dus lezen en dat vonden wij heel cool. Wat worden wij toch groot hé. De opdracht was : steek alle voorwerpen in de juiste doos en doe dit door goed de pictogrammen te lezen. Vertel ondertussen ook maar aan de juf wat je in je handen hebt. We vonden het allemaal leuk om te doen.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 ...

7

... 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!