zoeken
   
jarige Aya21.04.2022

Deze morgen hadden we terug een feestvarkentje in de klas, natuurlijk hebben we er ook deze keer een spetterend feestje van gemaakt. Wat genieten de kids toch keer op keer van hun dag en ze kunnen al van A tot Z vertellen wat er allemaal gaat gebeuren en oh wee als je iets vergeet. Bij sommige stukjes die komen zitten ze al op voorhand te gieren van het lachen, het is eigenlijk heel leuk om te zien. Voor al die glimlachen op hun snoetje blijf je het steeds keer op keer met veel enthousiasme doen. Daarnaast hebben we ook nog wat gewerkt, maar, hier gaan we nu géén foto's meer van nemen want anders zouden de mama's al weten welk kado ze gaan krijgen en dan is het verrassingsmoment op de dag zelf er niet meer.


 
jarige Lia20.04.2022

Deze morgen zijn we begonnen met een feestje, want tijdens de vakantie is Lia 4 jaar geworden en een feestje kon dus zeker niet ontbreken. Wat vond ze het fijn dat zij de hele tijd alle werkjes mocht doen! We hebben uit volle borst gezongen, gedanst, het vuurwerk laten knallen en natuurlijk mocht de zotte ballon niet ontbreken. We werden getrakteerd met een super lekker traktaat, nl een wafeltje in hartjes vorm en als kers op de taart zaten die hartjes dan nog op een stokje. Ze gingen als zoete broodjes over de toonbank. We hebben natuurlijk niet alleen gefeest, maar ook nog een beetje gewerkt en de voormiddag sloten we af met het verhaaltje : Mama kwijt!!! Zielig hé!


 
Mama lief19.04.2022

Deze morgen mochten ze vertellen en amai mijn oren maakten overuren en de decibels gingen steeds meer en meer naar omhoog want, de paashaas was geweest en ze hebben eitjes mogen rapen. Ralph en Nina zijn ook gestart bij ons in de klas en eens we binnen waren in de klas, zagen ze het direct helemaal zitten en deden ze overal vrolijk aan mee. Daarna zijn we in 2 groepjes beginnen werken. Bij juf Hyacinta was het schilderen maar we verklappen niet wat hoor! Bij mijzelf mochten ze eerst vertellen over de foto van hun mama en daarna was het kleien en ook hier gaan we niet verklappen wat het wordt. De dag is voorbij gevlogen.


 
superhero31.03.2022

deze morgen kwam ik als Scheetje naar buiten en wat was ik blij verrast, maar toch ook wel een beetje bang voor al die superhelden want ik was natuurlijk een boefje vandaag. We zijn gestart met het nemen van een heldenfoto, hoe kan het ook anders, dat moet natuurlijk vereeuwigd worden. Daarna kregen ze allemaal een kip die aan het breien was (uit het verhaal kom uit het ei, kleintje) en ze moesten op zoek gaan naar het juiste ei. Eenmaal deze opdracht was volbracht, kregen ze een ei en daarvan moesten ze de punten of strepen verbinden en daarna mochten ze het met stickers versieren. Na de speeltijd mochten ze samen met juf Eva en juf Laure een echt heldenparcour doen en dat vonden ze natuurlijk super cool. In de namiddag kwam Nina op bezoek in onze klas want na de paasvakantie komt zij samen met ons spelen en werken. Leuk hé! De dag hebben we afgesloten met het slot van het verhaal van Schatje en Scheetje en daarna deden we allemaal samen de heldendans 
Maak het ei na... 30.03.2022

Deze morgen kregen we een ei met allerlei figuren op. We kregen nog een 2de leeg ei en een potje met dezelfde figuren in als er lagen op het 1ste ei. De opdracht luidde : maak jullie ei net zoals het andere ei. Deze activiteit werd onderbroken door iets heel leuks want de paashaas kwam bij ons op bezoek. We moesten allerlei eitjes zoeken en op sommige stonden er opdrachten die we samen met de paashaas tot een goed einde moesten brengen. Op het einde kregen we als kers op de taart allemaal een lekker chocolade ei. Njamie njamie... De foto's met de paashaas vinden jullie terug op de website onder foto's


 
eitjes...eitjes en nog eens eitjes29.03.2022

Vandaag stonden alle activiteiten in het teken van eieren. De hoofdactiviteit bij mij was : knikkertechniek in de blauwe schelp met eieren (verse eieren, gekookte, plastiek eieren en plastiekeieren met knikkers erin). Proefondervindelijk ervaarden ze wat er allemaal gebeurde : de verse eieren braken, de plastiek eieren zonder knikker rolden amper....en heel belangrijk ze moesten samen werken om de eieren van de ene persoon naar de andere te doen rollen. Bij juf Hyacinta was het dan een teloefening : geef de kip evenveel eitjes als er bolletjes bij staan. Ook de nevengroepen waren ei gerelateerd.
Deze morgen kwam Ralph al eens meespelen in onze klas en hij was direct enthousiast om aan alles mee te doen.


 
Eierzoektocht25.03.2022

Gisteren hebben we geschilderd met het eiwit en vandaag was het de beurt aan de eidooier. Heel vroeger deden de kunstenaars dit ook. Dat noemt tempura,het resultaat is dat dit heel mooi blinkt. Iedereen mocht een ei bestempelen, zo bleven we mooi in ons thema. Na de speeltijd hebben wij blauwe eitjes verstopt voor de klas van juf Pauline, we namen er iedere keer een foto van met de ipad. De klas van juf Pauline deed hetzelfde met roze eieren. Toen alle eieren verstopt waren hebben we geruild van ipad en de kids moesten aan de hand van de genomen foto's en hun details de eieren zoeken. We vonden het toppie om te doen.


 
Eitjes eitjes overal eitjes24.03.2022

De juffen hadden deze morgen een omloop klaar gezet in de turnzaal. We vonden dat direct super leuk en we gingen spontaan klimmen en klauteren, elk op ons eigen tempo. Daarna kregen we allemaal een ei in de hand en dit moesten we meenemen tijdens onze omloop en het mocht niet vallen. Daarna maakten ze het nog een stukje moeilijker want we mochten ons ei niet meer vasthouden in onze hand, nee, nee, nee, we kregen een lepel in de hand. Daar moesten we ons ei op leggen en met 1 hand op de rug rond stappen over de gele lijn. En hohoho, dat was niet gemakkelijk en om het nog een beetje moeilijker te maken moesten we met de lepel in de hand (en natuurlijk het ei erin) rond stappen. Gelukkig waren het géén echte eieren of het zou het kuisen waard geweest zijn. Na de speeltijd waren we toe aan een experiment nl, schilderen met koud email (= schilderen met eiwit). Als slot van de voormiddag zongen we nog ons liedje en moesten we het sprekende ei zoeken in de klas. De dag zelf sloten we af met het verhaal van Dottie en haar eieren + een paar kringspelletjes.


 
Eitjes... 23.03.2022

Deze morgen zijn we begonnen met de waarneming van verschillende eieren. Een ganzenei, eendenei, kippenei, kwarteleitjes en natuurlijk niet te vergeten : verschillende soorten chocolade eieren. We hebben ze gewikt en gewogen, eens goed bekeken van binnen en van buiten, vergeleken van grootte en natuurlijk ook geproefd. Welke eieren hebben we gemaakt : gekookte eieren, roerei, spiegelei en als slot : eiwitsneeuw. Olivia was ons slachtoffer om te testen of het eiwit goed genoeg geklopt was. Gelukkig had ze er vertrouwen in, toen we met het roerei wilden proberen had ze toch direct door dat dit niet goed zou komen. De eitjes gingen in elk geval vlotjes binnen.


 
Krullenbol op chocolalala22.03.2022

Deze morgen zijn we gestart met het nadoen van een kip en dit deden wij aan de hand van een prent uit krullenbol. Gisteren hadden wij een witte kip in de klas die 4 eitjes had gelegd en die zotte kip was 's nachts bij Jules in bed gekropen omdat ze lekker warm wou hebben. Ze zat ook met een heel zwaar dilemma : wat moest ze nu aan vangen met die eieren. Gelukkig wist Jules ons te vertellen dat hij een boekje mee had en als de kip goed zou luisteren zou ze weten wat ze moest doen. Zo gezegd zo gedaan en gelukkig zit onze mama kip nu te broeden op haar eitjes, we zijn benieuwd wanneer de kuikentjes zullen uitkomen. Gelukkig zijn wij er ook nog om haar eten te geven, ze had zin in wormen en wij moesten haar iedere keer voederen met de juiste worm en dit deden we door te meten. Daarna zijn we naar de bewegingsklas geweest om met grote bewegingen schrijfdans te doen op het liedje chocolalala, als afsluiter deden we dit op de tafel en nee, niet met verf maar met scheerschuim. De ene was direct favoriet, de ander vond het maar niets dat hun handen er vuil van werden. Op het einde mochten we op het liedje toktoktok...allemaal eitjes tekenen in het scheerschuim. De voormiddag sloten we af met het aanleren van een liedje.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 ...

5

... 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!