zoeken
   
plopper de plopper de plop11.10.2018

we zijn de dag begonnen met een werpspelletje met noten en daaraan koppelden we dan ook een telspelletje. daarna vertelde ik een verhaaltje van kabouter Plop en het spook, grappig dat ze soms wel weten wat er komt maar ze toch nog verschieten als je het spook uit het boek nadoet. daarna hebben we een denkopdracht gedaan : ze moesten iedere kabouter zijn juiste muts en voorwerp geven en dit door goed te kijken naar de kabouters op hun blad, ze konden dit ook in het groot bekijken op de handdoek in de kring en het leuke was dat er ondertussen kabouter plop liedjes afgespeeld werden en dat vonden wij heel cool. na de speeltijd hebben we nog eens een teloefening gedaan, eerst deden we dit met dobbelstenen en noten, daarna werd het blad uitgelegd nl dat ze evenveel bollen op de paddenstoel moesten kleven als er kabouters woonden. om het hen iets gemakkelijker te maken en ze juist te leren tellen bracht ik hen bij dat ze de bollen eerst op de kabouters moesten leggen terwijl ze luidop moesten tellen zodat ik het goed kon horen. 
    
   

 
krullenbol : de spin10.10.2018

vandaag deden we schrijfdans en het waren nu eens geen rondjes maar we waren zelf spinnen die rondgingen op muziek, ging de spin slapen, dan waren wij ook stil en werden pas terug wakker als de wekker af ging. eerst waren we grote spinnen die rond stapten en we gingen slapen op de grond. daarna werden onze handen spinnen, en onze spinnen hadden echte ogen en die spinnen kriebelden onszelf. de volgende stap was dat we per 2 waren en dat ze de spinnen op elkaar deden kriebelen, tot grote hilariteit van diegene die op de grond lag. dan zijn we aan de tafel gaan staan en mochten we met wasco's tikken op ons blad en dit op de muziek en daarna deden we dit met verf en trommelstokken. je ziet, we hebben op een speelse, grappige manier toch geleerd van het ritme te volgen en te stoppen als de spin ging slapen. helemaal op het einde hebben we op een blad pootjes getekend aan de spinnen. 
we zijn wel nog iets vergeten want deze morgen kregen we als opdracht bij het horen van onze naam dit :
neem een buis en een noot (dank je wel Sofia) en laat ze in de bak rollen, maar je moet wel de buis gebruiken. deze foto's zijn niet altijd heel scherp maar je hebt toch wel een idee hoe ze het aan boord hebben gelegd en dat het niet altijd evident is met zo'n grote buis. ze moesten creatief en logisch nadenken en dit zonder dat ze het beseffen. cool toch!!!
we waren het erover eens : het was een leuke dag...
als laatste foto zie je ook waarom we met vliegenmeppers geklopt hebben, noten hebben laten rollen in de zwarte verf en we onze handen hebben afgedrukt...

   


 
 

  

 
 

 
HIEPERDEHIEP HOERA VOOR VIC09.10.2018

vandaag is Vic 3 jaar en dat moesten we natuurlijk met de nodige toeters en bellen vieren, Vic heeft er van het begin tot het einde van genoten. hij straalde de hele dag. we hadden dan ook geluk dat we mochten smullen van hele lekkere câke'jes. ze gingen binnen als zoete broodjes. we hebben natuurlijk ook nog een beetje gewerkt en het was zelfs iets heel zots.
  1. van onze handen hebben we een spin gemaakt
  2. met de noten van Sofia hebben we knikkertechniek gedaan met zwarte verf
  3. het allerzotste was : een herfsttafereel maken met verf en vliegenmeppers. je leest het goed, we mochten zo hard we konden meppen op ons blad en in de verf. begrijp je nu waarom we soms wel eens spetters in onze haren hadden. wij wel, maar we vonden het de max
er staan ook nog enkele foto's van gisteren bij.
   
 
   
  


  

 
Zelf een rupsje maken met onze handen...04.10.2018

gisteren hebben we van het verhaal van rupsje nooit genoeg (4 prenten) zelf terug samen moeten stellen zodat we het zelf juist konden na vertellen. we schilderden ook een kiwi en kregen een stempelopdracht ivm blauwe druiven. we speelden ook een kleurenspel van rupsje nooit genoeg en dan hebben we ook gekeken wie of wat het langst was en hoe we ervoor konden zorgen dat  bv de gestreepte rups kleiner was dan de kleurenrups.... enz... vandaag hebben we met onze eigen handen een rupsje nooit genoeg tevoorschijn getoverd. cool hé!
we leerden ook nog tellen en we vonden dit wel soms wel nog wat moeilijk maar onze leuze is van proberen kan je leren en hoe meer we het proberen, hoe beter dit zal lukken.
morgen gaan we nog lekker sinaasappelsap maken van de meegebrachte sinaasappelen...mmmmmm, we kijken er al naar uit.


 


  
   


  
foto van Riene was mislukt, sorry hiervoor...zetten haar er de volgende keer eens meer op...

 
We zijn nog steeds in de ban van rupsje nooit genoeg...02.10.2018

eze voormiddag was ik niet in mijn klas want ik was op opfrissingscursus ivm EHBO en juf Hyacinta heeft er samen met de kids een leuke voormiddag van gemaakt. eerst hebben ze nog eens naar het verhaaltje van rupsje nooit genoeg geluisterd en hebben ze al het fruit nog eens goed beschreven, daarna kregen ze een blad met allemaal schaduwen op en moesten ze iedere schaduw zijn eigen stukje fruit terug geven. na de speeltijd kregen ze een rups voorgeschoteld met allemaal gekleurde pootjes en de opdracht kan je natuurlijk al raden : schilder ieder stukje van de rups in hetzelfde kleur als de pootjes eronder.

 

  
  

 
HIEPERDEHIEP HOERA VOOR Ryan28.09.2018

zaterdag is Ryan jarig en dat hebben we natuurlijk gevierd in de klas, we hebben er een knotsgek feestje van gemaakt en de ballon die deed vandaag extra zot. we hebben ook allemaal mogen genieten van super lekkere cup câkes die hij mee had.
na het feesten hebben we natuurlijk ook nog een beetje gewerkt, we kregen 3 rupsen en op iedere stip moesten we een bolletje stempelen. wie klaar was met werken kon ofwel rupsen nemen met een pincet, met de plasticine spelen (naar opdracht) of aan de verteltafel spelen.
in de namiddag hebben we allen samen rupsje nooit genoeg geschilderd op het raam, iedereen heeft iets geschilderd. daar hebben we wel geen foto van, het resultaat kan je bekijken op ons raam

 


    
  
spitten ruspje nooit genoeg26.09.2018

voor de speeltijd hebben we ons mogen uitleven in de turnzaal, het 6de leerjaar had de zaal omgetoverd tot een echt klim- en klauterparadijs. (deze foto's vind je op de website onder foto's)
na de speeltijd hebben we dan terug een aantal fruitsoorten van dichterbij bekeken en eraan gevoeld (bij het voelspel is het ook al een hele onderneming om de kids ervan te overtuigen dat ze niet direct mogen verklappen wat er in de doos verstopt zit voor de voelende kleuter), geroken en ervan geproefd. toen we onze buik helemaal rond gegeten hadden hebben we allemaal onze eigen rupsje nooit genoeg mogen spitten 
rupsje nooit genoeg25.09.2018

we zijn helemaal in de ban van het boek rupsje nooit genoeg en hebben vandaag ook een echte rups gezien want enkele kinderen van het 4de leerjaar hadden in het speelbos een rups gevonden en zijn ze aan ons komen tonen. we proefden vandaag ook van enkele soorten fruit, morgen komen er terug andere soorten aan bod en zullen we ook eens kijken of we voelen welk fruit we in onze handen voelen...
we zijn bezig met een fruitboekje en we hebben vandaag veel gemaakt voor in ons boek nl :
  1. een aardbei gekleurd
  2. een appel versierd dmv de knikkertechniek
  3. één helft van de peer geschilderd, deze dicht geplooid en erop getrommeld
  4. de sinaasappel bekleefd met zelf gescheurde snippers
na de speeltijd in de namiddag was het dan spelletjestijd met het 6de leerjaar en iedereen heeft ervan genoten.
 


 
Naar de boomgaard24.09.2018

vandaag zijn we naar de boomgaard bij Joos Vantieghem geweest en we vonden het daar super leuk. we hadden allemaal onze laarzen aan en dat vonden we de max. We mochten appels, peren, druiven, kiwi's, noten...plukken en ervan proeven, hoe cool is dat en het was bovendien nog super lekker ook. we hebben daar ook een hele gekke boom ontdekt, nl een boom die kan plassen...raar maar waar hoor!!! we hadden wel ook een groot probleem want de twee Jules waren weggelopen en hadden zich verstopt, gelukkig hebben we ze terug gevonden...anders zouden we wel allemaal heel veel verdriet zijn, want zonder Jules in de klas zou het zeker niet zo leuk zijn.
toen we de Jules terug hadden was het tijd om te gaan ontdekken hoe appel/perensap gemaakt werd. Joos deed de peren en appels is grote stukken en toen moesten we aan de machine draaien en die maakte alles in kleinere brokken, daarna deden we alles in een machine en toen we daaraan draaiden kwam er lekker sap uit. Vers van de pers...(de foto's van de uitstap staan op de website)
eenmaal in de klas hebben we alles mogen sorteren en we ontdekten dat de heel veel appels mee hebben, daarna vertelden juf Ann en juf Sarah in een klein groepje het verhaaltje van rupsje nooit genoeg. toen we hiervan hadden genoten hebben we gele snippers mogen knippen om onze banaan kleur te geven. Toen we klaar waren met knippen en kleven kregen we als opdracht : rupsje nooit genoeg spitten volgens patroon en wormen/rupsen met een pincet vastnemen en in de kookpot stoppen...
in de namiddag mochten we elk op zijn beurt bij de juffen om te scheuren en amaai, dat vonden we allemaal hard labeur en absoluut niet gemakkelijk maar het is een feit van proberen kan je leren en oefening baart kunst...

  


  
Jules is jarig!!! HIEPERDEHIEP HOERA !!!21.09.2018

Eindelijk : de lang verwachte dag : Jules is jarig. groot was dan ook onze verbazing dat Jules nergens te bespeuren was in onze klas, alleen zijn schoenen lagen in de kring. we zijn hem dan gaan zoeken en gelukkig dat hij opeens zotte geluiden maakte of we konden nog niet vieren. we hebben uit volle borst gezongen, plezier beleefd met de zotte ballon...kortom, teveel om op te noemen.
als verrassing had Jules maïs mee! Jules, wij zijn wel geen kippen hé! hij had ook een kookpot mee waar we zelf olie en maïs moesten indoen, toen dit er allemaal inzat mocht juf Ann het kookvuur aanleggen en dan was het wachten geblazen en opeens, je gelooft het nooit : er was een grote oorlog aan de gang in de kookpot...en toen we het deksel eraf deden hadden we een pot vol popcorn. maar Jules had ook een gekke machine mee : toen we er maïs in deden en we de machine in het stopcontact staken, hoorden we een groot lawaai precies of we gingen stofzuigen...opeens gebeurde er iets zots : de machine begon popcorn uit te spuwen en dat zorgde voor de nodige hilariteit.
Jules had ook nog allemaal prenten mee en wij moesten hem nabootsen. na de speeltijd hebben we een zakje mogen versieren naar keuze om het daarna te vullen met popcorn.
in de namiddag werden we allemaal omgetoverd tot een clown en namen we een groepsfoto.
WE WAREN HET ER ALLEN OVER EENS : WE VONDEN HET EEN SUPER LEUKE DAG !!!!

   
 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 ...

12

... 

13

 

14

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!