zoeken
   
Koekjes, koekjes, koekjes,....19.11.2021

Deze morgen mochten we nog eens de bakker in ons wakker maken want we hebben lekkere koekjes gemaakt die we hebben versierd met lekkere M&M's. Ze waren het tijdens de proefsessie iedere keer unaniem mee eens : ze waren super lekker. Hoe wisten we nu hoe we hieraan moesten beginnen? De juf had een stappenplan met foto's mee en door deze goed te volgen en te lezen wisten wij precies wat we moesten doen.


 
Taarten...18.11.2021

Deze morgen maakten de kinderen kennis met een matrix rond het thema de bakker. Eerst hebben we dit samen bekeken en besproken in de kring. We maakten hem ook samen en daarna mochten de kinderen er allemaal zelf één maken. Tijdens het vrij spel kwamen de kinderen 1 voor 1 tot bij mij. Ze kregen een ovenplaat met daarop verschillende taarten. Op de tafel stonden er 5 bordjes met een taartje erop. De kinderen moesten dezelfde taartjes van de ovenplaat halen met een spatel en op het juiste bord leggen. Gelukkig hadden ze ook een ovenwant aan zodat ze zich niet konden verbranden. De tarten hebben toch wel afgezien, gelukkig waren het géén echte 😉


 
Boterham smeren 17.11.2021

Deze morgen is Jules begonnen met het zingen van zijn liedje rommel rommel...ik heb zo een honger. Hij wilde een boterham eten en ging die smeren met zijn handen, gelukkig konden de kinderen hem tegenhouden. Daarna mocht iedereen zelf zijn eigen boterham smeren ofwel met choco of met boter en hagelslag. Toen iedereen klaar was, was het smullen geblazen


 
Cup cakes maken16.11.2021

Gisteren hebben we een 🧁 geschilderd op onze schort met textielverf en vandaag hebben we er zelf gebakken. Eerst moest iedereen natuurlijk een schort aandoen want anders zouden onze kleren vuil worden. Eenmaal allemaal klaar, wist niemand hoe we aan de cup cakes moesten beginnen. Gelukkig kende Jules een filmpje en dat hebben we samen bekeken en besproken. Daarna moesten we zelf aan de slag. Bij groep 1 was vooral bijgebleven dat ze de mixer moesten gebruiken. Ze zijn daar dan ook mee gestart in ja, geloof het of niet, een lege pot. Maar oei, ze kwamen nogal vlug tot de ontdekking dat ze verschillende ingrediënten nodig hadden, maar ja, welke waren dat nu weer? Dus, we hebben nog eens het filmpje bekeken en dan waren we vertrokken. Opeens begonnen onze eieren precies te leven op de tafel en ze gingen rollen, pardoes op de grond, tot grote hilariteit van de kids, gelukkig had ik er meer dan genoeg mee. Wees maar zeker dat ze dat zijn blijven onthouden en toch wel een paar keer hebben herhaald. De kids waren allemaal top bakkers in spé. En met hun zelfgeschilderde schort zullen jullie er thuis ook wel eens mogen invliegen denk ik🤪🙈🙊🙉. Bij juf Hyacinta mochten ze punten verbinden...rarara wat is het geworden? Een boterham... Die mochten ze daarna nog inschilderen met bruine waterverf en bestrooien met zelf geknipte hagelslag. De dag hebben we afgesloten met het verorberen van onze 🧁. Het was muisstil ondertussen. Zalig genieten!


 
De bakker15.11.2021

Deze morgen zijn we begonnen met een kringgesprek over het voorbije weekend. Er waren ook nog kids die spulletjes mee hadden en natuurlijk hebben we alles van dichtbij bekeken. Onze bakkerij is nu ook aangevuld met hele mooie ovenwanten en pannenlappen met dank aan de mammie van Annaëlle en Aline. Ze hadden direct veel aantrek. We maakten ook een kleefopdracht met schaduwen van allerlei zaken die de bakker klaarmaakt. Na de speeltijd zijn we gestart met "een gat in de haag". Dit gaat over sociale vaardigheden en dit is met alle kleuters samen. 1 keer in de maand zal er een nieuwe vaardigheid in de kijker staan en die maand wordt hier dan extra aandacht aan besteed. In de namiddag hebben we onze eigen schort (dank je wel papa van Olivia) mogen versieren, de juf had er een cup cake op getekend en die mochten wij dan met textielverf bestempelen.


 
Lekkere slagroom op de taart 🙊🙈🙉10.11.2021

Deze morgen zijn we de dag begonnen met een verhaaltje van Dikkie Dik. De opdracht hierbij was : help eens mee nadenken hoe Dikkie Dik de problemen die zich voordoen kan oplossen. In het begin kwam het een beetje aarzelend op gang maar eenmaal ze de smaak te pakken hadden kwamen de antwoorden er vlotjes uit. Het ene al, realistischer dan het andere maar het was fijn dat ze allen hielpen nadenken. Daarna was het weer eens tijd voor krullenbol. We deden dit niet met wasco's maar met scheerschuim op de tafel. De juf had cup cakes gemaakt op de tafel en wij mochten deze voorzien van slagroom. Wat vonden wij het jammer dat we er niet echt konden van smullen. Maar, het moet gezegd, de slagroom rook wel super lekker. De dag sloten we af met Jules die ons een liedje aanleerde en wij vonden het super grappig. 
Bakkersmuts09.11.2021

Deze morgen mochten we allemaal onze eigen bakkersmuts maken en dit deden we door onze strook te versieren ofwel door de 1-1 relatie toe te passen of door een kleurenpatroon te volgen. Normaal gingen we deze aantrekken als we maandag naar de bakker zouden gaan maar doordat corona ons nog altijd parten speelt, lijkt het ons verstandiger om deze uitstap niet te laten doorgaan. De mutsen zullen zeker wel van pas komen want niet getreurd we zullen wat meer bakken in de klas zelf en zo doen we dan ook veel ervaring op. In de namiddag deden we nog een kleuropdracht bij juf Hyacinta en speelden ze met mezelf een kleurentelspel met het koekiemonster. Haphaphap...


 
De bakker08.11.2021

Eerst en vooral wil ik Mona welkom heten in onze klas en we duimen voor een leuke tijd samen. We zijn deze morgen begonnen met de waarneming van al het bakkersgerief. Dank je wel allemaal om massaal zoveel mee te brengen. Wat waren ze fier met alles dat ze meehadden. Toen kwam de juf opeens met een grote kaart af. Wat stond daar op, wat moesten we daarmee doen? Wel het was een receptenkaart om zoutdeeg te maken en samen hebben we ze kunnen lezen en zo wisten we wat we moesten doen. We zijn er dan maar direct ingevlogen zodat we allerlei koekjes hebben om mee te spelen in de bakkerij. Cool hé, vond de ene, vies hé vond de ander...! We deden er ook al een spelletje mee met het koekiemonster erbij. Bij het verhaal van de bakker waren ze héél erg verwonderd dat de bakker begint met bakken als de maan nog uit zit en wij dan nog slapen.


 
Thema: In het bos29.10.2021

Maandag had de juf allemaal beren mee, maar die beren waren niet allemaal even groot. Er waren grote beren bij, kleine beren en gewone beren. Deze moesten we van groot naar klein proberen te leggen. Wanneer dit goed lukte moesten we dit ook eens proberen bij de egeltjes op papier. We hebben ook eens gekeken naar de tekening van Jules in het bos en we hoorden allemaal verschillende geluiden. Wie fluit daar in het bos en wat valt daar op de grond? We hebben ook gedanst op het liedje: “ik ben een wandelende boom”.


Op dinsdag hebben we eens gekeken waar we meneer de egel moesten plaatsen. We moesten goed kijken op de foto of hij voor, achter, naast of op de tak stond. Daarna maakte de juf het een beetje moeilijker en moesten we dit eens proberen zonder tekening. We hebben ook een kabouter moeten kleuren volgens een voorbeeld en spinnenpoten moeten tekenen want die waren verdwenen.

Woensdag was het tijd voor krullebol. Door de wind vielen er eikels op de grond. Wanneer de de wind hoorden mochten we met blaadjes zwaaien en rondjes maken, maar als we de eikels hoorden vallen moesten we snel onze eikels nemen en die ook laten vallen.

Op donderdag waren de stippen op de paddenstoel van de kabouter verdwenen. Gelukkig stonden de kabouters bij de paddenstoel en konden we tellen hoeveel stippen er op de paddenstoel moeten. Daarna mochten we die stippen op de paddenstoel kleven. We hebben ook een Lotto spelletje gespeeld. We moesten goed kijken wat er op ons kaartje stond en het juiste prentje proberen te zoeken. Wie zijn kaartje was als eerste vol?

Vrijdag was het bosfeest. Maar voor een leuk bosfeest hebben we natuurlijk iets lekkers nodig om van te smullen. We hebben een egeltje gemaakt met mikadostokjes en smarties als oogjes. Het moeilijkste was natuurlijk dat we er nog niet van mochten proeven. In de namiddag was het dan zo ver. We mochten onze egel opeten. Dat was een lekkere egel. Daarna hebben we nog wat gedanst en was het tijd om Jules in bed te stoppen en de vakantie in te zetten. Prettige vakantie allemaal!


 
herfst in het bos20.10.2021

Vandaag zijn we samen met de klas van juf Pauline op stap geweest in het bos. We zochten de verschillende dieren in het bos en bij ieder dier kregen we een andere opdracht. Het was een super leuke uitstap. De foto's vind je terug onder FOTO'S OF TIJDELIJKE REPORTAGE 20 OKTOBER.
hieronder vind je de link van een kort filmpje terwijl ze aan het lopen waren omdat ze kabouters hadden gezien.
 
pag.

1

 ...

2

... 

3

 

4

 

5

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!