zoeken
   
Op bezoek naar de kinderboerderij 24.05.2019
Wij vonden het de max : coole tractor rit en een zotte beestenboel. Meer moet dat toch niet zijn hé
 
Hieperdehiep hoera voor Elias23.05.2019
Vandaag is Elias 4 jaar en natuurlijk verdient dat een groot feest. We zongen, dansten, hadden leute,... En wat was Elias fier toen hij zelf de ballon kon opblazen, hij straalde van trots en plezier. Hij had ook super lekkere popcorn mee en in ieder doosje zat een stukje van een dier, dus terwijl we aan het eten waren hadden we pret en verzet. Elias zelf heeft er ook van de eerste tot de laatste seconde van genoten.
 
Konijnen van Fran op bezoek22.05.2019
Vandaag zijn de konijnen van Fran op bezoek geweest. Onze kring was omgetoverd in een groot konijnenhok waar de konijnen konden in spelen, eten... En het leuke was, wij konden er ook bij om ze zo te kunnen aaien. Het was de max, we vonden het jammer dat ze terug weg gingen naar huis. Nu weten we alles over konijnen : hoe ze zich wassen, wat ze allemaal eten, welke bloemen die en ze het liefst eten : paardenbloemen of boterbloemen, hoe ze drinken, hoe ze voelen... We hebben ook een kleuropdracht gedaan. Wat hoort bij welk dier?
 
Met de tractor de boer op20.05.2019

We krijgen er maar niet genoeg van van al die boerderijdieren. We bootsen ze heel graag na en ook het liedje pootjes zingen vinden we de max. Vandaag hebben we onze eigen 101 dalmatiër mogen painten door op iedere stip een stempel te zetten en we hebben ook onze tractor mogen kleuren en daarna stempelden we er met een vork stro op. We losten ook dierenraadsels op en luisterden naar het verhaal "plons" 


 
pootjes, pootjes, pootjes...17.05.2019
vandaag was het zover, we hebben samen het liedje pootjes, pootjes, pootjes gezongen. alhoewel samen zingen, het was vooral juf Ann die zingt en de kids die de geluiden maken
 
Pootjes... 16.05.2019

Spelenderwijs leven we ons meer en meer in in de verschillende boerderijdieren🐑🐐🐇🐔🐓🐥🐎🐄🐖🐁🐾... , een hit hierbij is ons liedje pootjes, later zullen jullie hier wel eens kennis mee maken. De dieren die we vandaag aan bod lieten komen waren het paard🐎 en dat hebben we gestempeld, en als 2de kwam de kip🐔 aan de beurt en die mochten we schilderen met een pluim (was eigenlijk meer een veer) en we beleefden hier super veel plezier aan


 
Boe, zegt de koe... 15.05.2019

Vandaag stond de koe in de "picture". Eerst zijn we begonnen met het verhaal van Lorelei in de wei. De kids vonden het super grappig. Daarna knipten we vlekken om op onze koe te kleven, zo ontworpen we allemaal onze eigen koe. Er stonden ook 6 koeien in de wei die hun kalfjes kwijt waren en wij moesten ze terug bij elkaar brengen. Als slot kregen we allemaal een helft van een dier en op de muziek dansten we in het rond. Eenmaal de muziek stopte moesten we onze wederhelft zoeken. 


 
De dieren van de boerderij 14.05.2019

Vandaag kwamen alle dieren van de boerderij aan bod. Hoe spreken ze, wie zijn hun jongen en hoe heten ze... Adhv een liedje leren we spreken zoals de dieren. We hebben ook een eendjesbingo in de klas. Tof hoor! We hebben ook de buik van ons schaap gestempeld met rolletjes zo lijkt zijn vacht net echt. De juf bracht ook een dobbelsteenspel aan maar het spelen zal voor morgen zijn


 
Old Mac Donald had a farm... 13.05.2019

We zijn er aan begonnen! 14 dagen dompelen we ons onder in de leefwereld van de boerderijdieren! Dat belooft! Vandaag kregen we als opdracht : schilder een varken dat ruw aanvoelt. Niet gemakkelijk hoor! Ze mochten eens voelen aan mijn varken en door alle tips samen te leggen hadden ze het door. We moeten zand gebruiken, en dat hebben we gedaan. Bij juf Hyacinta hebben we ons ingeleefd in een konijntje, we hebben gesprongen als konijnen en probeerden onze neus op en neer te doen. Pfff dat was moeilijk hoor en daarna hebben we er dan één gestempeld met een wattenpropje. We kregen ook nog een andere opdracht en die was : teken alle tralies van de kooi zodat de hamster niet kan ontsnappen. En natuurlijk mocht een verhaaltje niet ontbreken. 


 
fijne moederdag 12.05.2019

aan alle mama's een hele fijne moederdag en hopelijk hebben de zelfgemaakte confituur en chocopasta gesmaakt. 


 
pag. ...

1

... 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!