zoeken
   
Hieperdehiep hoera voor Lieze30.04.2019

We vielen vandaag weer in de prijzen want er was er terug eentje jarig. Lieze is 3 jaar vandaag en dan is het 🎉party🎉. We maakten er een bangelijk feestje van en we hadden géén kers op de taart maar lekkere appeltjes en ananas. We hebben véél gegeten maar kregen dat niet allemaal op en dit tot grote blijdschap van de juffen want eens de plateau in de leraarskamer stond, verdween hij zoals sneeuw voor de zon. In de namiddag was het kapsalon open en amaai, ik vertoefde me in een 5 sterren wellnes. Mijn haar werd  gewassen en geblazen en daarna was er een kamsessie en spelletjes vlogen met hopen in mijn haar en ondertussen werd ik héél goed voorzien door het catering team van een natje en een droogje. Op het einde van de rit was ik helemaal gepaint om naar een feest te gaan. Meer moet dat toch niet zijn hé. Gelukkig was er géén fotograaf in de buurt. We keken vandaag ook eens naar alle voorwerpen en de kids konden super goed vertellen waarom ze dat rne voorwerp mee hadden. 
 
Hieperdehiep hoera voor Oonh29.04.2019

Oonah is 3 jaar en dat hebben gevierd met een party boordevol ambiance en op het einde werden we verwend met een super lekker bumba ijsje met daarin een coole fluit verstopt. Veel plezier mama's en papa's 🙀🙉. We zijn ook nog volop bezig met ons kado voor de mama's dus veel foto's van wat we allemaal uitspoken zijn er niet want anders zouden jullie al weten wat jullie krijgen en dat zou wel niet tof zijn. Natuurlijk zijn we ook aan het oefenen voor het schoolfeest. Vandaag is Jinte gestart in onze klas en ze voelde zich direct thuis in onze zotte bende. We hopen dat jij het leuk zal vinden bij ons in de klas 
 
Mama25.04.2019

We blijven ons verder onderdompelen in de leefwereld van onze mama's. Onze zandbak is nu omgetoverd tot een kookbak en zo komt er iedere keer iets nieuws bij rond onze mama's. We versierden ook sterren voor op het schoolfeest en we deden terug verder aan het kado voor mama. Spannend hé! Ik vertelde ook een verhaaltje over 3 uilskuikentjes. Hun mama gaat 's nachts op zoek achter eten en het verhaaltje gaat over de gevoelens van de kleine uiltjes.
 
Mama24.04.2019

We zijn momenteel volop in de ban van onze mama's en dat vinden we super. We bekeken en vertelden over de foto's van mama en hun snoetjes straalden dan honderduit. Zo fier zijn ze💕. We zijn ook al begonnen aan onze kado maar natuurlijk gaan we hier niets over lossen. Al onze andere activiteiten staan ook in het thema van mama :

* kapsalon, maar géén paniek, er liggen geen scharen in🙈. Ik ga zekers ook eens een afspraak maken in het salon

* bloemen maken naar voorbeeldkaart

* chenilledraden in vergiet, dat het hoofd van mama voorstelt🙊 steken

* met plasticine mama haar geven

* later deze week volgen nog meer activiteiten in het thema
 
Hieperdehiep hoera voor Lucas23.04.2019

We zijn direct mogen starten met een super leuk feestje want Lucas is 4 jaar vandaag 🎉🎶🎁😘🎂🎈en natuurlijk hadden wij er super veel zin in. We zongen uit volle borst en dansten de pannen van het dak en daarna vulden we ons buikje met super lekkere donuts. En dat ze smaakten was zeker want ze vlogen de deur uit. We hebben natuurlijk ook nog een beetje gewerkt en nog niet voor de mama's maar voor het schoolfeest
 
HIEPERDEHIEP HOERA VOOR HENRI04.04.2019

in de vakantie wordt Henri en dat hebben we natuurlijk gevierd en iedereen was in vorm hoor, er werd luidkeelsgezongen, het vuurwerk knalde erop los en natuurlijk veel plezier gemaakt en op het einde van de rit hadden we het geluk dat we mochten smullen van super lekkere pannenkoeken.

na de speeltijd was het dan tijd voor krullenbol. met een trommelstok en verf moesten we het ritme kloppen op ons blad en zo ons paasei versieren, we moesten dit afwisselend doen met eieren tekenen in de lucht. het was super leuk, daar was iedereen het over eens.

we lazen ook de paaspartiture tot groot jolijt van onze oren...
 
paassfeer02.04.2019

wat hebben we vandaag allemaal beleefd? we hebben een wiskunde activiteit gedaan met de chocolade eieren en natuurlijk mocht proeven daar niet bij ontbreken, we hebben ook een paaspartiture leren lezen en uitvoeren : kakelen zoals de kippen, kraaien zoals een haan, springen zoals de paashaas, piepen als een kuiken, luiden zoals de klok (bimbam), kraken van de eieren...kortom het was een vrolijke boel. 

we hebben ook een schilder opdracht gekregen : de oudste moesten het kuiken in het ei naschilderen zoals het voorbeeld en bij de jongste was iedere keer de juiste kleur aangeduid. de opdracht was ook : probeer zoveel mogelijk binnen de lijnen te blijven en maak er geen al te grote knoeilboel van. de kinderen die niet aan het schilderen waren, keken ofwel in de themaboeken, speelden aan de verteltafel, probeerden de eieren juist samen te stellen zoals op het voorbeeld en speelden met buizen, eieren, dobbelsstenen en dozen en zakjes

als afsluiter werden ze getrakteerd op het dingdonghuisje met als thema pasen. en we sloten de dag af door nog eens te oefenen voor de flashmob.
 
Eieren...en nog eens eieren01.04.2019

We beleefden vandaag terug een topdag. We werden in 2 groepen verdeeld en bij juf Hyacinta kregen we als opdracht : volg de weg van het paaskonijn naar het hol (eerst met de vingers, daarna met potje en knikker en op het einde met een stift) en kleef de ontbrekende stukken in de grote prent van Rikki. Bij juf Ann was het een kookmoment. Natuurlijk eerst de waarneming van de eieren en daarna maakten we  een spiegelei - roerei - pannenkoekenei - gekookt ei en sneeuw. En amaai er werd héél veel gesmuld. In de ene groep maakten we chocoladecrispies en met de andere groep maakten we chocolademelk. Het was een hele onderneming van denken om iedere keer tot het juiste resultaat te komen : hoe - waarmee... Maar, we zijn er geraakt en we hebben dan samen geproefd van de snoepjes en de chocolademelk...en hier werd er nog méér gesmuld... In de namiddag maakten ze een matrix bij juf Hyacinta en bij juf Ann was het de knikkertechniek maar nu met hard gekookte eieren. Kwestie van in het thema te blijven. 
 
Snotje schilderen 28.03.2019

We zijn nog steeds in de ban van onze 🐥🐥🐥en moeten keer op keer lachen met hun zotte fratsen en kuren. Om ze nooit te vergeten, want morgen gaan ze naar hun adoptiegezin, kregen we als opdracht om Snotje te schilderen. En het zijn allemaal toppertjes geworden. We hebben ook nog de poten van ons kuiken mogen spitten volgens een patroon en de juf heeft het ons niet gemakkelijk gemaakt, maar van proberen kan je leren en is het eens fout, dan is dat niet erg. Geen enkel kuiken is gelijk en ook hier is anders zijn OK. We hebben ook onze bek nog eens opnieuw mogen maken want de juf had ze de vorige keer te klein gemaakt. Foei juf Ann, maar de juf had geluk en niemand heeft zijn neus opgetrokken. Ze hebben het allemaal sportief opgepakt en zijn er in gevlogen. 
 
kuikentjes26.03.2019

vandaag hebben we vooral aandacht besteed aan de kuikentjes en ze eens van dichtbij bekeken. we hebben ze ook eens gestreeld en iedereen heeft een kuikentje vastgehouden, de ene was al enthousiaster dan de andere maar niemand zei nee. we hebben ze ook allemaal een naam gegeven en ze zijn wel origineel geworden, al zeg ik het zelf : de gele is Snotje ; de bruine is Sprietje en de zwarte is Blackie.

we hebben vandaag ook geschilderd en we deden dit nu niet eens met borstels, stempels, vingers,...maar met pluimen. Tof hé! er waren er wel bij die dat toch wel een beetje moeilijk vonden.
 
pag.

1

 

2

 

3

 ...

4

... 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!