zoeken
   
Kliederboel... 09.05.2022

Deze morgen zijn we begonnen met ons nieuwe thema, nl de boerderij. We mochten direct beginnen kliederen met lijm. De ene vond dat fantastisch en gebruikte lijm voor de hele parochie, de ander deed het héél voorzichtig met een paar vingers en dan waren er ook nog bij die de lijm amper durfden aanraken. Maar, iedereen heeft het uiteindelijk wel gedaan. Bij sommige zouden de varkens kunnen rollen hebben in hun lijm...en plezant dat het was. Ik vermoed dat hun werkje heeeeeeel lang zal moeten drogen🙈🙊🥴. We maakten ook kennis met het liedje : pootjes. Keer op keer is dit een hit.


 
het kapsalon06.05.2022

Onze laatste dag van onze mama 14-daagse hebben we afgesloten met een ware metamorfose in het kapsalon bij de "Lowietjes". Moeke van Finne (Kimberly) en de mama van Estée (Steffie) waren de kapsters van dienst en amai ze deden dat super goed, de kids vonden het zalig om eens bij de kapsters op bezoek te gaan en plaats te nemen in de kappersstoel. Ze mochten scrollen in de telefoon om zo een idee te krijgen van wat ze juist wilden. Precies zo als in een echt kapsalon. Wat waren ze fier met het resultaat. Je zag hun snoetjes stralen en hun oogjes blinken.
In de voormiddag hebben we nog een soort koekje klaargemaakt. Daarvoor moest iedereen een koekje kapot slaan in zijn plastiekzak en dit met een mini deegrol. Dat moest je hen géén 2 keer vragen en de nodige decibels kregen we er gratis bij. Daarna deden we er nog boter, suiker en nesquick bij (alhoewel er sommigen dachten dat het aarde was!!!!) en dan : kneden maar. Maar oei, we zijn wel vergeten om de koekjes uit de koelkast te halen en ze op te eten, gelukkig komt maandag ook nog langs.
Ik wil alle mama's die op bezoek gekomen zijn heel hartelijk bedanken, jullie hebben de kids een onvergetelijke 14-daagse bezorgd, ze zullen er nog lang aan terugdenken.


 
nagelstudio05.05.2022

Deze morgen was onze klas getransformeerd tot een nagelstudio. De mama van Aline en Annaëlle (Ine) kwam langs als nagelstyliste en heeft al onze kids hun nageltjes tot ware pareltjes omgetoverd. Ze mochten zelf hun kleurtjes kiezen (je zag hun ogen blinken bij al die mooie en verschillende kleurtjes) en wat was het grappig om te zien dat terwijl de mama bezig was, ze er bijna met hun neus op zaten want ze wilden er géén moment van missen. Héél grappig was ook dat eens ze terug mochten gaan spelen, je ze nog zag wapperen met hun handen of ze er ook héél erg goed mee op pasten dat er zekers niets met hun nagels kon gebeuren. De mama zat ook met een grote fanclub, eerst waren er bijna géén kijkers en opeens kwamen ze van heinde en verre om toch maar niets te moeten missen.
Na de speeltijd hebben we ook al met een paar kids een gezelschapsspelletje gespeeld met mama's toiletspullen.


 
Krullenbol04.05.2022

Vandaag was het vooral bewegen op muziek. Eerst groot bewegen op muziek, daarna met onze lintjes en als slot deden we schrijfdans op ons blad. De kids vonden het super fijn om te doen.


 
baby's wassen en broodjes smeren03.05.2022

Vandaag hebben we ons helemaal kunnen inleven in de rol van onze mama want, wij mochten elk onze eigen baby wassen. Ze waren allemaal héél erg lief voor hun baby en na hun wasbeurt roken ze allemaal héél lekker. Alhoewel Lia vertelde dat te tenen van haar baby nog een beetje stonken. Onze klas werd ook wel een beetje getransformeerd naar een zwembad, maar de kids leerden spelenderwijs ook nog eens alle lichaamsdelen en leerden zorgzaam omgaan met hun baby.
In de namiddag kwam de mama van Floor (Fien) op bezoek. Zij heeft ons een topnamiddag bezorgd en niemand is met honger naar de speelplaats vertrokken. Onze klas werd omgetoverd tot een echte broodjeszaak. Het eerste groepje mocht helpen om de groentjes te kuisen en daarna mocht iedereen zijn eigen broodje samen stellen. De kinderen vonden het super leuk om te doen en iedereen heeft zijn broodje opgegeten, ah ja, want ze hadden zelf mogen kiezen en hebben er natuurlijk alleen maar opgelegd wat ze zelf super lekker vinden.


 
mama's in de klas02.05.2022

Vandaag beleefden we terug een topdagje in de klas. Deze morgen kwamen er 2 mama's op bezoek. Nl de mama van Bastien (Thabytha) en zij heeft met ons geknutseld, we maakten nl een mooie bloem voor onze mama's en bij de mama van Olivia (Elisa) mochten we ons eigen cup cakeje versieren en we hadden super veel keuze. Natuurlijk moest ook de slagroom nog opgeklopt worden en dat zorgde bij momenten voor de nodige hilariteit. Wat was het stil na de speeltijd toen ze hun eigen creatie mochten opeten...Deze namiddag kwam dan de mama van Mathis (Emmely) om met een groepje een sorteerspelletje te spelen met knopen in verschillende kleuren en groottes, ook dit vonden de kids heel tof om te doen. Toen ik deze avond vroeg wat we allemaal gedaan hebben bij de mama's konden ze dit nog heel goed verwoorden. Bij juf Ann deden we ook nog een denkactiviteit, nl koppel de juiste voorwerpen aan de juiste schaduw. En in het geheim, tussen alle mama's die op bezoek komen door, oefenen we natuurlijk ook nog ons versje voor de mama.


 
Een ketting voor mama29.04.2022

Onze hoofdactiviteit vandaag was de ketting van mama versieren met klevertjes. De nevenactiviteiten draaiden bijna allemaal rond 🌼 maken. We leerden ook onze kousen aan de wasdraad hangen. Cool hé


 
jarige Jack-Lewis en mama's op bezoek28.04.2022

Vandaag hebben de kinderen een topdag beleefd. Eerst kwamen er 2 mama's op bezoek die een verhaaltje kwamen vertellen en een gezelschapsspelletje speelden met ons. Nl de mama van Lia (Tine) en de mama van Noor (Lore). De kids hebben ervan genoten en vertellen nadien ook honderduit over wat ze allemaal hebben gedaan. Na de speeltijd hebben we de verjaardag gevierd van Jack-Lewis met als kers op de taart : het springkasteel. Ze vonden het de max. Ze hebben zowel in de voormiddag als in de namiddag mogen springen op het springkasteel, hun dag kon niet meer stuk. In de namiddag hebben we buiten gespeeld en ondertussen mocht er terug een groepje op het springkasteel gaan springen, we moesten het hen géén 2 keer zeggen.
Jack-Lewis heeft ons ook getrakteerd met eclairs en donuts, ze hadden er niet veel moeite mee om deze allemaal te verorberen.
De dag hebben we afgesloten met gezelschapsspelletjes spelen samen met het 6de leerjaar. Iedere lln van het 6de krijgt 2 kids onder zijn hoede en mag hier samen gezelschapsspelletjes mee spelen. Door de corona hebben we dit lang niet mogen doen, maar normaal doen wij dit iedere maand 1 keer. Zowel groot als klein vinden dit leuk om te doen en kijken hier iedere keer naar uit.
Je merkt het : het was een dag boordevol leuke verrassingen


 
mama's in de klas27.04.2022

Voor de 3de dag op rij werden wij verwend, want opnieuw kwamen er mama's mee spelen en werken in onze klas en dat vinden wij super leuk. Ook vandaag maakten we dankzij de mama van Yan (Mariana) kennis met een typisch gebruik uit Roemenië nl "Mărțișor". Bij deze geef ik jullie een klein beetje uitleg, zodat jullie weten wat dit juist betekent. Mărțișor is een feest aan het begin van de lente, op 1 maart in Roemenië. Het woord Mărțișor is het verkleinwoord van Marț, de oude volksnaam voor maart, en betekent dus letterlijk "kleine maart". Mărțișor zelf is een rood-witte draad met hangende kwast die gewoonlijk op 1 maart wordt gegeven. Deze talisman is een oude gewoonte en men gelooft dat de drager het komende jaar sterk en gezond zal zijn. Het is ook een symbool van de komende lente. Gewoonlijk dragen zowel vrouwen als mannen het aan hun kleding vastgemaakt, dicht bij het hart, tot de laatste dag van maart. Het kaartje dat ze samen met de mama gemaakt hebben, is dus een talisman, eentje om te koesteren.
Na de speeltijd kwam de mama van Aya (Syham) helpen met het maken van een snoepjesketting (er zijn nog een aantal kids die dit niet hebben kunnen doen maar deze krijgen morgen de kans). Wat vonden de kids het fijn om door de mama geholpen te worden. Ze hebben bij het naar huis gaan nog nooit zo vlug hun jas aangedaan, ze werden hierbij geholpen door de mama en wat waren ze fier om haar te showen hoe goed ze dat al allemaal zelf kunnen. Dank je wel mama's om een activiteit te doen samen met onze kids. De kinderen genieten ervan en hopelijk jullie ook.
 
Mama's, mama's, allemaal mama's26.04.2022

Vandaag zijn er 4 mama's geweest bij ons in de klas. Bij de mama van Jayce (Layla) mochten de kids zich uit leven met het stempelen van hun handen wat vrolijke schilderen opleverde. Wat moesten ze kijken toen de mama zelf haar handen op het blad stempelde. Wat waren die groot! 🙊. De mama van Ralph (Tatjana) had super grote velen papier mee en daarop had ze verschillende dieren en voertuigen getekend, deze mochten ze versieren met wasco's, kleurpotloden, stempelstiften,stempels en gewone stiften...Ze vonden dat de max en konden blijven doorgaan. In de namiddag is de mama van Anas (Fadoua) gekomen en zij liet ons kennis maken met typische Marokaanse gerechten nl "Harcha met griesmeel" en Marokaanse muntthee. De kids waren héél geboeid en vonden het heel tof en last but not least : de Harcha die we vol smeerden met lekkere honing, ging vlotjes naar binnen en dit alles spoelden we door met de thee. Hier waren de meningen verdeeld, je zag direct waar de wereldburgers zaten die open staan voor nieuwe smaken💕. De dag werd afgesloten met het zingen van liedjes en dit door de mama van Ella (Debbie). Wauw, wat kan de mama mooi zingen, ze begon met een stukje uit Belle en het Beest en de kids luisterden heel gefascineerd. De mama zong ook het liedje "waterval" van K3 (dat vonden ze natuurlijk de max) en ook een aantal kinderliedjes passeerden de revue. De mama sloot af met slaap kindje slaap en bijna waren we allemaal vertrokken naar dromenland. De kids vonden het een super leuke dag. Bij juf Hyacinta mochten ze het inpakpier voor mama haar kado bestempelen. 
pag.

1

 ...

2

... 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!