zoeken
   
Uitstap Ename26.11.2021

In het zesde leerjaar was onze eerste uitstap met school op 25/11/2021 naar Ename. Om 8.30 uur zijn we vertrokken met de bus. Rond 9.15 uur kwamen we toe in Ename. Het begon in het museum van Ename naast de kerk. Toen werden we in 2 groepen verdeelt. We zagen hoe de abdij geŰvolueerd is door de jaren heen. We zagen ook voorwerpen die honderden jaren geleden gevonden zijn. De gids vertelde hoe de monniken en de abt leefden in de abdij. We kwamen er ook veel over te weten. We hebben zelf ook mogen potten in elkaar steken en beenderen van dichtbij mogen onderzoeken. Na het museum hebben we gegeten. Dan gingen we te voet naar de ru´ne van de abdij
We hebben een halfuurtje mogen kennismaken met de ru´ne van de abdij. Er stonden ook bordjes bij, daarop stond wat waar was. Handig! En dan naar het bos van Ename. Gelukkig waren we voorzien met laarzen (de meeste toch). Het was er nogal modderig! Tijdens de wandeling was er een tussenstop. Dan deden we nog een spelletje met heel de klas en hadden we nog 5 min. vrij. Ten slotte zat de dag er op en keerden we met de bus terug naar school. Om 16.15 uur zijn we aangekomen. Het was een mooie dag!!!

Lasse en Linde 
pompoenmasker maken26.10.2021

Donderdag 21/10/2021 zijn we begonnen met een pompoenmasker uit te snijden. We hadden een pompoen nodig en grief om het uit te hollen en snijden. Als eerste moesten we een opening maken bovenaan de pompoen en de pompoen uithollen. Sommigen van ons hadden zakjes mee om de vulling in te doen. Na we de pompoen uitgehold hadden, sneden we er een gezicht uit.

Als de pompoen klaar was, hebben we hem in de inkomhal gezet. Komen jullie eens een kijkje nemen? Onze prachtige pompoenen staan alvast klaar voor jullie!

Linde en Hanne 
Workshop Chemie15.10.2021

Er was op donderdag 14 oktober een workshop over chemie.
We hebben allemaal proefjes uitgevoerd.
Zoals citroenzuur+ kleurstof+ water dat werd een bruisend brouwsel,
We hebben ook ons eigen badzout gemaakt.
Daarvoor moesten we grof zeezout, kleurstof en geur bij elkaar toevoegen. Het badzout rook heel lekker
We moesten ook water + kleurstof doen en dat werd een heel ander kleur. Het was een interessante dag, het was heel boeiend, cool en leuk om te doen

Writer: Lana en Morgan 
Dag van de sportclub15.10.2021

Vrijdag 1 oktober was het dag van de sportclub. Op die dag mochten we in sportoutfit komen. Normaal was het op 29 septeber. Op het einde van de middagspeeltijd moesten we verzamelen bij onze sport. Een voor een trokken ze foto's van onze sporten bv.voetbal, vollybal, skaten, dansen...Daarna hebbben we een dansje gedaan op chichiwa en friday.

writers: Amaury en Lana 
15.10.2021

 
Figuurzagen in de klas28.09.2021

Op vrijdag 24/09/2021 begonnen we met onze taak voor het schoolfeest. We moesten een pijl zagen uit een plank hout met de electrische figuurzaag. We kwamen in groepjes van 2 aan en zaagden elk onze eigen pijl uit een plank hout. Ze waren niet allemaal even recht maar het blijft een creatief idee. Daarna moesten we de pijl een mooie laag witte verf geven. Nu nog laten drogen en versieren.
We zijn er zeker van dat iedereen de weg op het schoolfeest zal vinden met de hulp van onze eigen pijlen!
Febe & Hanne 
Strapdag 28.09.2021

Op 17 september was het strapdag. Op deze dag moesten we met de fiets,step,skatebord... naar school komen .
Als we aan de poort kwamen kregen we een super coole stempel.
Als het 1 uur was, had meester Maarten een dansje voorbereid op het liedje friday. Je kon een koersepulle meebrengen. We kregen ook een flyer waarop er uitleg stond over strapdag. Het thema was het WK wielrennen en er was daar ook een liedje op.

Amaury en Eli 
Veldloop 22.09.2021

Vandaag hebben enkele leerlingen van de klas deelgenomen aan de veldloop te Waregem. Het was lastig. Ze hebben gezweet, maar ze hebben een prachtige prestatie neergezet. Proficiat aan alle deelnemers!


 
Ons eigen graffitiwerk13.09.2021

Op vrijdag 10 september knutselden we ons eigen graffitiwerk. We trokken een foto naast de school aan een muur waarbij we deden alsof we echt graffiti spoten. Na de middag begonnen we met het graffitiwerk te maken. We tekenden eerst onze naam op een kladblad om te zien hoe het ging worden. Nadien begonnen we op de foto, eerst moesten we onze naam weer tekenen en toen mochten we het inkleuren met wascoHet blad met de foto was zwart wit waardoor je de wasco nog beter kon zien. Toen we klaar waren bewonderden we de werkjes van iedereen. De werkjes van de klas  waren super mooi. 

Lasse en Febe


 
03.09.2021

1 september eerste schooldag

Het begin van het schooljaar. De dag waar we allemaal naar verlangen. Niet iedereen natuurlijk. We hebben al veel dingen gedaan, maar er zijn ook al veel dingen veranderd. Er zijn geen nieuwe kindjes bijgekomen. Wel moeten we nu veel in het Frans vragen, bv. Je peux aller aux toilettes. s.v.p? Ook de maaltijden en de taakjes verlopen in het Frans. Dit is een groot verschil met het 5de leerjaar. 

Het voelt raar dat we over een jaar naar het middelbaar moeten, maar laten we daar nog niet aan denken. We hebben een hele leuke klas en gaan volop genieten van dit schooljaar.

Writers : MORGAN EN ELISE


 
pag.

1

 

2

 ...

3

... 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!