zoeken
   
Naar het kippenhok21.03.2022

Deze morgen zijn we met de auto's naar het kippenhok bij juf Katlijn geweest. Dank je wel aan alle chauffeurs om ons te brengen en dank je wel juf Katlijn dat we bij jou op bezoek mochten komen en je ons hebt helpen begeleiden bij onze wandeling. De kinderen vonden het een heel leuke ervaring en waren echt geboeid, ze vonden het ook héél fijn dat ze de kip eens konden aaien en dat juf Katlijn een echte worm uit de aarde heeft gehaald. Iedereen mocht ook eten strooien voor de kippen en ze vonden het fantastisch dat de kippen dit direct kwamen op pikken. Floor mocht de eitjes uit het kippenhok halen en in het kippenhok ontdekten we ook dat de kip het liefst haar eieren op hooi of stro legt zodat ze zeker niet zouden breken. Na het leerrijke bezoek zijn we dan te voet terug gekeerd naar de school met een tussen stop op het speelplein waar ze volop mochten klimmen en klauteren. Het was jammer dat de tijd zo snel voorbij vloog. Na het bezoek hebben we dan een woordveld gemaakt van het kippenbezoek,ze mochten verwoorden wat we hebben ervaren en we gaven dit weer met tekeningen, echte materialen, prenten en de bijhorende woorden. Daarna was het tijd om te spelen in de hoekjes en ook deze hadden te maken met ons thema eitjes. De dag sloten we af met het dingdong huisje. Lia zei deze avond : juf Ann, het was echt een leuke dag. Zalig om te horen toch!


 
Probleem oplossend denken... 18.03.2022

De opdracht die ze vandaag kregen was : zorg ervoor dat de ballen en de auto's van de ene doos in de andere geraken. Pas op, je mag niet uit je doos en je mag er ook niet mee gooien. Gelukkig stonden er ook nog buizen op het tapijt. We deden ook een denkopdracht bij juf Laure : zet iedere muis bij de juiste kaas.


 
kaas met veel of weinig gaatjes17.03.2022

Deze morgen kwam de muis op bezoek en zij had grote honger en ze was op zoek naar kaas. Gelukkig heeft ze deze gevonden in onze klas, ze vond wel verschillende soorten kaas, bij sommige waren er veel gaten in en bij andere niet. De opdracht voor de kinderen was ook : zoek de kaas met evenveel gaten en kleef deze erop. We zijn ook al begonnen om net als Schatje en Scheetje sloten open te maken, gelukkig zijn het bij ons alleen hangsloten en zitten wij niet in de gevangenis. Morgen mag de rest proberen. De dag hebben we afgesloten in de turnzaal met buizen en knikkers. Ze vonden het super en natuurlijk was het eerste wat ze deden : de buis als toeter gebruiken. Ja juf Ann, eigen schuld dikke bult, want ook jij spreekt ze nu en dan aan door de buis en ze vinden dat hilarisch.


 
kaas met veel of weinig gaatjes17.03.2022

Deze morgen kwam de muis op bezoek en zij had grote honger en ze was op zoek naar kaas. Gelukkig heeft ze deze gevonden in onze klas, ze vond wel verschillende soorten kaas, bij sommige waren er veel gaten in en bij andere niet. De opdracht voor de kinderen was ook : zoek de kaas met evenveel gaten en kleef deze erop. We zijn ook al begonnen om net als Schatje en Scheetje sloten open te maken, gelukkig zijn het bij ons alleen hangsloten en zitten wij niet in de gevangenis. Morgen mag de rest proberen.
Geen foto's gevonden ...
 
Allemaal rondjes op ons blad... 15.03.2022

Deze morgen had Lia een doos mee en deze heeft direct dienst gedaan. Bij het horen van hun naam moesten ze proberen om om een knikker in de doos te mikken. Als hulpmiddel kregen ze een lange buis. Ze moesten wel achter het groene bakje blijven staan...en oeioei, bij velen kriebelde het toch om voor of op het bakje te gaan staan. Daarna kregen ze allen een zwart blad, verschillende rollen en meerdere kleuren verf. De opdracht was : tover je blad om tot een gekleurde collage van allemaal rondjes, groot en klein. Leuk om te zien dat sommige figuurtjes probeer den te maken, de rondjes in elkaar stempelden...kortom ze maakten er allemaal iets leuks van en bovenal, ze vonden het leuk om te doen... Uit zichzelf verwoorden ze ook of ze bezig waren met kleine of grote rollen...


 
Allemaal rondjes op ons blad... 15.03.2022

Deze morgen had Lia een doos mee en deze heeft direct dienst gedaan. Bij het horen van hun naam moesten ze proberen om om een knikker in de doos te mikken. Als hulpmiddel kregen ze een lange buis. Ze moesten wel achter het groene bakje blijven staan...en oeioei, bij velen kriebelde het toch om voor of op het bakje te gaan staan. Daarna kregen ze allen een zwart blad, verschillende rollen en meerdere kleuren verf. De opdracht was : tover je blad om tot een gekleurde collage van allemaal rondjes, groot en klein.
Geen foto's gevonden ...
 
Muizen vangen14.03.2022

Vandaag was de opdracht : vang de muizen. Er waren verschillende opdrachten voor de kinderen, de ene moest ze gewoon allemaal vangen, soms waren er kleine en grote muizen en er waren ook blaadjes met 3 verschillende muizen. Zoals je al kan vermoeden moesten ze de muizen met de juiste buizen vangen zodat ze niet meer konden ontsnappen. We deden ook een spelletje per 2 met een buis en een knikker. De juf vertelde ook een verhaaltje van een specht die overal gaatjes maakte. In de namiddag mochten ze vrij stempelen met pureestampers, is eens iets anders hé. De dag sloten we af met een startmomentje om de boekenmaand aan te kondigen. We keken naar het toneeltje van Schatje en Scheetje.


 
jarige Mona 11.03.2022

We zijn er deze morgen ingevlogen met een verjaardagsfeestje en ons feestvarkentje Mona vond het super leuk. Wat was ze fier dat ze de hele dag de werker mocht zijn...de lekkere cakejes vlogen over de toonbank en waren in 1 2 3 verorberd. We hebben ook nog de staart van onze muis mogen spitten en we sloten de voormiddag af met het verhaaltje van Kipper en de speelgoeddoos. Ook ons versje kwam meerdere keren aan bod en ze vinden het super tof om te doen.
We hebben ook een foto genomen voor bednet en de kids weten heel goed waarom we eigenlijk in pyjama naar de klas zijn gekomen en zijn blij dat ze zelf gewoon naar de klas mogen komen en met hun vriendjes mogen spelen.


 
Kleine muis zoekt een huis... 10.03.2022

Deze morgen zijn we gestart met een voelspelletje. We moesten onze handen door het gaatje bovenaan de zak steken en ofwel kunnen verwoorden wat we voelden of kunnen tonen wat erin verstopt zat. Daarna zijn we samen met de kinderen van juf Pauline naar buiten geweest op zoek naar gaatjes waar we zelf konden door kruipen. (juf Pauline heeft deze foto's getrokken). Amusement verzekerd...
We hebben gisteren ons muizenhuis gemaakt maar oei, we hebben nog géén muis. Vandaag hebben we de muis dan gestempeld en morgen mogen we haar staart spitten en daarna kan ze dan gaan slapen in haar eigen huis. Deze namiddag hebben we in één hoekje binnen gespeeld en daarna zijn we naar buiten getrokken om te gaan ravotten want de zon lokte ons naar buiten. De zandbak was de 1ste keer open en je zag direct dat ze het fantastisch vonden.


 
Kleine muis zoekt een huis09.03.2022

We zijn nog altijd volop in de ban van gaatjes en vandaag hebben wij een gaatjeshuis gemaakt voor onze eigen muis.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 ...

6

... 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!