zoeken
   
Sinterklaas en de pieten op bezoek03.12.2021

Wat hebben we weer een leuke dag gehad. Vol verwachting stonden we buiten te wachten tot Sinterklaas en zijn pieten toekwamen op school. Eén zwarte Piet had wel pech want hij had platte band. Hij had op een pepernootje gereden. Eenmaal in de turnzaal mochten we helpen zoeken achter het pepernootje en we moesten ook samen met de pieten bewegen op muziek. Leuk hoor! Daarvan zullen wel foto's op de website verschijnen. Iedereen deed vrolijk mee en niemand had verdriet. Het was een top editie. We kregen ook een lekkere clementine die we samen in de klas hebben opgegeten. De klaaskoeken met chocomelk of water 's middags gingen vlotjes binnen. Ze waren het er allemaal over eens : het was een leuke dag en nu wachten ze vol spanning tot hij bij hun thuis op bezoek komt.


 
Zie ginds komt de stoomboot02.12.2021

Jieha, nog één keer slapen en we krijgen groot bezoek. Deze morgen kregen wij als opdracht : maak een stoomboot voor Sinterklaas en zijn pieten. En, het was géén gemakkelijke opdracht, we moesten aan heel veel denken. Stroken kleven van kort naar lang, de ramen op de juiste plaats kleven en als slot de vlaggetjes tegen het touw kleven. We waren wel héél trots op onze resultaten.


 
de muzikale partituur01.12.2021

muzikale partituur Sint en piet
 
Sinterklaas en zwarte piet kwamen deze nacht eens piepen01.12.2021

Wat waren de kinderen blij verrast toen we binnen gingen in de klas. Alhoewel behalve blij waren ze ook wel een beetje verontwaardigd want de zwarte pieten hadden overal vuile handafdrukken achter gelaten. Het pintje bier lag in Jules zijn bed, de schoen was verstopt, Jules zijn schoen zat verstopt in het wiel....kortom de pieten hadden zich blijkbaar geamuseerd. Hun kwebbeltjes stonden niet stil en mijn oren moesten de nodige decibels verdragen. Ze wisten niet waar eerst gekeken, wat eerst gedaan en wat eerst verteld. Zalig hé! Ook voor mij was het volop genieten van hun enthousiasme. Maar wat waren ze blij met al dat lekkers en niet te vergeten een brief van de Sint zelf. Daarin stond dat iedereen meestal toch wel heel braaf was maar dat hij zag dat ze ook wel eens deugnieten waren zoals de pieten. Hij was heel blij met de mooie tekening van Mira en heeft deze uitgehangen in zijn kasteel, wat was ze trots toen ze dit hoorde.
Na de leuke verrassing was het tijd om een beetje te werken, eerst deden we een muzikale partituur en daarna was het tijd om eens te werken op de IPad en de super grote computer


 
De stoomboot30.11.2021

Deze morgen was het nog eens tijd om te krullenbollen. We trokken allemaal onze zwarte pietenmuts aan en toen gingen we van start. Als eindresultaat hebben we allemaal onze eigen stoomboot gemaakt. Bij juf Hyacinta kregen we een kleuropdracht en in de namiddag mochten we begeleid onze eigen Sinterklaas tekenen zodat hij samen met ons op de stoomboot kan gaan varen. De dag sloten we af met het klaarzetten van onze schoen. We wachten nu vol spanning...en kunnen bijna niet wachten tot morgenvroeg. Zou Jules deze nacht iets horen???


 
Sinterklaas was verdrietig... 29.11.2021

Deze morgen zijn we gestart met het verhaal van Jules en de mijter. Daarna hoorden we opeens een Sinterklaas die verdrietig was omdat hij al zijn kleuren kwijt was. De opdracht voor de kids was : geef Sinterklaas zo vlug mogelijk zijn kleur terug zodat hij weer kan lachen. Natuurlijk zingen we tussendoor ook veel en genieten we volop van de sinterklaasliedjes die weerklinken in onze klas. Het werken gaat zo veel beter want we zijn direct in de goede stemming.


 
Sinterklaas 26.11.2021

Nadat ze allemaal de kans hadden gekregen om iets tegen Jules te vertellen, heb ik het verhaal vertelt van kleine Klaas die super graag zelf Sinterklaas zou willen worden. Als verwerking hebben we daarna allemaal onze eigen Sinterklaas geschilderd. We deden dit wel héél sterk begeleid. Tijdens de dag luisteren we ook naar allerhande Sinterklaasliedjes en het is super leuk om te zien dat als ze de bekentste horen, ze uit volle borst mee zingen en er zijn er zelfs die er een dansje bij plasseren.


 
De Sint is in onze klas... 25.11.2021

Wat waren ze blij deze morgen. Onze hele klas ademt Sinterklaas en zijn pieten uit. We zijn begonnen met de waarneming van hun kledij en nu weet iedereen heel goed dat Sinterklaas géén hoed maar een mijter draagt en dat hij niet met een stok maar een staf rondloopt. Daarna mocht iedereen zijn eigen hoofddeksel maken,zodat als Sinterklaas met zijn pieten naar school komt ook wij ons helemaal kunnen inleven. De nevenactiviteiten staan ook bijna allemaal in dit thema want er is zoveel te doen en te beleven rond Sinterklaas en zijn pieten. Nog niet iedereen heeft de kans gekregen om in de boot te spelen maar niet getreurd morgen mogen ze terug in de boot spelen en komen alle anderen aan de beurt. De stoomboot blijft sowieso nog een hele tijd in onze klas. Lia vroeg deze morgen wel : Waar is de zee, want boten varen toch wel op het water? Toen ik zei dat het een beetje moeilijk zou zijn omdat we dan allemaal de hele tijd in ons badpak en op blote voeten zouden moeten rondlopen, vond ze het wel grappig en hoefde de zee niet meer.


 
bakkersklas 202123.11.2021

Ons thema de bakker loopt stilaan op zijn einde en we zijn het er toch allen over eens : het was een geslaagd thema en we voelen ons allemaal op en top bakker. Daarom hebben we onszelf uitgeroepen tot de bakkersklas van het jaar 2021. Als doe-opdrachten mochten we bij juf Hyacinta het koekiemonster koekjes geven...dit deden we dmv een dobbelsteen met kleuren, ogen en natuurlijk niet te vergeten onze zelf gebakken koekjes. Bij juf Ann schilderden we een muffin naar het voorbeeld dat op ons blad stond getekend. We hielpen ook een einde te vinden voor het boekje van Hector en de taart...en, we vonden dit toch niet zo gemakkelijk, gelukkig stond juf Ann ons bij met wat vragen zodat wij terug uitgedaagd werden om verder te fantaseren. De dag sloten we af met het dingdonghuisje en doorheen de dag weerklonk ons liedje van rommel rommel...doorheen de school.


 
jarige Jayce22.11.2021

Het was een hele tijd geleden, maar vandaag hadden we terug een feestvarkentje in de klas. Jayce werd 3 jaar vandaag en dat hebben we natuurlijk gevierd door te zingen, dansen, het vuurwerk te laten knallen, de zotte ballon op te blazen, kaarsjes uit te blazen,...en als kers op de taart werden alle kinderen getrakteerd op super lekkere popcorn. Deze ging heel vlotjes binnen. We hebben vandaag i.p.v. een gewoon werkje te doen eens mogen puzzelen want dat vinden wij toch ook wel eens heel leuk om te doen. De juf vertelde ook een verhaaltje van Hector en de taart waarbij ze gestimuleerd worden om te helpen nadenken wat er allemaal gedaan moet worden of zou kunnen gebeuren. Het slot hebben ze nog niet gehoord, dat is voor morgen...maar eerst moeten ze zelf een einde bedenken. Ik ben benieuwd...


 
pag. ...

1

... 

2

 

3

 

4

 

5

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!