zoeken
   
De bakker08.11.2021

Eerst en vooral wil ik Mona welkom heten in onze klas en we duimen voor een leuke tijd samen. We zijn deze morgen begonnen met de waarneming van al het bakkersgerief. Dank je wel allemaal om massaal zoveel mee te brengen. Wat waren ze fier met alles dat ze meehadden. Toen kwam de juf opeens met een grote kaart af. Wat stond daar op, wat moesten we daarmee doen? Wel het was een receptenkaart om zoutdeeg te maken en samen hebben we ze kunnen lezen en zo wisten we wat we moesten doen. We zijn er dan maar direct ingevlogen zodat we allerlei koekjes hebben om mee te spelen in de bakkerij. Cool hé, vond de ene, vies hé vond de ander...! We deden er ook al een spelletje mee met het koekiemonster erbij. Bij het verhaal van de bakker waren ze héél erg verwonderd dat de bakker begint met bakken als de maan nog uit zit en wij dan nog slapen.


 
Thema: In het bos29.10.2021

Maandag had de juf allemaal beren mee, maar die beren waren niet allemaal even groot. Er waren grote beren bij, kleine beren en gewone beren. Deze moesten we van groot naar klein proberen te leggen. Wanneer dit goed lukte moesten we dit ook eens proberen bij de egeltjes op papier. We hebben ook eens gekeken naar de tekening van Jules in het bos en we hoorden allemaal verschillende geluiden. Wie fluit daar in het bos en wat valt daar op de grond? We hebben ook gedanst op het liedje: “ik ben een wandelende boom”.


Op dinsdag hebben we eens gekeken waar we meneer de egel moesten plaatsen. We moesten goed kijken op de foto of hij voor, achter, naast of op de tak stond. Daarna maakte de juf het een beetje moeilijker en moesten we dit eens proberen zonder tekening. We hebben ook een kabouter moeten kleuren volgens een voorbeeld en spinnenpoten moeten tekenen want die waren verdwenen.

Woensdag was het tijd voor krullebol. Door de wind vielen er eikels op de grond. Wanneer de de wind hoorden mochten we met blaadjes zwaaien en rondjes maken, maar als we de eikels hoorden vallen moesten we snel onze eikels nemen en die ook laten vallen.

Op donderdag waren de stippen op de paddenstoel van de kabouter verdwenen. Gelukkig stonden de kabouters bij de paddenstoel en konden we tellen hoeveel stippen er op de paddenstoel moeten. Daarna mochten we die stippen op de paddenstoel kleven. We hebben ook een Lotto spelletje gespeeld. We moesten goed kijken wat er op ons kaartje stond en het juiste prentje proberen te zoeken. Wie zijn kaartje was als eerste vol?

Vrijdag was het bosfeest. Maar voor een leuk bosfeest hebben we natuurlijk iets lekkers nodig om van te smullen. We hebben een egeltje gemaakt met mikadostokjes en smarties als oogjes. Het moeilijkste was natuurlijk dat we er nog niet van mochten proeven. In de namiddag was het dan zo ver. We mochten onze egel opeten. Dat was een lekkere egel. Daarna hebben we nog wat gedanst en was het tijd om Jules in bed te stoppen en de vakantie in te zetten. Prettige vakantie allemaal!


 
herfst in het bos20.10.2021

Vandaag zijn we samen met de klas van juf Pauline op stap geweest in het bos. We zochten de verschillende dieren in het bos en bij ieder dier kregen we een andere opdracht. Het was een super leuke uitstap. De foto's vind je terug onder FOTO'S OF TIJDELIJKE REPORTAGE 20 OKTOBER.
hieronder vind je de link van een kort filmpje terwijl ze aan het lopen waren omdat ze kabouters hadden gezien.
 
Aiaiai, wie prikt er toch zo hard? 19.10.2021

Deze morgen stond terug alles in het teken van de herfst. Wie kent er een diertje dat prikt, wakker wordt als wij slapen en zich in een balletje draait als hij gevaar ziet? Idd, de egel! Wij hebben vandaag allemaal onze eigen egel geboetseerd en amaai we hebben toch wel ondervonden dat hij héél hard prikt. Bij juf Hyacinta hebben we onze boomstam versierd met echte blaadjes. Eerst moesten we een gaatjes prikken met een priknaald en daarna in ieder gaatjes een blad steken. Cool hoor! Tijdens het vrij spel hebben we al met een aantal kids het kabouterspel van Lia gespeeld en de dag hebben we afgesloten met buiten de grote krijttekeningen te versieren met herfstmaterialen die rondom de school vonden.


 
De herfst is in het land18.10.2021

Deze morgen zijn we gestart met het bekijken van een speciaal filmpje. Nl. Jules op bezoek bij Lia. De kids hebben hier echt van genoten en vertellen dat ze deden en natuurlijk was Lia zelf zo fier als een gieter. Daarna mochten we iets heel leuks doen : stempelen van een herfsttafereel in ons deksel en het leuke was, we deden dit met een afwasborstel. Je ziet het mss al voor je : de verf spatte in het rond. Na de speeltijd gingen we dan naar buiten om eens goed te kijken naar de bomen. Wat heeft een boom allemaal : een stam, takken en blaadjes hebben we allemaal gezien. Eens terug in de klas mocht iedereen zijn eigen boomstam schilderen in het bruin...we zijn al benieuwd wat we er verder nog moeten mee doen. Weet je wie er ook op bezoek is geweest : Marilyn de dikke spin...
Wie zouden we morgen eens op bezoek kunnen hebben???


 
Thema: Welk huisdier woont in mijn huisje?17.10.2021

Op maandag bekeken we wat er bij welk huisdier hoorde. Welke korrels eet de hond?, voor wie is het stro?,…
We zochten ook de andere helft van het huisdier dat was verdwenen en plakten deze er terug bij.
Op dinsdag maakten we een vis en er kwam ook een hondje op bezoek. Op woensdag kwam stampertje op bezoek in de klas en speelden we het poezenspel. We deden ook krullebol over de konijnen. Donderdag waren de poezen hun tenen kwijt en moesten we zelf de tenen er terug bij stempelen, maar wacht hoeveel tenen heeft een poes nu ook al weer? We werden ook zelf een dierenarts en mochten in de dierenkliniek de dieren helpen. Op vrijdag kwam er een visje op bezoek, wat kan die snel zwemmen! We probeerden ook snorharen te maken voor de poes. En voor we het wisten was de week al om!


 
Thema: welk diertje woont in mijn huisje?08.10.2021

Deze week kwamen er heel wat diertjes in de klas op bezoek. We hebben de hond van juf Hyacinta gezien, de hond van Noah, de hond van Jack-Lewis en de cavia’s van Fran. In de klas hebben we ook eens gekeken welk diertje er in ons huisje woont en hebben we enkele werkjes hierover gemaakt. We hebben de verjaardag van Simona en van Borys gevierd en met onze knuffel een parcourtje gedaan in de turnzaal.


 
de boomgaard op papier en rupsje nooit genoeg28.09.2021

Wat hadden de kinderen nog veel te vertellen over hun uitstap naar de boomgaard en vooral de kriebels in hun buik bij het tractor gebeuren bleef een topper. Als verwerking mochten de kinderen fruit sorteren in de juiste fruitbomen en natuurlijk kwam daar tellen aan te pas en keken we ook : waar zijn er nu het meest, het minst.... Bij juf Hyacinta hebben ze het boomgaardspel gespeeld en gelukkig heeft de vogel nooit gewonnen... In de namiddag mochten we dan experimenteren met de telegeleide katten en hebben we ons raam versierd met ons eigen rupsje nooit genoeg schilderwerk. Jullie kunnen nu iedere dag ons kunstwerk op het raam bewonderen. Ze zijn terecht heel fier op het resultaat


 
Bingo24.09.2021

We hebben de week afgesloten met een eetsessie van fruit. Ik heb echte fruitkampioenen want alles was in 1,2,3 op : Sinaasappel, druiven, kiwi, mandarijn, peer, appel, aardbeien en banaan. En als kers op de taart speelden we ouderwetse bingo. Het blijft leuk om te doen, voor jong en oud. En, jong geleerd is oud gedaan!


 
Fruit...fruit...allemaal fruit23.09.2021

We zijn nog steeds in de ban van rupsje nooit genoeg. De voorbije 2 dagen kwamen er 2 stukken fruit aan bod. Nl de peer en de sinaasappel. De peer versierden we met rollende knikkers in de verf en de sinaasappel mochten we stempelen met ecoline. Het grappige was, we zagen er ook allemaal uit als een oranje sinaasappel. De dag sloten we af met muziekinstrumenten. Iedereen werd hier direct vrolijk van.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 ...

11

... 

12

 

13

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!