zoeken
   
schrijf je eigen doktersrecept...17.01.2019

vandaag mochten ze allemaal eens dokter en apotheker spelen want eerst moesten ze het recept schrijven en daarna mochten ze zoals een echte apotheker het recept klaar maken en ik moet zeggen ze zijn goed geslaagd, de knuffels zullen vlug weer beter zijn. we hebben ook nog eens spuiten gerangschikt van klein naar groot. eerst deden we dit met echte spuiten, daarna oefenden we samen op papier en daarna kregen ze elk een blad en stonden ze er alleen voor, met wat hulp hier en daar kwamen we er wel....

 

 


 
  

 
HIEPERDEHIEP HOERA VOOR EVA15.01.2019

vandaag hadden we terug een vrolijk feestvarkentje in de klas en ze zag het helemaal zitten. van de eerste tot de laatste minuut heeft ze ervan genoten. ze straalde de hele dag. behalve toen de ambulance er was want dat vond ze dan weer niet tof. Eva had samen met haar mama super lekkere cake gebakken en ze was er super fier op. de cake was in 1-2-3 verorberd, zo lekker was hij. na de speeltijd kwam de ambulance op bezoek en de kids waren heel erg onder de indruk en velen waren hier eigenlijk niet zo zot van. er waren maar 3 kinderen die durfden op de brancard plaats nemen maar eenmaal hij omhoog ging wilden ook zij er direct weer af. dan heeft juf Ann zich maar opgeofferd maar dan waren ze terug bang dat ik echt ziek was en niet bij hen zou blijven. iedereen mocht ook eens mee in de ambulance voor een ritje maar velen durfden dit niet en natuurlijk hebben we dit gerespecteerd en hebben we hen laten mee genieten door te kijken. velen konden dit bezoek moeilijk plaatsen alhoewel we dit heel goed hadden aangebracht in de klas. de meesten vertelden achteraf wel honderduit van wat er allemaal gebeurd was maar op de moment zelf hadden ze het eventjes moeilijk. hopelijk heeft niemand een slapeloze nacht. en amaai iedereen was het er unaniem over eens : wat maakt die sirene een hels lawaai....


 

 
de spuitbrigade...14.01.2019

deze morgen hebben we de dokter moeten bellen want Jules is ziek geworden en na grondig onderzoek van de dokter weten we nu dat hij pijn aan zijn oren en keel heeft en dat hij veel moet hoesten. we moeten hem veel laten rusten en goed verzorgen, hij moet ook iedere morgen siroop drinken en 2 pilletjes nemen. maar amaai, als je hem siroop geeft, hij maakt wel een grote scène hoor want hij vindt dat niet lekker en de eerste keer spuwde hij alles weer uit. foei toch Jules. hopelijk is hij vlug weer beter. hij was wel heel bang dat hij een spuitje zou moeten krijgen maar dat was gelukkig voor hem niet nodig. maar, wij hebben dan zelf met spuiten mogen spelen. de juf had een constructie op poten gezet met daarin een doek en wij moesten onze spuiten vullen en deze op het doek uit spuiten, hoe cool was dat..., voor velen was dit toch geen evidente opdracht hoor want je moet natuurlijk eerst verf in je spuit krijgen en ...hoe doe je dat ?????? die grote doek gaat juf Ann morgen in stukken snijden zodat iedereen een lakentje heeft om zijn knuffel mee toe te dekken. bij juf Hyacinta kregen we als opdracht : bouw de ziekenwagen na en in de namiddag hebben we onze zelf geschilderde Jules de waterpokken gegeven. ocharme Jules. 
 

  

 
hoe maak ik schuim?11.01.2019

we zijn tot de conclusie gekomen dat als we vuil zijn we ons moeten wassen en dat we dat het leukste vinden als we dat in het bad kunnen doen. natuurlijk hoort spelen ondertussen er ook wel bij. de vraag was waarmee spelen jullie en zit er alleen water in jullie bad of zit er daar nog iets bij. ze vertelden dat er ook zeep wordt in gedaan en natuurlijk kan je daar schuim mee maken. vandaag was de opdracht : maak schuim. ze vertrokken iedere keer van een potje met water en ze kregen verschillende voorwerpen. gelukkig zat er in ieder groepje wel iemand die vertelde dat je geen schuim kan maken zonder zeep...
het was een hele toffe activiteit en we hebben er heel veel tijd in gestopt want de kinderen bleven in de flow zitten en konden wel uren doorgaan.DE ANDERE FOTO'S VIND JE OP DE WEBSITE ONDER FOTO'S

 
 
 
mijn gezicht....09.01.2019

we zijn nog steeds volop in de ban van ons lichaam en vandaag was ons gezicht aan de beurt. we mochten eerst op muziek het scheerschuim open wrijven en er vrij strepen in tekenen en daarna was het het liedje van mijn gezicht en stap voor stap zingen zij hoe we ons gezicht moeten tekenen. de kinderen vinden het tekenen in het scheerschuim keer op keer een toppertje en het leuke vinden ze ook dat ze het zo weer kunnen wegtoveren. hoe mooi kan en eenvoudig kan het leven toch zijn hé!!!!
nadat we volop geoefend hadden in het scheerschuim hebben we dan ook nog eens getekend op papier en zo kunnen we ook eens toetsen hoe het staat met hun vormgeving.

 

  
  


  

  


  


  


  


  


  


  


  


  
   
 


 

 
 

 
 
 
   
  

 

 
HIEPERDEHIEP HOERA VOOR RIENE08.01.2019

we hadden vandaag een feestvarkentje in de klas want Riene is vandaag 3 jaar en natuurlijk hoort daar een feestje bij. eerst was ze een beetje verlegen maar al gauw zat ze mee in de ambiance van het verjaardagsgebeuren en heeft ze er super hard van genoten. 
we hebben natuurlijk niet alleen gefeest maar ook nog een beetje gewerkt want de korte kanten van ons bed moesten nog versierd worden. gisteren hadden we al snippers geknipt voor de ene kant en vandaag hebben we papier gescheurd voor de andere kant en daarna mochten we alles met een super dikke borstel opkleven. ze voelden zich echte behangers!!!! we speelden ook terug met onze knuffels en doekjes en laten zo alle lichaamsdelen en verschillende begrippen aan bod komen en ze vinden dat super leuk om te doen.
 


   
Met mijn handen...07.01.2019

we zijn vandaag gestart met 3 nieuwe vriendjes in onze klas. nl Marie-Lore, Marie-Lynn en Jeffen. we hebben samen al veel gespeeld en gewerkt en hopen dat ze het samen met ons naar hun zin hebben. 
we zijn er vandaag direct terug in gevlogen. eerst hebben we uitgebreid vertelt aan Jules die heel fier was om ons zijn nieuwe outfit te showen. daarna hebben we alle knuffels eens van dichtbij bekeken en zijn we ook eens samen op ontdekking gegaan om te kijken wat we allemaal kunnen met onze handen. er zijn veel verrassende zaken uit gekomen waar de kinderen zelf aan dachten, het was een hele eenvoudige maar super leuke activiteit en ze probeerden ook van alles uit en vonden het de max als we het daarna eens samen herhaalden. toen was het tijd om een beetje te werken want iedereen maakt een bedje voor zijn knuffel en de opdracht deze voormiddag was : schilder de 2 lange zijden van het bed en de binnenkant van het hoofdeinde en probeer ieder stuk in een ander kleur te schilderen. in de namiddag hebben we dan nog stukken mogen knippen om 1 van de korte kanten mee te bekleven. de nevengroepen waren : spelen met plasticine en met je handen allerhande vormen maken - met speciale doktersscharen,pincetten en stokjes dopjes uit het water halen - met lepel of je handen de flessen vullen met knikkers - de ontdektafel...


  
  

 
kerstfeestje20.12.2018

vandaag vierden wij ons kerstfeestje en we vonden het super leuk, we mochten ook smullen van super lekkere wafels die de mama van Oonah had gebakken. dikke merci hiervoor en als kers op de taart mochten we ons pakje open doen en dat vonden we natuurlijk de max. we hebben ook genoten van een lekker aperitiefje met bijhorende hapjes.
de foto's vind je op de website onder foto's

 
boom versieren....tiereliereliere...19.12.2018

we zijn de dag begonnen met klimmen en klauteren in de turnzaal waar de kids zich volledig konden uitleven en hun eigen grenzen verleggen. daarna deden we een kleuropdracht met een kerstboom en lekkere m&m's, er was niemand die zijn neus op trok om te moeten komen werken, integendeel, ze konden niet rap genoeg komen werken. werkjes maken in de school kan toch wel eens leuk en lekker zijn hé! de eerste opdracht was : sorteer alle m&m's per kleur op je blad, daarna kwamen de vragen : van welke heb je er het meest, het minst, evenveel, kortom ze werden ondergedompeld in de rekentaal. toen dit klaar was moesten ze per bolletje in de boom 1 m&m leggen en eens dit gelukt was mochten ze de m&m's in hun zakje stoppen en dat was voor velen toch ook geen evidente opdracht. natuurlijk mocht het proeven niet ontbreken hé! 
vuurwerk17.12.2018

we zijn in de kring begonnen met vuurwerk te maken en dat vonden de kids natuurlijk formidabel. daarna mochten ze met de linten zelf vuurwerk maken op de muziek van krullenbol, eens we goed onder de knie hadden hoe dit moest zijn we overgeschakeld met wasco's op een blad en mochten we daar een spetterend vuurwerk toveren op ons blad. (was gelukkig niet zo vuil als het scheerschuim met groene verf). ze horen 2 verschillende muziekjes die in elkaar overlopen en op de 2 stukjes moeten ze een verschillende beweging doen, ze worden ook veel gestimuleerd om met 2 handen te werken en kinderen die nog twijfelen tussen links en rechts ondervinden zo spelenderwijs met welke hand tekenen het beste gaat. toen ons vuurwerk van ons blad spatte, mochten we zelf vuurwerk tekenen met de stiften, en amaai, ze hebben dat allen super mooi gedaan. je merkt dat die schrijfdans van krullenbol toch echt wel een goed resultaat oplevert. Bij juf Hyacinta hebben ze dan nog de puzzel van de kerstbomen gemaakt en een slinger gestempeld met lepels (ook weer zo iets zots, waar blijven die juffen dat toch halen hé) en de bedoeling was op ieder stipje een lichtje van de slinger stempelen en het liefst veel verschillende kleuren. in de namiddag kregen ze dan nog de opdracht om op het blad iedere keer de 2 dezelfde voorwerpen in dezelfde kleur te omcirkelen en ze mochten elk kleur maar 1 keer gebruiken. je merkt dat we terug een drukke dag achter de rug hebben gehad.
  

 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 ...

8

... 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!