zoeken
   
Hieperdehiep hoera voor Ellemarie 🎉🎈🎁🎂🎶17.09.2019
We hadden vandaag ons eerste verjaardagsfeestje want Ellemarie is vandaag 3 jaar geworden. Dat verdient natuurlijk een feestje met alles erop en eraan : zingen, dansen, vuurwerk, de zotte 🎈, de 🎂 en natuurlijk een 🎁. Ellemarie heeft er super hard van genoten. Nog maar zelden gezien, het was de max. We werden ook nog getrakteerd op lekkere cakejes en als kers op de taart kregen we nog koekjes en dit in de vorm van een 🦋. Dit was héél bijzonder want zij is zelf de 🦋 in df klas. Natuurlijk hebben we niet alleen gefeest maar hebben we ook een beetje gewerkt. We kleurden een Jules of Marie voor op onze kroon en kleefden de feesthoed van ons meneertje. De dag sloten we af in de bewegingsklas met ballonnen en het speciale daaraan was : iedereen moest zijn eigen ballon op blazen.
 
Techniek met ballonnen 16.09.2019
Vandaag zijn we gestart met ons thema jarig zijn en ballonnen. Toen we aankwamen in de klas was het direct whaw en jieha : zoveel leuke ballonnen. Eerst keken we naar de ballonnen van de kids, ontdekten we hoe je een ballon kan opblazen, merkten we alle verschillen op...Kortom te veel om op te noemen. Daarna kregen we als opdracht : stempel maar je kroon en dat deden we,hoe kan het ook anders, met waterballonnen. Nog niet zo simpel hoor! De kids die niet stempelden konden ofwel taartjes maken met plasticine, ontdekken aan de techniektafel met ballonnen of spelen met ballonnen, raketjes en vliegenmeppers.
 
Afsluiter thema naar school13.09.2019
Onze eerste 14 dagen sloten we af met 2 denkopdrachten. Nl kleef de boekentassen van klein naar groot (dit oefenden we natuurlijk eerst met echte boekentassen) en we vulden de ontbrekende voorwerpen aan in de rij. En ook de grote PC was terug van de partij. En wat waren we 's avonds fier met onze zelfgemaakte boekentas. Hopelijk beleven jullie er véél speelplezier mee. Onze klas is ook al versierd met vlaggetjes voor onze Jules. Alleen de🎈🎈🎈 ontbreken nog...maar dat zal voor maandagmorgen zijn...we kij' en er in elk geval naar uit! Laat de party maar beginnen.
 
Tellen12.09.2019
Vandaag leerden we tellen in de klas. Eerst oefenden we met koekjes (jammergenoeg géén echte) en snoepjes (gelukkig wel echte), daarna oefenden we samen op papier en als kers op de taart mochten we het helemaal alleen doen. We speelden ook nog een kringspelletje nl wat is er verdwenen?
 
Schilderen Jules10.09.2019
Vandaag maakten we kennis met de grote computer en dat vonden ze de max. Er staan daar memory's op van de kids, leuke spelletjes en puzzels. Ondertussen leerden we ook onze eigen Jules schilderen.
 
Eerste klasweek06.09.2019
Onze eerste klasweek zit erop, wat vliegt de tijd toch snel. Op donderdag en vrijdag kregen we een paar denkopdrachten voorgeschoteld. Maar géén paniek want we brengen dat eerst aan met concreet materiaal en/of we maken het samen. Pas daarna krijgen ze de kans om het alleen te maken en de juf staat altijd klaar om te helpen. Vandaag was onze Jules ook verdrietig want hij miste zijn mama en papa. Gelukkig konden we hem troosten en toen we zijn neus snoten was hij weer de zotte vrolijke Jules. Gelukkig maar
 
We zitten aan de helft van onze eerste week04.09.2019
We maakten vandaag beertje Brom wakker die nog bedolven zat onder onze doekjes en voerden met die doekjes allerhande opdrachten uit en spook spelen was toch ene van de toppers. Daarna kregen ze als opdracht om te poten van hun beertje Brom te versieren, hiervoor kregen ze stroken, een schaar en lijm. Je zal wel merken aan de foto's dat knippen soms nog een beetje moeilijk is, eerst laten we ze zelf eens proberen nadat we het hebben voorgedaan en we hen de schaar juist in hun handen geven en daarna helpen we hen op de goede weg en dit tot ze ermee weg zijn. Géén paniek als je merkt dat dit nog niet lukt, we zijn er om te leren en van proberen kan je leren. Het kleven van de snippers was voor velen vooral er een knoeiboeltje van maken met de lijm en plezant dat het met momenten was. Al doende ondervonden ze wel dat zoveel lijm toch ook wel niet erg handig was. Na de speeltijd was het puzzel tijd en iedereen kwam aan de beurt. We zijn ook gestart met het takenbord en degene die bij een taak staan genieten hier wel van. En last but NOT least hebben we Jules in zijn bed gestopt.
 
Dag 2 in onze klas03.09.2019
vandaag was het heel rustig in onze klas. 's morgens op de speelplaats was er nog wat verdriet maar eenmaal in de gang was dit direct over. We hebben mogen schilderen,kleuren en natuurlijk spelen. We maakten ook kennis met ons takenbord. Bij het afsluiten hebben we al zingend ruimtelijke begrippen geoefend. We zijn al benieuwd wat morgen ons zal brengen.
 
Onze eerste klasdag02.09.2019
Onze eerste klasdag zit er weeral op. De ene kwam gezwind binnen en de andere was toch wel een beetje verdrietig maar eenmaal we begonnen met werken waren alle traantjes verdwenen en deed iedereen vrolijk mee. Ze waren zot van het piep clowntje en moesten daarbij gieren van het lachen. Hopelijk heeft iedereen er toch wel van genoten en zijn we vertrokken voor een super tof jaar. Vandaag heeft iedereen zijn eigen symbool mogen stempelen
 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 ...

10

... 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!