zoeken
   
Hieperdehiep hoera voor Jules16.09.2021

Eindelijk was het zo ver : Jules is jarig...samen hebben we afgeteld en amai wat duurt wachten soms wel lang hé! Eerst hebben we uit volle borst gezongen, we hebben het vuurwerk laten knallen, we hebben gedanst...en wat was Jules blij : iedereen was op zijn paasbest. Er waren prinsessen, jngens met mooie strikken, mooie kleedjes en rokjes, een das,...en ook een echte dansoutfit...dus mocht het liedje in de disco van Samson en Gert zeker niet ontbreken. Daarna hebben we de kaarsjes uitgeblazen, de zotte ballon tot leven gebracht, tot grote hilariteit van iedereen. Jules heeft ook een heel mooi boekje kado gekregen, wat was hij fier. Jules had ook alles mee om popcorn te maken en amai dat was ook een hele onderneming hoor!!! Maar, hij had ook een kado mee nl een bakje, maar brr, dat was wel iets raars. Toen moest Jules opeens "kaka" doen en toen hij klaar was kwam er geluid uit dat bakje. Ahja, Jules heeft ons een bel kado gedaan en als we klaar zijn met kaka doen, mogen we duwen op de bel en dan komt de juf onze poep schoon vegen. Cool en gemakkelijk hé!!!
We vonden het een super leuke dag, terwijl we popcorn zaten te eten konden we genieten van onze lekkere zelfgemaakte popcorn. De dag hebben we afgesloten met het dingdonghuisje...
Morgen is Mira jarig en ook zij kijkt er al naar uit hoor!!!!


 
De ballon15.09.2021

Deze morgen zijn we gestart met het verhaal van de blauwe ballon en het was niet zomaar een gewone ballon, maar een echte toverballon. Vraag maar eens aan de kids. Toen werd het tijd om zelf eens een ballon te woorden en dit deden we met Bas de ballon. Dit is drama van de bovenste plank. Het is zalig om ze bezig te zien. Ze vinden het super om te doen, vooral de knal op het einde. Maar nog waren we niet "uitgeballond" want toen mochten we krullenbollen. Eerst in het groot met materiaal en daarna op papier. Op het einde van de rit, had iedereen zijn eigen reuzen ballon.


 
Onze kroon14.09.2021

Deze morgen zagen we op onze aftelkalender dat het nog 2 keer slapen is voor Jules jarig is. Wat kijkt hij er naar uit. Hij kan er niet over zwijgen. Zelf zijn we volop bezig met het maken van onze kroon. We kregen vandaag en strook en stickers. De boodschap was : versier je strook zoals je het zelf wilt. Bij juf Hyacinta mochten ze dan een Jules of Marie kleuren. Bij juf Ann kregen we ook nog de opdracht : versier je hoedje van je clown. De ene mocht het bekleven en de ander kreeg als opdracht : teken je driehoek over, knip hem uit op de lijn en daarna mag je deze op je driehoek kleven. Bij juf Hyacinta kregen ze ook nog een kleefopdracht : nl kleef de vlaggetjes mooi tegen de lijn met of zonder kleurenpatroon te volgen.


 
BIJNAHieperdehiep hoera voor Jules13.09.2021

Deze morgen zijn we begonnen met een grote brainstorm : waaraan denk je allemaal als je aan jarig zijn denkt. Amaai, ik stond versteld van waar ze allemaal mee afkwamen. Was wel leuk om te doen! Toen kwam Jules af met een verjaardagskoffer en natuurlijk waren wij razend benieuwd naar wat daar allemaal inzat. We hebben er in elk geval veel plezier aan beleefd met de ballon, de toeters... Daarna mochten we allemaal onze eigen kroon stempelen en het hoofd van onze pipo clown schilderen.
De juf liet ook een geluidsfragment horen...en wij moesten raden wat het was...het was echt niet gemakkelijk, pas na de derde keer hadden we door dat het over een ballon ging. Eerst dachten ze aan auto's, politieauto, protjes🥴🙊...kortom hun fantasie was precies eindeloos.


 
Zoek de 2 dezelfde bij elkaar 10.09.2021

De opdracht van vandaag was : zoek de 2 dezelfde boekentassen bij elkaar. Om dit aan te brengen had de juf allerhande spullen op het tapijt gelegd en iedereen kreeg 1 voorwerp. Terwijl de juf op de trommel speelde mochten ze lopen in het juiste tempo. Als de trommel stil was moesten ze het kindje zoeken dat hetzelfde voorwerp had. Klinkt evident maar is voor de kids toch al een hele opgave. Ze beleefden er wel véél plezier aan.


 
Vrolijke vriendjes 09.09.2021

Vrolijke vrolijke vriendjes, dat zijn wij...maar, de vriendjes waren niet vrolijk want ze waren hun 2de helft kwijt. Triestig hé! Omdat ze terug vrolijk zouden worden kregen wij als opdracht : zorg ervoor dat alle helften juist bij elkaar komen zodat iedereen terug vrolijk kan zingen... De dag sloten we af met het kijken naar het dingdong huisje : Jules gaat naar school. De kids zaten heel geboeid en gefascineerd te kijken naar wat juf Pauline en juf Ann aan het doen waren. Dit is keer op keer een toppertje...


 
Boekentas08.09.2021

Deze morgen had Jules een boekentas mee met allerhande spullen. Wij moesten kunnen verwoorden wat wel en wat niet in de boekentas hoort. Nog niet iedereen kwam aan de beurt. Want bij juf Lieve deden we ook taalspelletjes. We speelden ook een spelletje met knuffels en eindigden de dag met de ritmestokjes. Het regende dat het goot in onze klas...🌧️🌩️🤣🤪Mopje flauw mopje...


 
Symbooltjes07.09.2021

Vandaag stond alles in het teken van symbolen. Bij juf Hyacinta mochten we ons eigen symbool inschilderen. Bij juf Ann kregen ze een blad met verschillende kapstokken. Iedere kapstok had zijn eigen symbool, ze kregen ook een potje met daarin boekentassen met diezelfde symbolen erop. Je kan het al raden, de opdracht was : kleef de juiste boekentas bij het juiste symbool. In de namiddag was het dan tijd om te spelen met de iPad. Daarop stonden memoryspelen met hun eigen foto's. Ze vonden het iedere keer de max als ze zichzelf zagen op de iPad.


 
Beertje Brom06.09.2021

Vandaag stonden onze kwebbeltjes niet stil tijdens het onthaal. Iedereen wilde 100-uit vertellen over de kermis. Ze hebben er blijkbaar allen van genoten. Na het gesprekje kwam de zotte beer Brom terug piepen en we kregen de opdracht om allemaal onze eigen beer Brom te maken voor aan onze vriendjesboekentas. Het lijfje mochten we stempelen en om de pootjes te versieren kregen we bruin papier, een schaar en lijm. Iedereen kreeg gewoon de schaar en het papier en mocht beginnen met knippen. De ene begon er direct aan en de ander wist niet goed hoe eraan te beginnen. Gelukkig zijn we in de klas om te leren en te proberen. We hebben ook nog ons eigen handvat mogen spitten. We hebben veel gewerkt, maar ook wel veel gespeeld hoor!


 
Boekentashanger03.09.2021

Onze 1ste schoolweek hebben we afgesloten met het versieren van onze boekentashanger. We kregen een klein boekentasje om te kleuren met stiften en één stukje mochten we versieren met kleine stickers. We hebben ook haren geknipt voor onze zelfgekleurde Jules,hij zal een weelderige haardos hebben🤪. We deden ook samen de bumba stop dat tot grote hilariteit van allen. De 1ste week is voorbij gevlogen.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 ...

14

... 

15

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!