zoeken
   
Workshop Bloed09.12.2022


Het Vlaams Instituut voor Biotechnologie -VIB- kwam langs. We kregen uitleg over ons lichaam, onze organen en bloedcellen. We keken een filmpje waarin we zagen dat een bloedcel -stofzuiger genaamd- een virus opat. Na de uitleg mochten we zelf aan de slag en mochten onze bloeddruk meten. Dat was zeer leuk. We mochten de bloeddruk opschrijven. Dan sneden we een stukje ajuin en trokken we het velletje los. Dat moesten we op een glasplaatje leggen. We moesten nog wat plaats overhouden voor het
gistwater. Dat zogen we op met een pipet en we legden er nog een kleiner glaasje op, zodat het niet weg zou rollen. Dan mochten we het onder de microscoop leggen. Dat was zeer mooi. We wisten al een heleboel over ons lichaam omdat ons focusthema van WERO daarover gaat.

Enora en Loďc 
Sint op bezoek in STEBABELEI09.12.2022

5 december kwam Sinterklaas bij ons op school.
Zijn paard 'slecht weer vandaag' was ziek. Zwarte Piet had snoep in zijn haverzak gestoken. Dus hij had een vervangpaard mee. Zijn naam was chokotoff. Van de stress moest hij kaka doen. Van de Sint moesten we eerst een opdracht doen voor we cadeautjes kregen, namelijk een parcours afleggen. Daarna kregen we allemaal nieuwe ballen: basketballen, volleyballen… en onze turnt-shirt kregen we ook. 
Bezoek Abdij Ename21.11.2022

Op donderdag 10 november bezochten we het museum van Ename.  We werden verdeeld in twee groepen. We begonnen met een rondleiding. Eerst keken we op de kaart waar het museum lag. In de zalen stonden poppen die op echte mensen leken. Dit was een beetje eng. Daarna hebben we allerlei dingen bekeken. We hebben ook de keuken bekeken en filmpjes wanneer de monniken ziek waren. Toen mochten we dingen onderzoeken. We waren archeologen. Het materiaal zat allemaal in een doos, daarmee hebben we opdrachten gedaan.

Als alle opdrachten waren afgelopen, was er een congres en moesten we erover vertellen. Dan zijn we naar de overgebleven stukken van de abdij gaan kijken.

Ten slot hebben we naar het bos gewandeld en daar zagen we hoe de paters natuurlijke omheining hadden aan de hand van struiken met doorns op. Zo kweekten ze dieren. We krijgen een boekje met enkele opdrachten in die we moesten uitvoeren. Omtrek van een boom meten, luisteren naar natuurlijke geluiden of menselijke geluiden in het bos, zoeken van bosdiertjes, bepalen van de leeftijd van een boom. Daarna hebben we stratego gespeeld aan de hand van de voedselketen in het bos. Als laatste was er nog een wandeling naar de bus en keerden we terug naar school.

Matteo en Loďc 
Pompoenen uitsnijden07.11.2022

We begonnen met het uitsnijden van het deksel. Dan hebben we het deksel eventjes aan de kant gelegd. Vervolgens moesten wij de pompoen uitlepelen.
De resten van de pompoen legden we in een plastic zakje.
Dan moesten we met een alcoholstift een gezichtje maken. Ogen, een neus en een mond. We hebben daarna het gezicht uit de pompoen gesneden . Het moest zo griezelig mogelijk zijn, want we deden dit voor Halloween. De pompoenen hebben we voor de inkomhal gelegd.
Dan hebben de juf en Marianne er kaarsjes in geplaatst. Het was zeer mooi als we 's ochtends passeerden .

Loďc en Matteo 
Toneel Dummies26.10.2022

Op vrijdag 14/10 zijn we met de fiets naar De Schakel gegaan voor het toneelstuk ‘ Dummies’ te kijken. Het ging over mensen die niet wisten wat ze met voorwerpen moesten doen. Plots kwam er iemand die wel wist wat ze met die voorwerpen moesten doen. Zo kwam alles toch goed en konden ze bijna alles zelfstandig gebruiken. Ze deden veel spectaculaire kunstjes. We waren 's ochtends vertrokken met de fiets, maar het was slecht weer. Het was aan het regenen. Iedereen was kletsnat toen ze aankwamen met de fiets bij de Schakel. Uiteindelijk fietsten we met mooi weer terug naar school. 
STRAPDAG23.09.2022

Iedereen die al strappend naar school kwam kreeg een festivalbandje. Elk leerjaar kreeg een uur de tijd om met de hele klas een parcours uit te vinden en dat mochten ze dan al strappend uitvoeren. Bij elke strapdag hoort natuurlijk ook een liedje. Dit jaar was het het liedje “Zij aan Zij” van Octopusplan. Toen de bel ging van de laatste speeltijd, deden we met heel het lager het dansje. Het is fijn om al strappend naar school te komen.
Enora en Dieuwke 
Dode hoek23.09.2022

In dit project leerden we over de dode hoek. Voor we begonnen kregen we een kleine les over hierover. Toen kwam de vrachtwagen van Imog. De chauffeur zei dat heel belangrijk is om oogcontact te maken.
Alsook dat je zichtbaar bent bv: een fluohesje dragen, een licht aan je fiets en een helm dragen. Toen moesten we kegels zetten: groen (zichtbaar voor de chauffeur ) geel ( zichtbaar voor de chauffeur maar niet rechtstreeks) rood (kan de chauffeur niet zien)
Als laatste mochten we het zicht van de vrachtwagenchauffeur zien.
Enora en Loďc


 
1 september 14.09.2022

1 september

Wanneer we op school aankwamen moesten we door hoepels kruipen.
Nadat we het eerste leerjaar verwelkomt hebben met een poort van armen, zijn we zelf naar de klas gegaan.
We hebben een nieuwe jongen in onze klas. Zijn naam is Yahya.
Na een voorstellingsronde, hebben we de regels overlopen en nog enkele spelletjes gespeeld.
We hadden geluk, want op de eerste dag was het meteen macaroni.
De dag vloog voorbij!

Luna en Dieuwke 
Blog zesde leerjaar09.09.2022


Hulp bij studiekeuze - linksWikipedia - encyclopedieOefeningen in de papiervouwkunstDocumenten creëren in Google DriveVertalen Ned - FrGELUIDENYOUTUBE STUDIO
 
pag. ...

1

... 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!