zoeken
   
De herfst is in het land18.10.2021

Deze morgen zijn we gestart met het bekijken van een speciaal filmpje. Nl. Jules op bezoek bij Lia. De kids hebben hier echt van genoten en vertellen dat ze deden en natuurlijk was Lia zelf zo fier als een gieter. Daarna mochten we iets heel leuks doen : stempelen van een herfsttafereel in ons deksel en het leuke was, we deden dit met een afwasborstel. Je ziet het mss al voor je : de verf spatte in het rond. Na de speeltijd gingen we dan naar buiten om eens goed te kijken naar de bomen. Wat heeft een boom allemaal : een stam, takken en blaadjes hebben we allemaal gezien. Eens terug in de klas mocht iedereen zijn eigen boomstam schilderen in het bruin...we zijn al benieuwd wat we er verder nog moeten mee doen. Weet je wie er ook op bezoek is geweest : Marilyn de dikke spin...
Wie zouden we morgen eens op bezoek kunnen hebben???


 
Thema: Welk huisdier woont in mijn huisje?17.10.2021

Op maandag bekeken we wat er bij welk huisdier hoorde. Welke korrels eet de hond?, voor wie is het stro?,…
We zochten ook de andere helft van het huisdier dat was verdwenen en plakten deze er terug bij.
Op dinsdag maakten we een vis en er kwam ook een hondje op bezoek. Op woensdag kwam stampertje op bezoek in de klas en speelden we het poezenspel. We deden ook krullebol over de konijnen. Donderdag waren de poezen hun tenen kwijt en moesten we zelf de tenen er terug bij stempelen, maar wacht hoeveel tenen heeft een poes nu ook al weer? We werden ook zelf een dierenarts en mochten in de dierenkliniek de dieren helpen. Op vrijdag kwam er een visje op bezoek, wat kan die snel zwemmen! We probeerden ook snorharen te maken voor de poes. En voor we het wisten was de week al om!


 
Thema: welk diertje woont in mijn huisje?08.10.2021

Deze week kwamen er heel wat diertjes in de klas op bezoek. We hebben de hond van juf Hyacinta gezien, de hond van Noah, de hond van Jack-Lewis en de cavia’s van Fran. In de klas hebben we ook eens gekeken welk diertje er in ons huisje woont en hebben we enkele werkjes hierover gemaakt. We hebben de verjaardag van Simona en van Borys gevierd en met onze knuffel een parcourtje gedaan in de turnzaal.


 
de boomgaard op papier en rupsje nooit genoeg28.09.2021

Wat hadden de kinderen nog veel te vertellen over hun uitstap naar de boomgaard en vooral de kriebels in hun buik bij het tractor gebeuren bleef een topper. Als verwerking mochten de kinderen fruit sorteren in de juiste fruitbomen en natuurlijk kwam daar tellen aan te pas en keken we ook : waar zijn er nu het meest, het minst.... Bij juf Hyacinta hebben ze het boomgaardspel gespeeld en gelukkig heeft de vogel nooit gewonnen... In de namiddag mochten we dan experimenteren met de telegeleide katten en hebben we ons raam versierd met ons eigen rupsje nooit genoeg schilderwerk. Jullie kunnen nu iedere dag ons kunstwerk op het raam bewonderen. Ze zijn terecht heel fier op het resultaat


 
Bingo24.09.2021

We hebben de week afgesloten met een eetsessie van fruit. Ik heb echte fruitkampioenen want alles was in 1,2,3 op : Sinaasappel, druiven, kiwi, mandarijn, peer, appel, aardbeien en banaan. En als kers op de taart speelden we ouderwetse bingo. Het blijft leuk om te doen, voor jong en oud. En, jong geleerd is oud gedaan!


 
Fruit...fruit...allemaal fruit23.09.2021

We zijn nog steeds in de ban van rupsje nooit genoeg. De voorbije 2 dagen kwamen er 2 stukken fruit aan bod. Nl de peer en de sinaasappel. De peer versierden we met rollende knikkers in de verf en de sinaasappel mochten we stempelen met ecoline. Het grappige was, we zagen er ook allemaal uit als een oranje sinaasappel. De dag sloten we af met muziekinstrumenten. Iedereen werd hier direct vrolijk van.


 
In de ban van gaatjes maken... 21.09.2021

Rupsje nooit genoeg knabbelt overal gaatjes in. Wij hebben nu ook wel een huis voor onze eigen rups. Maar, hoe kunnen wij zelf gaatjes maken in ons huis. Door te proberen, volop ontdekken en te experimenteren kwamen we tot een echte gaatjes doos. Zalig was het om hun gezichten te zien toen ze hun doos eens open deden : amai, juf Ann, allemaal gaatjes en ik kan er ook door zien. Fantastisch toch hun verwondering, je gaater automatisch zelf helemaal in mee. .. Hopelijk gaan ze nu bij jullie thuis niet overal gaatjes maken 🙊🙈🙉


 
Rupsje nooit genoeg 20.09.2021

Deze morgen hoorden we opeens iemand wenen in onze klas. Toen we eens goed rondkeken was het de rups en ze weende omdat ze geen plaats had om te slapen. We hielden een gesprekje over waar wij overal slapen. En, gelukkig hadden we allemaal een doos mee die we kunnen inrichten als huisje voor de rups. Daarna vertelde de juf het verhaal van rupsje nooit genoeg. En, amai, het was een reuzenboek hoor! Dat was cool! Maar, toen zaten we terug met een probleem want we hebben nu wel een huis, maar géén rups. Dus, de opdracht was : spit je eigen rups. Morgen beginnen we de waarneming van het fruit.


 
Rupsje nooit genoeg 20.09.2021

Deze morgen hoorden we opeens iemand wenen in onze klas. Toen we eens goed rondkeken was het de rups en ze weende omdat ze geen plaats had om te slapen. We hielden een gesprekje over waar wij overal slapen. En, gelukkig hadden we allemaal een doos mee die we kunnen inrichten als huisje voor de rups. Daarna vertelde de juf het verhaal van rupsje nooit genoeg. En, amai, het was een reuzenboek hoor! Dat was cool! Maar, toen zaten we terug met een probleem want we hebben nu wel een huis, maar géén rups. Dus, de opdracht was : spit je eigen rups.
Geen foto's gevonden ...
 
hieper de hiep hoera voor Mira17.09.2021

Het was mij wel de feestweek vandaag!!! Eerst was Jules gisteren 3 jaar en vandaag hadden we terug een feestvarkentje in ons midden. Mira wordt dit weekend 3 jaar en dat verdient natuurlijk een feestje in de klas. Het zat nog fris in ons geheugen wat het verjaardag ritueel allemaal inhoudt, dus stonden we direct paraat om uit volle borst te zingen, het vuurwerk te laten knallen, die zotte ballon nog eens te laten passeren,...kortom er een spetterend feest voor de jarige van te maken. Mira vond het super om jarig te zijn in de klas, ze heeft er volop van genoten en wij ook, want we werden getrakteerd met een super lekker ijsje...mmmmmmmmm


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 ...

13

... 

14

 

15

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!