zoeken
   
alle zwarte pieten kunnen op de daken lopen29.11.2019
deze voormiddag was onze klas omgetoverd tot een dakenparadijs. de kids vonden het super. 
filmpje 1 is een video opgenomen terwijl de kinderen bezig waren
filmpje 2 is de foto's die na elkaar afgespeeld worden op een liedje van zwarte piet
WAT EEN BEDRIJVIGHEID!!!!!!
na de speeltijd hebben we dan terug spelletjes gespeeld met het 6de leerjaar. het was toppie! en iedereen deed enthousiast mee
 
Sinterklaas en zwarte Piet 28.11.2019
Vandaag hebben we nog eens goed de kledij van zwarte Piet en Sinterklaas bekeken en besproken en benoemd. Daarna hebben we de kledij samen gesorteerd. Eens we dat onder de knie hadden deden we het samen op papier en daarna mochten we het alleen proberen. We leerden ook dat Sinterklaas en zwarte Piet hier een groot, mooi huis hebben. We kregen elk zo'n 🏠 op papier maar oei, er waren stukken uit verdwenen en wij moesten ze terug op de juiste plaats kleven. Morgen is het dakentocht 🌃 in onze klas, hopelijk zijn we even lenig en handig als Sinterklaas en zwarte Piet en vallen we niet van de daken🙈. De zwarte pieten hebben een parcour gemaakt in onze klas en op het einde wordt er nog een gooi en mikspelletje aan gekoppeld. Na de speeltijd zijn het gezelschapsspelletjes met het 6de leerjaar. Jieha!
 
Geef Sinterklaas terug kleur27.11.2019
Wat waren wij happy vandaag toen we in de las kwamen want Sinterklaas en zwarte Piet zijn op bezoek geweest. En amaai, zwarte Piet is wel heel zotjes geweest. Hij had er een rommeltje van gemaakt en er een zotte boel van gemaakt. Mijn oren toeteren nog na van al hun enthousiaste verhalen. Als opdracht kregen we vandaag : geef Sinterklaas terug kleur.
 
sint en zwarte piet26.11.2019
vandaag hebben we de kledij van sinterklaas en zwarte piet eens van dichterbij bekeken en amaai, er zitten daar toch rare woorden tussen hoor. daarna hebben we onze muts voor ons hoofddeksel versierd. we moesten in ieder stukje in een andere kleur stempelen. de juf vertelde ook een verhaaltje, we zongen uit volle borst en ...in de namiddag hebben we ons zelf eens getransformeerd tot sinterklaas en zwarte piet. in de namiddag hebben we onze schoen gezet voor de sint...vol spanning en ongeduld wachten we af. heeft hij onze klas gevonden? gelukkig heeft juf Ann het licht laten branden, nu maar hopen dat Jules ook flink blijft doorslapen.
 
Sinterklaas en zwarte Piet 25.11.2019
Wij zijn klaar voor Sinterklaas en zwarte Piet. Onze kring is helemaal versierd, we hebben een echte stoomboot van Sinterklaas in onze klas met de bijhorende verkleedkledij...en veel nevenactiviteiten zijn in het thema van Sint en Piet. Een tijdje geleden kregen we een mail met een boodschap. Hij vertelde ons dat alle Kleuters een cool hoofddeksel moeten maken en daar zijn we volop aan bezig. Morgen zetten we onze schoen...we zijn benieuwd...
 
kleine muis zoekt een huis21.11.2019
we hebben deze weken ook een beetje gewerkt rond kleine muis zoekt een huis. ik heb dit verhaal een aantal keren verteld aan de kinderen, gespeeld in poppenspel. de kinderen hebben mogen spelen met de poppen en gisteren en vandaag heb ik het de kinderen laten spelen en dit opgenomen. niet alle kinderen komen aan bod want dit is ook niet zo evident, veel kinderen klappen toe als ze merken dat het opgenomen wordt. 
 
Tanden poetsen21.11.2019
Iedereen zijn tanden waren vandaag wel spic en span want we hebben ze goed gepoetst hoor. Eerst vertelde juf Ann een verhaaltje over papa die zijn tanden moest poetsen, maar oeioeioei, papa had er niet veel kaas van gegeten. Daarna deed juf Ann het voor adhv een stappenplan. Het tanden poetsen zelf deden we met de filmpjes die de mama van Lukas had doorgestuurd. De kids vonden het de max. Na de speeltijd moesten we met een zelfgemaakte prop het slabbetje van knorretje vuil maken.
 
'k zag 2 beren broodjes smeren... 19.11.2019
Vandaag was het eindelijk zover, iedereen mocht zelf zijn boterham smeren met zijn lievelingsbeleg. Een zelfgemaakte boterham smaakt toch wel 10 keer beter dan één die mama of papa heeft gesmeerd. Ze waren super snel verorberd. Ze kregen ook nog een schrijfopdracht nl je mag de streepjes verbinden en kijk wat je bekomt : een boterham..., schilder deze daarna in en versier hem met zelfgeknipte snippers (dit deden ze bij juf Hyacinta). Als doe opdracht kregen ze bij juf Hyacinta ook nog : kleef de boterhammen van klein naar groot. In de namiddag was het blindelings proeven en kunnen verwoorden of tonen wat je juist hebt geproefd.
 
Mijn dag18.11.2019
Vandaag zijn we begonnen met het verhaaltje van muis te vertellen met de poppenkastpoppen. Daarna hebben we op papier ons eigen cornflakesbord klaar gemaakt. Na de speeltijd was het dan tijd om Jules onder het juiste deken te stoppen. Eerst deden we dit samen in het groot en daarna alleen. We kijken al uit naar morgen want dan mogen we onze eigen boterham smeren.
 
Mijn dag16.11.2019
Donderdag zijn we gestart met ons nieuwe thema mijn dag. We vonden het super gezellig in onze klas met de gordijnen toe en een sfeervol nachtlampje. Spontaan volgden de verhalen over hun eigen nachtlampjes. Jules had de tafel gedekt en dmv een super gek tafelpoppenspel toverde hij er van alles op uit zijn meegebrachte box en liet hij ons van alles proeven. We hebben ook geknutseld maar dat houden we nog geheim. Volgende week staan er véél leuke activiteiten gepland. Dinsdag smeren we onze eigen boterham met ons lievelings beleg. We houden ook een geblinddoekte proefsessie. Donderdag poetsen we onze tanden. En vrijdag gaan we samen ontbijten in onze pyjama.
 
pag.

1

 

2

 ...

3

... 

4

 

5

 

6

 

7

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!