zoeken
   
JOEPIEJAJAJEE....JULES IS BIJNA JARIG...20.09.2018

wat kijken wij allen uit naar het feest van Jules, we kunnen er zelf bijna niet van slapen....
in de klas liggen we natuurlijk niet te slapen en krijgen we de ene uitdaging na de andere voorgeschoteld. gisteren deden we schrijfdans de ballon van krullebol. eerst deden we dit met stokjes en in het groot, daarna kregen we elk een blad en een wasco en op de muziek tekenden we rond de rondjes en die rondjes werden iedere keer groter en op het einde van de rit hadden we een ballon. daarna kregen we een blad met een bolletje op en daar moesten wij dan een ballon van maken door iedere keer met een andere kleur een rondje rond ons vorige rondje te tekenen. daarna kregen we een taart met allemaal hokjes en we moesten in ieder hokje een blokje kleven.
toen iedereen hiermee klaar was hebben we proefondervindelijk ontdekt dat een blok veel zwaarder is dan een pluim en dat hij daardoor ook vlugger valt als je ze samen naar beneden laat vallen.  
Vandaag zijn we helemaal in de ban van kronen want de juf vertelde het verhaal van Jules, zijn kroon was veel te groot en kon niet op zijn hoofd blijven staan en triestig dat hij was! gelukkig kwamen Fran uit onze klas en mama in het verhaal tot het super idee dat je ze terug kan open knippen en kleiner kan maken...
toen het verhaal uit was kregen we allemaal een blad met een taart op en we moesten meten (stoer hé, net zoals de grote), want onze taart was maar saai wit en we hadden een potje met onze stukken erin en door te meten en te passen konden we de juiste stukken op hun plaats leggen. daar verschiet je wel van hé mama en papa dat wij dit al allemaal kunnen.
toen iedereen klaar was vroeg Fran om haar verhaaltje van kikker te vertellen en oh wat waren de kinderen mee triestig met kikker toen hij dacht dat hij niet was uitgenodigd voor het feest. (ze hadden de tranen nog te kort) ze waren daarna ook wel super blij toen kikker in zijn huis kwam en ontdekte dat het feest voor hem zelf was.
hierna hebben we geprobeerd om een toren te bouwen die groter was dan juf Ann maar dat bleek moeilijker dan gedacht, ze hadden allemaal een blok en toen stelde ik de vraag : met welke blokken moeten we beginnen en ze zeiden allemaal : met de kleine. ze merkten wel snel dat dit niet zo'n goed idee was want hij viel heel snel om. toen probeerden we het met de grote onderaan maar toen hadden we terug een ander probleem...we konden er niet meer aan...dus denken maar en oplossingen zoeken was de boodschap....

 


                                                               JOEPIE!!!!MORGEN IS JULES JARIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Vlaggetjes, vlaggetjes, overal vlaggetjes...18.09.2018

vandaag waren we in de ban van vlaggetjes :
  1. onze klas is er helemaal mee versierd
  2. we kleefden zelf vlagjes aan de slinger van Jules
  3. we deden een sorteerspelletje met vlaggetjes
zo zie je maar de vlaggen waren alom vertegenwoordigd.
de juf vertelde ook een verhaal van Fran nl van de slapende tijger, dat was een heel cool boek en de kinderen keken dan ook steeds verwonderd en je kon een speld horen vallen.
we hebben ook de strook van onze kroon mogen versieren met zelfklevende figuren en dat was voor een deel van de kids niet evident, maar, ze weten het : van proberen kan je leren...op het einde van de rit zijn ze er allen in geslaagd...
we zijn ook begonnen met eens te kijken wat we kunnen weg blazen, vandaag hadden we allemaal lichte dingen, en dat lukte maar morgen proberen we het eens met zware voorwerpen...lukt dit ook nog??????we zullen het proefondervindelijk merken; We zijn ook aan het ontdekken valt iets lichts vlug of traag naar beneden? morgen zullen we de voorwerpen dan met elkaar vergelijken en zo ontdekken : wat valt er het vlugst naar beneden : de lichte of de zware voorwerpen????

 
  

 
Jules is bijna jarig...17.09.2018

onze Jules is bijna jarig, op de blauwe dag, dat is nog 4 keer slapen!!!!! spannend hé! op de blauwe dag hangt zijn kroon zodat we zeker weten wanneer het is!!!! we hebben in elk geval al onze klas mooi versierd zodat hij volop kan genieten van zijn verjaardag. morgen zullen we samen eens bekijken wat er allemaal in de verjaardagskoffer zit, we kijken er naar uit. vandaag hebben we ook onze eigen kroon mogen stempelen en hebben we alles versierd zodat juf Ann ons kaartje voor aan de ballon kan maken. we hebben een echte werkdag achter de rug...

 
Jules en zijn familie15.09.2018

om de week af te sluiten hebben we eerst een oefening gedaan dat we onze boekentas op dezelfde plaats moesten zetten zoals Jules . eerst hebben we dit met onze eigen boekentas gedaan in de bewegingsruimte en toen we dit goed doorhadden hebben we de oefening samen gemaakt in de kring en daarna kregen we elk ons eigen blad. wie niet aan het werkblad bezig was mocht een tekening kiezen van Jules en kleuren. we kennen nu heel goed de familie van Jules en speelden de familiememory en dat vonden we heel cool om te doen.


  

 
Jules schilderen13.09.2018

we zijn nu al de hele week bezig over Jules en zijn familie en vandaag hebben we met de kleine Jules van Eva een spelletje gedaan, daarna hebben we eens goed gekeken hoe hij eruit zag en welke kledij hij droeg. daarna hebben we hem per 2 geschilderd (dit was wel héél sterk begeleid), de juf had het hoofd voorgetekend en de rest moesten we allemaal zelf doen. we waren allemaal heel trots op onze eigen Jules. het leuke is, er zijn dikke, dunne,korte, lange, gekke...Jules bij, maar allemaal zijn ze heel cool en wat het belangrijkste is : eigen werk !!!!!!!
EN GEEN ENKELE IS DE MOOISTE WANT HET IS KINDERWERK EN ZE ZIJN OP HUN MANIER ALLEMAAL EVEN MOOI !!!!! en iedereen heeft super hard zijn best gedaan en alles van zichzelf gegeven


   
de familie van Jules12.09.2018

vandaag hebben we nog eens goed bekeken wie er allemaal woont bij Jules thuis. daarna kregen we als opdracht een blad wij moesten de familie met dezelfde truien aan samen hangen op het blad met de velcro's. Juf Ann had ook een groot zwart blad mee met allemaal bedjes op en in ieder bed zat er een Jules maar hij had het koud want zijn deken was verdwenen, wij moesten ervoor zorgen dat hij het terug lekker warm had door het juiste deken bij het juiste bed te leggen. eerst deden we dit samen in het groot en in kleur, daarna was het in het klein en in het zwart/wit en op het einde deden we het helemaal alleen

  

 
JARIGE SOFIA11.09.2018

Sofia is vandaag 3 jaar en dat hebben we natuurlijk uitgebreid gevierd. eerst stonden we op onze banken om te zingen en het vuurwerk te laten knallen, dan mocht Sofia de kaarsjes uitblazen en haar kado open doen en daarna kwam de zotte ballon tevoorschijn. als klap op de vuurpijl had Sofia super lekkere traktaten mee nl een cupcâkje in de vorm van mickey mouse en een overheerlijke fruitbrochetten. ze hebben veel gesmikkeld en gesmakt.


  
  
 


 
Jules en zijn familie10.09.2018

Jules heeft vandaag in de kring zijn familie voorgesteld : zijn zus Marie, zijn mama en papa, hond Theo (en dat vond Fran natuurlijk super grappig want ze heeft ook een Teo thuis), de vis Elvis en oma en opa. daarna mochten ze zelf vertellen over hun foto's in het fotoboek en dat vinden ze gewoonweg de max. wat zijn ze fier om hierover te vertellen, je moet ze soms stil leggen want er zijn er bij die zouden blijven vertellen. daarna was het tijd om in de schilderwerken te vliegen want we zijn er als een sneltrein mee doorgegaan. 
  1. eerst hebben we een stuk stof bestempeld met ecoline
  2. daarna hebben we een bol geschilderd met huidskleur
  3. en als slot hebben we een koker geschilderd in het paars
==> en wat gaan we ermee maken : een pieppop van Jules zodat we allemaal onze eigen grappige Jules hebben!!!! Cool hé!!!!!

de juf vertelde ook een verhaaltje over Jules die de eend op zijn trui kwijt was en je moest die gezichtjes eens zien toen Jules heel verdrietig was, er waren er bij die zelf bijna moesten wenen....
morgen is het feest in onze klas want Sofia wordt 3 jaar !

 
  
  

 
tellen...08.09.2018

de juf had een koffertje mee en daarin zaten lekkere koekjes maar jammer genoeg mochten we ze niet terug opeten want de juf had allerhande boekentassen mee en daarop had ze bolletjes gekleefd. wij moesten dan evenveel koekjes in de boekentas stoppen als er bolletjes waren. de volgende opdracht was dan gooien met de dobbelsteen en evenveel koekjes in een boekentas stoppen. en toen we daarmee klaar waren mochten we ze eindelijk opeten. toen legde de juf een blad met een aantal boekentassen met bolletjes erop en in ons potje zaten kleine "nep"koekjes en die moesten we dan op de boekentassen leggen en eenmaal we het allemaal onder de knie hadden mochten we ons "examen" (hahaha) maken.
 
  

 
Jules en boekentassen06.09.2018

vandaag hebben we bij juf Isabelle allerhande spelletjes gedaan met onze eigen boekentas en dat vonden we de max. Nu weten we ook heel goed wat er allemaal inzit en we leerden ook verschillende begrippen. In de klas zelf hebben we eerst met knuffels gespeeld in de bewegingsklas en er waren iedere keer 2 dezelfde knuffels en op het einde moesten we iedere keer het kindje met dezelfde knuffel zoeken. daarna legde juf Ann in de kring een blad met boekentassen op en de opdracht was : kleef dezelfde boekentassen bij elkaar. eens we dit in de kring goed onder de knie hadden kregen we elk ons eigen blad.
deze namiddag kregen we dan een kijk/leesopdracht! oei, nu ziet de juf alle hoofden fronsen. we kregen verschillende voorwerpen die je kon terug vinden op een grote prent en die moesten we daar dan opkleven.
op woensdag hebben we allemaal snippers mogen knippen om deze daarna op het hoofd van onze Jules te kleven. je ziet, we beleven elke dag wel iets en dan wordt nog niet alles vertelt want we luisteren ook naar verhaaltjes, zingen en dansen samen, vertellen aan elkaar, doen kringspelletjes....je merkt het : geen tijd om ons te vervelen. en het belangrijkste zouden we nog vergeten : SPELEN EN ZELF SPELENDERWIJS ONTDEKKEN
 

  
   
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 ...

13

... 

14

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!