zoeken
   
HIEPERDEHIEP HOERA VOOR RIENE08.01.2019
we hadden vandaag een feestvarkentje in de klas want Riene is vandaag 3 jaar en natuurlijk hoort daar een feestje bij. eerst was ze een beetje verlegen maar al gauw zat ze mee in de ambiance van het verjaardagsgebeuren en heeft ze er super hard van genoten. 
we hebben natuurlijk niet alleen gefeest maar ook nog een beetje gewerkt want de korte kanten van ons bed moesten nog versierd worden. gisteren hadden we al snippers geknipt voor de ene kant en vandaag hebben we papier gescheurd voor de andere kant en daarna mochten we alles met een super dikke borstel opkleven. ze voelden zich echte behangers!!!! we speelden ook terug met onze knuffels en doekjes en laten zo alle lichaamsdelen en verschillende begrippen aan bod komen en ze vinden dat super leuk om te doen.
 


   
Met mijn handen...07.01.2019
we zijn vandaag gestart met 3 nieuwe vriendjes in onze klas. nl Marie-Lore, Marie-Lynn en Jeffen. we hebben samen al veel gespeeld en gewerkt en hopen dat ze het samen met ons naar hun zin hebben. 
we zijn er vandaag direct terug in gevlogen. eerst hebben we uitgebreid vertelt aan Jules die heel fier was om ons zijn nieuwe outfit te showen. daarna hebben we alle knuffels eens van dichtbij bekeken en zijn we ook eens samen op ontdekking gegaan om te kijken wat we allemaal kunnen met onze handen. er zijn veel verrassende zaken uit gekomen waar de kinderen zelf aan dachten, het was een hele eenvoudige maar super leuke activiteit en ze probeerden ook van alles uit en vonden het de max als we het daarna eens samen herhaalden. toen was het tijd om een beetje te werken want iedereen maakt een bedje voor zijn knuffel en de opdracht deze voormiddag was : schilder de 2 lange zijden van het bed en de binnenkant van het hoofdeinde en probeer ieder stuk in een ander kleur te schilderen. in de namiddag hebben we dan nog stukken mogen knippen om 1 van de korte kanten mee te bekleven. de nevengroepen waren : spelen met plasticine en met je handen allerhande vormen maken - met speciale doktersscharen,pincetten en stokjes dopjes uit het water halen - met lepel of je handen de flessen vullen met knikkers - de ontdektafel...


  
  

 
kerstfeestje20.12.2018
vandaag vierden wij ons kerstfeestje en we vonden het super leuk, we mochten ook smullen van super lekkere wafels die de mama van Oonah had gebakken. dikke merci hiervoor en als kers op de taart mochten we ons pakje open doen en dat vonden we natuurlijk de max. we hebben ook genoten van een lekker aperitiefje met bijhorende hapjes.
de foto's vind je op de website onder foto's

 
boom versieren....tiereliereliere...19.12.2018
we zijn de dag begonnen met klimmen en klauteren in de turnzaal waar de kids zich volledig konden uitleven en hun eigen grenzen verleggen. daarna deden we een kleuropdracht met een kerstboom en lekkere m&m's, er was niemand die zijn neus op trok om te moeten komen werken, integendeel, ze konden niet rap genoeg komen werken. werkjes maken in de school kan toch wel eens leuk en lekker zijn hé! de eerste opdracht was : sorteer alle m&m's per kleur op je blad, daarna kwamen de vragen : van welke heb je er het meest, het minst, evenveel, kortom ze werden ondergedompeld in de rekentaal. toen dit klaar was moesten ze per bolletje in de boom 1 m&m leggen en eens dit gelukt was mochten ze de m&m's in hun zakje stoppen en dat was voor velen toch ook geen evidente opdracht. natuurlijk mocht het proeven niet ontbreken hé! 
vuurwerk17.12.2018
we zijn in de kring begonnen met vuurwerk te maken en dat vonden de kids natuurlijk formidabel. daarna mochten ze met de linten zelf vuurwerk maken op de muziek van krullenbol, eens we goed onder de knie hadden hoe dit moest zijn we overgeschakeld met wasco's op een blad en mochten we daar een spetterend vuurwerk toveren op ons blad. (was gelukkig niet zo vuil als het scheerschuim met groene verf). ze horen 2 verschillende muziekjes die in elkaar overlopen en op de 2 stukjes moeten ze een verschillende beweging doen, ze worden ook veel gestimuleerd om met 2 handen te werken en kinderen die nog twijfelen tussen links en rechts ondervinden zo spelenderwijs met welke hand tekenen het beste gaat. toen ons vuurwerk van ons blad spatte, mochten we zelf vuurwerk tekenen met de stiften, en amaai, ze hebben dat allen super mooi gedaan. je merkt dat die schrijfdans van krullenbol toch echt wel een goed resultaat oplevert. Bij juf Hyacinta hebben ze dan nog de puzzel van de kerstbomen gemaakt en een slinger gestempeld met lepels (ook weer zo iets zots, waar blijven die juffen dat toch halen hé) en de bedoeling was op ieder stipje een lichtje van de slinger stempelen en het liefst veel verschillende kleuren. in de namiddag kregen ze dan nog de opdracht om op het blad iedere keer de 2 dezelfde voorwerpen in dezelfde kleur te omcirkelen en ze mochten elk kleur maar 1 keer gebruiken. je merkt dat we terug een drukke dag achter de rug hebben gehad.
  

 
takkenboom14.12.2018
vandaag zijn we begonnen met bewegen op het liedje "takkenboom" van krullenbol. we hebben door de klas gestapt en de juiste bewegingen gemaakt en daarna deden we dit met onze beweegstokjes. toen we hiermee klaar waren zijn we rond een tafel met zwarte plastiek gaan staan en deed juf Ann bij iedereen sneeuw (scheerschuim) en grappig dat ze dat vonden want die fles maakte soms wel eens gekke "prot"geluidjes, op muziek mochten we het scheerschuim helemaal open wrijven : we maakten rondjes, trokken strepen, maakten slangen....kortom : we tekenden erop los. op het einde zorgden we ervoor dat de zwarte plastiek weer helemaal onder de sneeuw zat. toen deed juf Ann er groene verf bij en legde ze het liedje takkenboom op en deden we de bijhorende bewegingen erbij, op het einde tekende we in het scheerschuim allemaal onze takkenboom en daar nam de juf een afdruk van. (eenmaal de verf erbij was kon de juf geen foto's meer trekken want ze deed volop mee en met handen vol groene scheerschuim foto's trekken is "not done"). is het resultaat super mooi : nee (alhoewel, dat is relatief) maar dat is ook niet de bedoeling. de bedoeling is dat we de juiste bewegingen leren maken, we plezier beleven en dat hadden we, dat sommige kinderen er een beetje als de hulk uit zagen moesten we er ook wel bij nemen, sorry hiervoor maar ook de juf zat helemaal onder de groene verf. de conclusie was : het was een beetje een vuile boel maar toch wel een super leuke boel en we leerden heel veel schrijfbewegingen. we wilden direct opnieuw beginnen.
na de speeltijd kregen we dan een kleuropdracht voorgeschoteld en eenmaal de juf alle stukjes had uitgeknipt maakten we een toren van onze pakjes.

  


  
 
gezelligheid en kerstsfeer ten top...13.12.2018
vandaag was het dan eindelijk zover, ze mochten de kerstboom versieren want ze waren het er allemaal over eens : hij is maar saai zo zonder versieringen...eerst hebben we alles eens van dichtbij bekeken : wat is breekbaar, waarin kan je jezelf zien, welke vormen hebben we....daarna mocht iedereen 2 dingen in de boom hangen en op het einde heeft een beperkt groepje de boom helemaal opgesmukt en alle kinderen zijn het er over eens : hij is prachtig...
daarna hebben we een nieuwe techniek ontdekt : nl een blad versieren met blaasstiften, speciaal hé, juf Ann had veel werk want ze moest keer op keer alle stiften ontsmetten zodat het voor iedereen hygiënisch bleef. waarvoor het blaaswerkje diende dat ontdekken jullie later nog wel eens....
 


 
  


 
Kerst en de bijhorende gezelligheid...12.12.2018
n onze klas zijn we helemaal zen aan het worden want we genieten van de vele lichtjes in onze klas en ook veel van de nevenactiviteiten zijn vrij rustig. Terwijl we aan het werken zijn kunnen we ook volop genieten van rustgevende kerstmuziek. het gebeurt ook heel veel dat de grote lichten uit zijn en we werken met sfeerlichten en dat vinden ze super gezellig. we zijn nu volop bezig met het maken van onze nieuwjaarsbrief (mama en papa niet curieus zijn en de pieren uit onze neus vragen hé want het moet een verrassing blijven). we hebben ook een denkopdracht gedaan vandaag : we moesten de voorwerpen terug vinden op de grote prent, maar het was toch wel moeilijk want er stonden veel voorwerpen op die sterk leken op elkaar. foei,foei,foei, juf Ann
 
  
na onze koekenbak van maandag zijn we weer stilletjes aan op onze plooi aan het komen en we hebben een super goeie winst, dank zij jullie allemaal natuurlijk : om zo massaal te bestellen. en ook aan alle helpende handen die geholpen hebben om te bakken en de koekjes te maken. een welgemeende dikke merci want zonder jullie was het niet gelukt. wat het juist heeft opgebracht ga ik nog niet verklappen want we gaan dit met de werkgroep mee delen...
de kinderen vinden een boom met alleen maar lichtjes maar saai en morgen gaan we de boom versieren, ze kijken er in elk geval naar uit.
 
HIEPERDEHIEP HOERA VOOR SPENCER07.12.2018
We vierden vandaag de verjaardag van Spencer, we hebben er allen samen van genoten en we waren super content dat we mochten smullen van de lekkere cupcakes. na het leuke feestje werd het opeens heel wat donkerder in de klas en ontdekten we de overhead projector, eerst vertelde ik een verhaaltje met de verschillende dieren en daarna mochten ze per 2 al experimenterend ontdekken wat er juist gebeurde, er waren kinderen bij die er niet genoeg van kregen. ze ontdekten bv ook dat hoe verder ze van de lamp gingen staan hoe kleiner hun schaduw werkt en dat vonden ze heel cool...maar ze ontdekten natuurlijk nog veel meer en door de juiste vragen te stellen ontdekten ze spelenderwijs ontzettend veel. we hebben ook een donkere tent waarin ze met lichtjes en lichtgevende materialen mogen spelen...hopelijk brengen jullie nog veel spullen mee zodat het een echte ontdekkingsreis wordt in de tent...en we hebben ook een ontdekbak met glazen bokalen in verschillende groottes, kokers en een heleboel slingers...
de hele dag werd het grote licht niet aangestoken en zo ondervonden ze dat in het duister (enkel paar kerstlichtjes en de overhead projector lagen aan) spelen heel anders is dan met het daglicht aan...koppel daar nog rustgevende muziek aan en het was een oase van rust in onze klas...zalig na al die drukte die sinterklaas en zwarte piet met zich mee brachten. 
alle foto's van de overheadprojector, donkere tent en ontdekbak staan op de schoolwebsite onder foto's
  
  

 

  

 
nog één keer slapen....spannend!!!04.12.2018
nog één keer slapen en het is zover : Sinterklaas en de Zwarte Pieten komen naar onze klas. wat kijken wij daar allemaal naar uit, wel met uiteenlopende gevoelens : de ene super blij, de andere een beetje angstig....want amaai, wat heeft dit toch een grote impact op ons.
vandaag hebben we allemaal een wortel gemaakt : eerst moesten we de punten verbinden, daarna de randen schilderen en dan pas helemaal inschilderen en als kers op de taart : het groene loof.
we kregen ook een meetoefening voorgeschoteld en amaai, die was niet van de poes...

 

   
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 ...

7

... 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!