zoeken
   
GELUKKIG NIEUWJAAR30.12.2019
 
ik wens iedereen een heel gelukkig nieuwjaar...
geniet van de filmpjes van de kids die op vrijdagmiddag na het zwemmen op school waren en voor jullie hun nieuwjaarsbrief hebben opgezegd 
 
kerstfeest19.12.2019
we hebben vandaag kerstfeest gevierd in onze klas en we hebben er super hard van genoten. Jules had voor een muzikale pak gezorgd en deze zat boordevol leuke activiteiten. we deden stoelendans, gekke spelletjes met kerstballen, deden een opdracht met de ballon,...kortom we hadden pret voor 10. op het einde moesten we de schat zoeken die Jules verstopt had in onze klas. tof hé! om ons kado te mogen openen moesten we eerst een eendje vissen en pas als iedereen zijn pakje had gekregen hebben we ze open gedaan. de voormiddag hebben we afgesloten met een receptie. santé!!!! ps. de foto's zijn niet alles, mijn gsm trekt blijkbaar niet zo graag als het wat donker is. maar, vandaag ging de sfeer boven alles, dus het gewone licht is uitgebleven en alleen de kerstlichtjes lagen aan en we deden alle opdrachten met sfeervolle kerstmuziek.
 
Boom versieren... 18.12.2019
Deze voormiddag hebben we onze boom versierd met M&M's...mmm lekker... Eerst moesten we ze sorteren per kleur, daarna versierden we de boom door de 1-1 relatie toe te passen. Op het einde staken we ze allemaal in een zakje dat we dan mochten meedoen naar huis en natuurlijk mocht proeven niet ontbreken.
 
kerst...17.12.2019
vandaag werkten we in 2 groepen. bij juf Hyacinta maakten de kids een rendier en toverden de achtergrond om in een sneeuwlandschap. bij juf Ann oefenden we nog eens extra onze nieuwjaarsbrief (ben benieuwd hoe ze het allemaal gaan doen op 1 januari 2020) en maakten daarna een schaduwenspel en een puzzel rond kerstmis. in de namiddag kwamen de nieuwe peuters op bezoek. op 6 januari starten Alice, Louane en Berat. op 4 februari starten Remi en ook Eliot (Eliot kon er jammer genoeg niet bijzijn deze namiddag maar hij komt een andere keer met ons kennis maken)
 
kerstboom maken16.12.2019
we zijn vandaag gestart met een zoekopdracht : zoek alle voorwerpen terug op de grote prent. je denkt misschien dat dit gemakkelijk is, maar niets is minder waar!!!! na de speeltijd kregen we pas een hele moeilijke opdracht voorgeschoteld : maak per 2/3/4 een kerstboom ofwel met de grote houten blokken of met de duplo's. pff, eerst begon iedereen op zijn eentje en pas na een tijdje begonnen er velen samen te werken. maar amaai, een kerstboom maken dat is wel niet van de poes hoor!!!
 
Schaduwen 13.12.2019
Vandaag hebben we met de overheadprojector geëxperimenteerd en spelenderwijs van alles ontdekt over schaduwen. Soms is de schaduw helemaal zwart, soms zien we er nog door. Stonden we dicht bij het doek maar ver van de lamp dan was onze schaduw klein, stonden we dicht bij de lamp dan was onze schaduw super groot, die schaduw deed ook alles achter van onszelf. We amuseerden ons maar ondertussen staken we toch oh zo veel op...de foto's geven vooral een beeld weer voor de kids... we deden ook nog vele andere zaken : spitten, tekenen met de lichtbak, kerstboom versieren met plasticine, ontdekkerstdlzen...En als toemaatje : Louis was aan het oefenen om zwarte Piet te worden. Hij is goed op weg..
 
Kerstmis12.12.2019
Na de drukte van Sinterklaas en de koekenbak zijn we nu aan het genieten van de rust die kerstmis met zich meebrengt. Deze week zijn er bijna géén foto's want we zijn volop in de ban van het maken van onze nieuwjaarsbrief. Daarom nu een paar sfeerfoto's. Morgen werken we rond schaduwen. Spannend hé!
 
Nog steeds Sinterklaas en zwarte Piet 05.12.2019
Vandaag deden we nog eens een meetoefening, nl zet alle schoentjes klaar met de juiste wortel erin. We hebben ook nog eens op de gewone en de super grote computer gewerkt in het thema van sinterklaas
 
In de ban van Sinterklaas en zwarte Piet 03.12.2019
Vol spanning kijken we uit naar morgen : nl de komst van Sinterklaas en zwarte Piet in onze school. De ene zijn dol enthousiast, de andere hebben een bang 💕... De 🚢 van Sinterklaas in de klas is een SUPER groot succes, ik denk dat hij na 14 dagen in onze klas niet maar vaar-vaardig zal zijn🙉🙈😘. We kregen vandaag ook een rare meetopdracht van zwarte Piet : hoeveel lieve vrouwtjes heb je nodig om je rij evenlang te maken als het stokpaardje? Best wel véél hoor. Daarna kregen we elk apart een meetoefening en een schaduwenspel. Bij juf Hyacinta hebben we een puzzel van zwarte Piet mogen maken en een schoenenkleuropdracht. We zullen wel goed slapen. De dag hebben we afgesloten met het zingen van sinterklaasliedjes en een teloefening met picknicken. Mmmm, meer moet dat niet zijn...
 
alle zwarte pieten kunnen op de daken lopen29.11.2019
deze voormiddag was onze klas omgetoverd tot een dakenparadijs. de kids vonden het super. 
filmpje 1 is een video opgenomen terwijl de kinderen bezig waren
filmpje 2 is de foto's die na elkaar afgespeeld worden op een liedje van zwarte piet
WAT EEN BEDRIJVIGHEID!!!!!!
na de speeltijd hebben we dan terug spelletjes gespeeld met het 6de leerjaar. het was toppie! en iedereen deed enthousiast mee
 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 ...

5

... 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!