zoeken
   
de familie van Jules12.09.2018
vandaag hebben we nog eens goed bekeken wie er allemaal woont bij Jules thuis. daarna kregen we als opdracht een blad wij moesten de familie met dezelfde truien aan samen hangen op het blad met de velcro's. Juf Ann had ook een groot zwart blad mee met allemaal bedjes op en in ieder bed zat er een Jules maar hij had het koud want zijn deken was verdwenen, wij moesten ervoor zorgen dat hij het terug lekker warm had door het juiste deken bij het juiste bed te leggen. eerst deden we dit samen in het groot en in kleur, daarna was het in het klein en in het zwart/wit en op het einde deden we het helemaal alleen

  

 
JARIGE SOFIA11.09.2018
Sofia is vandaag 3 jaar en dat hebben we natuurlijk uitgebreid gevierd. eerst stonden we op onze banken om te zingen en het vuurwerk te laten knallen, dan mocht Sofia de kaarsjes uitblazen en haar kado open doen en daarna kwam de zotte ballon tevoorschijn. als klap op de vuurpijl had Sofia super lekkere traktaten mee nl een cupcâkje in de vorm van mickey mouse en een overheerlijke fruitbrochetten. ze hebben veel gesmikkeld en gesmakt.


  
  
 


 
Jules en zijn familie10.09.2018
Jules heeft vandaag in de kring zijn familie voorgesteld : zijn zus Marie, zijn mama en papa, hond Theo (en dat vond Fran natuurlijk super grappig want ze heeft ook een Teo thuis), de vis Elvis en oma en opa. daarna mochten ze zelf vertellen over hun foto's in het fotoboek en dat vinden ze gewoonweg de max. wat zijn ze fier om hierover te vertellen, je moet ze soms stil leggen want er zijn er bij die zouden blijven vertellen. daarna was het tijd om in de schilderwerken te vliegen want we zijn er als een sneltrein mee doorgegaan. 
  1. eerst hebben we een stuk stof bestempeld met ecoline
  2. daarna hebben we een bol geschilderd met huidskleur
  3. en als slot hebben we een koker geschilderd in het paars
==> en wat gaan we ermee maken : een pieppop van Jules zodat we allemaal onze eigen grappige Jules hebben!!!! Cool hé!!!!!

de juf vertelde ook een verhaaltje over Jules die de eend op zijn trui kwijt was en je moest die gezichtjes eens zien toen Jules heel verdrietig was, er waren er bij die zelf bijna moesten wenen....
morgen is het feest in onze klas want Sofia wordt 3 jaar !

 
  
  

 
tellen...08.09.2018
de juf had een koffertje mee en daarin zaten lekkere koekjes maar jammer genoeg mochten we ze niet terug opeten want de juf had allerhande boekentassen mee en daarop had ze bolletjes gekleefd. wij moesten dan evenveel koekjes in de boekentas stoppen als er bolletjes waren. de volgende opdracht was dan gooien met de dobbelsteen en evenveel koekjes in een boekentas stoppen. en toen we daarmee klaar waren mochten we ze eindelijk opeten. toen legde de juf een blad met een aantal boekentassen met bolletjes erop en in ons potje zaten kleine "nep"koekjes en die moesten we dan op de boekentassen leggen en eenmaal we het allemaal onder de knie hadden mochten we ons "examen" (hahaha) maken.
 
  

 
Jules en boekentassen06.09.2018
vandaag hebben we bij juf Isabelle allerhande spelletjes gedaan met onze eigen boekentas en dat vonden we de max. Nu weten we ook heel goed wat er allemaal inzit en we leerden ook verschillende begrippen. In de klas zelf hebben we eerst met knuffels gespeeld in de bewegingsklas en er waren iedere keer 2 dezelfde knuffels en op het einde moesten we iedere keer het kindje met dezelfde knuffel zoeken. daarna legde juf Ann in de kring een blad met boekentassen op en de opdracht was : kleef dezelfde boekentassen bij elkaar. eens we dit in de kring goed onder de knie hadden kregen we elk ons eigen blad.
deze namiddag kregen we dan een kijk/leesopdracht! oei, nu ziet de juf alle hoofden fronsen. we kregen verschillende voorwerpen die je kon terug vinden op een grote prent en die moesten we daar dan opkleven.
op woensdag hebben we allemaal snippers mogen knippen om deze daarna op het hoofd van onze Jules te kleven. je ziet, we beleven elke dag wel iets en dan wordt nog niet alles vertelt want we luisteren ook naar verhaaltjes, zingen en dansen samen, vertellen aan elkaar, doen kringspelletjes....je merkt het : geen tijd om ons te vervelen. en het belangrijkste zouden we nog vergeten : SPELEN EN ZELF SPELENDERWIJS ONTDEKKEN
 

  
   
beertje Brom04.09.2018
we zijn het nu al een klein beetje gewoon in de klas en daar was die zotte beer Brom terug en moesten we samen met hem zotjes doen. daarna kregen we allemaal een beertje Brom en we moesten die helemaal bestempelen met bruine verf. na de speeltijd was het tijd om heel diep na te denken want we moesten alle boekentassen bij het juiste symbool kleven op het blad. amaai en dat al vanaf de 2de dag. de juf vertelde ook een verhaaltje over Anna, nee, niet die uit onze klas. zot hé! en deze moest opruimen maar had er absoluut geen zin in en soms durven wij er ook wel eens van onder muizen als we moeten opruimen!!!!


  


 
onze eerste klasdag van het nieuwe schooljaar....03.09.2018
we zijn er vandaag direct terug ingevlogen want we hadden er zin in, de meesten toch want sommigen hadden toch wel verdriet. hopelijk vinden ze vlug hun draai en beleven ze er ook plezier aan in onze klas. we hebben eerst Jules uit zijn bed gehaald en ook die zotte beer Brom die met een hele gekke zware stem spreekt en dit natuurlijk tot grote hilariteit van de kids. Jules stelde voor om elk een boekentas te schilderen en daar waren wij toch wel direct voor te vinden. na de speeltijd was het dan fotosessietijd en daarna hebben we nog allemaal ons eigen symbool gekleurd. je merkt het : we hebben ons niet verveeld en ook Jules heeft genoten van zijn dag en is moe maar voldaan gaan slapen.

FOTO IS EEN BEETJE MISLUKT, MORGEN ZORGEN WE VOOR EEN BETER
FOTO HOOR RACHEL
...
 


  

 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 ...

12

... 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!