zoeken
   
dieren dieren en nog eens dieren24.05.2022

Deze morgen draaide alles rond dieren. Bij juf Hyacinta mochten ze een puzzelrij van de dieren maken. Bij mij kregen ze de voorkant van de dieren en zij moesten er de zijkant juist bij kleven en sommigen kregen ook nog de "achterwerken" van de dieren erbij. In de namiddag was het dan tijd voor een kleuropdracht. De ene kleurde een kip met 3 kleuren, de andere een kip met 5 kleuren en de oudste kregen een blad met bovenaan 5 dieren in één bepaald kleur. In een kader stonden allemaal delen van de dieren, ze moesten de onderdelen in dezelfde kleur kleuren als het dier bovenaan.
We deden ook nog een geluidenspel, toon iedere keer het juiste dier dat je hoort. Ze vonden dit de max om te doen.


 
dieren dieren en nog eens dieren24.05.2022

Deze morgen draaide alles rond dieren. Bij juf Hyacinta mochten ze een puzzelrij van de dieren maken. Bij mij kregen ze de voorkant van de dieren en zij moesten er de zijkant juist bij kleven en sommigen kregen ook nog de "achterwerken" van de dieren erbij. In de namiddag was het dan tijd voor een kleuropdracht. De ene kleurde een kip met 3 kleuren, de andere een kip met 5 kleuren en de oudste kregen een blad met bovenaan 5 dieren in één bepaald kleur. In een kader stonden allemaal delen van de dieren, ze moesten de onderdelen in dezelfde kleur kleuren als het dier bovenaan.

Geen foto's gevonden ...
 
jarige Mathis + geef iedere koe de juiste kalfjes23.05.2022

Deze morgen was er terug feest in onze klas want Mathis wordt 3 jaar in de vakantie en dat hebben we uitgebreid gevierd. Het grappige is dat zij het ritueel volledig vanbuiten kennen en al op voorhand zeggen wat er dan moet gebeuren en oh wee als je eens iets verandert of zou durven vergeten...
We werden verwend met zelfgebakken koekjes en Jules heeft zelfs geholpen om ze klaar te maken, cool hé! We kregen ook nog allemaal een lekkere aardbeiendrankje want ah ja van koekjes eten krijg je dorst.
We hebben natuurlijk niet alleen gefeest maar ook gewerkt, we deden de ritmische partituur van de dieren en we hadden 4 koeien die hun kalfjes kwijt waren en wij moesten alle kalfjes bij de juiste mama brengen. Gelukkig zijn we erin geslaagd want amai die koeien waren toch wel aan het loeien van verdriet, pas toen ieder kalfje terug bij zijn mama was, werd het terug stil in onze klas.


 
liedje pootjes20.05.2022

pootjes voor Lia
 
pootjes, pootjes, pootjes20.05.2022

Deze morgen hebben wij ons filmpje van pootjes opgenomen en we dragen het op aan onze Lia die momenteel in het verre Amerika zit. Iedere morgen vertellen ze toch wel : Lia is hier niet hé, ze is in Amerika. De mama vertelde mij dat Lia graag eens iets van ons zou horen en bij deze hebben wij een filmpje opgenomen. Daarna deden we ook nog ritmische dierenpartituur en na de speeltijd hebben we terug gezelschapsspelletjes gespeeld met het 6de leerjaar. Je merkte dat zowel groot als klein ervan genoten. Onze kids kijken al uit naar de volgende keer.


 
Modder en de zon18.05.2022

Gisteren hebben de kids zelf modder mogen maken bij juf Hyacinta (ikzelf was op bijscholing met als thema : kinderyoga. Morgen probeer ik het voor de eerste keer zelf uit. Ik kijk er in elk geval al naar uit.). De vraag was : hoe krijg je modder? Toen ze verwoord hadden wat ze nodig hadden zijn ze vertrokken met elk één lepel en een grote emmer. Je kan het al raden? Ze vonden dit super om te doen. Daarna maakten ze in de klas de modder en daarmee mochten ze over hun zelf geschilderd varken smeren want ah ja, varkens houden van modder. Amai er zitten er tussen die helemaal getransformeerd zijn tot moddervarken. Deze morgen ben ik begonnen met een rustig momentje met de klankschaal en lieten we ook de bloemetjes groeien in onze handen. Daarna mocht iedereen zijn eigen zon kleuren. De oudste en ook een aantal peuters mochten ze zelf uitknippen, spannend hé : wie heeft er nog een 🌞 over?! Er waren ook nog een aantal kids die hun gras moesten knippen. De dag sloten we af met raadselspelletjes in de vorm van een verhaal.


 
jarige Nayana + knorreknor een zwijntje...16.05.2022

Deze morgen hadden we een feestvarkentje in de klas. Nayana wordt 4 jaar in de grote vakantie maar aangezien wij dan niet meer samen in de klas zijn, kreeg zij nu haar feestje. Wat heeft zij ervan genoten en wat was ze fier dat zij de hele dag de werker mocht zijn. Ik zou zeker niets vergeten hebben van wat er allemaal moest gebeuren bij het feestvieren want ze vertelde zelf iedere keer op voorhand wat ik moest doen. we werden getrakteerd met lekkere chipjes en als kers op de taart konden we allen samen bellenblazen...dat was super tof en er was zo veel wind dat we niet eens zelf moesten blazen, tot hilariteit van de kids. We hebben niet alleen feest gevierd maar we hebben ook allemaal ons eigen varken geschilderd met zandverf, ah ja, want een varken zelf is ook heel ruw als je dat wil aaien.


 
Poesje miauw kom eens gauw 12.05.2022

Klas Toevoegen

Deze morgen zijn we gestart met een verhaaltje van de poes en de melkfles. Ik heb dit verschillende keren verteld en het ook door de kinderen laten vertellen. Het was een héél kort verhaaltje nl 4 prenten. Daarna kreeg iedereen zijn eigen prentjes en moesten ze proberen het verhaal juist op te kleven zodat zij het aan mij konden vertellen. Met momenten hoorde ik toch wel grappige situaties. Als ze twijfelden konden ze de grote prenten bekijken in de kring. Bij juf Laure speelden sommige een dierenmepspel en bij mij konden er al een aantal kinderen een zelfgemaakt geheugenspel van peppa big spelen : wie zit waar verstopt onder de bekers?


 
Knorknorknor11.05.2022

Knorreknor een zwijntje... Vandaag was het biggetjes tellen. We kregen allen een blad met daarop varkens. Bij die varkens stonden balletjes. Wij moesten ieder varken even veel biggetjes geven als er balletjes waren. Er werd wat geknord hoor vandaag. Bij juf Laure mochten de kinderen dieren zoeken op de grote vertel plaat.


 
Lorelei in de wei10.05.2022

Deze morgen zijn we gestart met het verhaal van Lorelei in de wei. Daarna maakte iedereen een puzzel van zijn eigen koe. Sommigen mochten ook de meegebrachte koe van Bastien melken. Zoals je al kan vermoeden, vinden ze dat super tof. Bij juf Hyacinta kregen ze verschillende ict-opdrachten met de ipads en de grote touchscreen. We deden ook een herkenningsspelletje met het knorrende varken en de loeiende koe. Wie hoor je? De dag sloten we af met bewegen zoals dieren aan de hand van een opgenomen filmpje van juf Trui en juf Ann uit de coronastartperiode. Het was fantastisch om te zien hoe ze allemaal heel goed mee deden en opgingen in het filmpje


 
pag. ...

1

... 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!