zoeken
   
Houtskooltekeningen18.02.2022

Vrijdag hebben we met houtskool tekeningen gemaakt. We moesten een sneeuwpop maken en ook een landschap bouwen ( een huis,boom Ö)
Eerst op een kladblad wat ideeŽn tekenen en toen in het net met potlood. Niet de hard tekenen, zodat ze het niet zien en dan met houtskool erover tekenen. Als we plekken achterlaten doen we er met kneedgum over, maar we moesten eerst kneden voor het warm te maken en dan er op wrijven met de kneedgum . Als het klaar was moesten we er met haarlak over gaan zodat de houtskool niet weg gaat.

Tommy en inna 
De Sint op school14.12.2021

Op vrijdag 3 december is de sint langsgekomen op school.
Hij is aangekomen met zijn pieten op de fiets.
Bij de fiets van de vierde piet zat er een gat in zijn band door zijn pepernootjes.
We hebben een liedje gezongen voor de sint met heel de school.
We zijn naar de klas gegaan en om 10:10 mochten we naar de turnzaal en hebben we nog een liedje gezongen. We hebben ook cadeautjes gekregen en letterkoekjes.
Uiteindelijk zijn we naar de klas gekomen en hebben we de cadeautjes opengedaan.
We hebben ballen, twee springtouwen en boekenÖ gekregen.

Jean en Oskar 
Uitstap Ename26.11.2021

In het zesde leerjaar was onze eerste uitstap met school op 25/11/2021 naar Ename. Om 8.30 uur zijn we vertrokken met de bus. Rond 9.15 uur kwamen we toe in Ename. Het begon in het museum van Ename naast de kerk. Toen werden we in 2 groepen verdeelt. We zagen hoe de abdij geŽvolueerd is door de jaren heen. We zagen ook voorwerpen die honderden jaren geleden gevonden zijn. De gids vertelde hoe de monniken en de abt leefden in de abdij. We kwamen er ook veel over te weten. We hebben zelf ook mogen potten in elkaar steken en beenderen van dichtbij mogen onderzoeken. Na het museum hebben we gegeten. Dan gingen we te voet naar de ruÔne van de abdij
We hebben een halfuurtje mogen kennismaken met de ruÔne van de abdij. Er stonden ook bordjes bij, daarop stond wat waar was. Handig! En dan naar het bos van Ename. Gelukkig waren we voorzien met laarzen (de meeste toch). Het was er nogal modderig! Tijdens de wandeling was er een tussenstop. Dan deden we nog een spelletje met heel de klas en hadden we nog 5 min. vrij. Ten slotte zat de dag er op en keerden we met de bus terug naar school. Om 16.15 uur zijn we aangekomen. Het was een mooie dag!!!

Lasse en Linde 
pompoenmasker maken26.10.2021

Donderdag 21/10/2021 zijn we begonnen met een pompoenmasker uit te snijden. We hadden een pompoen nodig en grief om het uit te hollen en snijden. Als eerste moesten we een opening maken bovenaan de pompoen en de pompoen uithollen. Sommigen van ons hadden zakjes mee om de vulling in te doen. Na we de pompoen uitgehold hadden, sneden we er een gezicht uit.

Als de pompoen klaar was, hebben we hem in de inkomhal gezet. Komen jullie eens een kijkje nemen? Onze prachtige pompoenen staan alvast klaar voor jullie!

Linde en Hanne 
Workshop Chemie15.10.2021

Er was op donderdag 14 oktober een workshop over chemie.
We hebben allemaal proefjes uitgevoerd.
Zoals citroenzuur+ kleurstof+ water dat werd een bruisend brouwsel,
We hebben ook ons eigen badzout gemaakt.
Daarvoor moesten we grof zeezout, kleurstof en geur bij elkaar toevoegen. Het badzout rook heel lekker
We moesten ook water + kleurstof doen en dat werd een heel ander kleur. Het was een interessante dag, het was heel boeiend, cool en leuk om te doen

Writer: Lana en Morgan 
Dag van de sportclub15.10.2021

Vrijdag 1 oktober was het dag van de sportclub. Op die dag mochten we in sportoutfit komen. Normaal was het op 29 septeber. Op het einde van de middagspeeltijd moesten we verzamelen bij onze sport. Een voor een trokken ze foto's van onze sporten bv.voetbal, vollybal, skaten, dansen...Daarna hebbben we een dansje gedaan op chichiwa en friday.

writers: Amaury en Lana 
15.10.2021

 
Figuurzagen in de klas28.09.2021

Op vrijdag 24/09/2021 begonnen we met onze taak voor het schoolfeest. We moesten een pijl zagen uit een plank hout met de electrische figuurzaag. We kwamen in groepjes van 2 aan en zaagden elk onze eigen pijl uit een plank hout. Ze waren niet allemaal even recht maar het blijft een creatief idee. Daarna moesten we de pijl een mooie laag witte verf geven. Nu nog laten drogen en versieren.
We zijn er zeker van dat iedereen de weg op het schoolfeest zal vinden met de hulp van onze eigen pijlen!
Febe & Hanne 
Strapdag 28.09.2021

Op 17 september was het strapdag. Op deze dag moesten we met de fiets,step,skatebord... naar school komen .
Als we aan de poort kwamen kregen we een super coole stempel.
Als het 1 uur was, had meester Maarten een dansje voorbereid op het liedje friday. Je kon een koersepulle meebrengen. We kregen ook een flyer waarop er uitleg stond over strapdag. Het thema was het WK wielrennen en er was daar ook een liedje op.

Amaury en Eli 
Veldloop 22.09.2021

Vandaag hebben enkele leerlingen van de klas deelgenomen aan de veldloop te Waregem. Het was lastig. Ze hebben gezweet, maar ze hebben een prachtige prestatie neergezet. Proficiat aan alle deelnemers!


 
pag.

1

 ...

2

... 

3

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!