zoeken
   
04.09.2021


 
04.09.2021


Hulp bij studiekeuze - linksWikipedia - encyclopedieOefeningen in de papiervouwkunstDocumenten creëren in Google DriveVertalen Ned - FrGELUIDENYOUTUBE STUDIO
 
Klasfietstocht WOI19.05.2022


We hebben met het 6e leerjaar een fietstocht gemaakt over WOI.
Op verschillende plaatsen moesten we stoppen en daar heeft de gids wat meer uitleg gegeven over de gebeurtenissen en verschillende personen.
Hanne en Aza

STOP 1
We stonden aan een grafzerk en daar hebben we gehoord dat er meer slachtoffers gestorven zijn in WO1 dan in WO2.
Ook was, Heinrich Lauwer, de priester van Desselgem toen gestorven aan een buikwonde. Daarnaast zijn er ook veel mensen gestorven aan onontplofte bommen die in huizen
Eli,Rayen en Tommy

STOP 2
Vervolgens zijn we gestopt in Desselgem aan de nieuwe brug. Vroeger waren hier vliegvelden van de eerste wereldoorlog. Er stonden toen ook vliegtuig tentjes ter bescherming van de vliegtuig. De mensen die daar wonen kunnen zeggen dat ze op een oud vliegveld wonen. De tank of het kanon is ter nagedachtenis van de oorlog. De gids had een ontmantelde bom bij en deze hebben we onderdeel per onderdeel bekeken.
Matthijs, Lana en Inna

STOP 3
De derde stop was bij de Oude Leiearm. We kwamen toe aan twee monumenten. Daar kregen we een verhaal te horen over de Leie in de WOI. Op het monument lag een bloemenkrans met klaprozen als teken van de oorlog. We hebben daar ook lekker gegeten.
Febe, Dokus en Lasse

STOP 4
Hier hebben de Duitsers een vliegveld gemaakt.
De boer die hier woonde mocht niets meer doen op zijn land. Luitenant Hermann Göring was hier het hoofd en was in WOll de rechterhand van Hitler. Hermann moest opgehangen worden maar de dag ervoor had hij een zelfmoordpil genomen.
Boer Donkele is dan met zijn gezin weggegaan,maar hij keerde terug omdat hij zijn portefeuille was vergeten.
En hij is dan dood teruggevonden omdat er een granaat was ontploft.
Koning Albert is hier gaan kijken naar de Schotse parade 5 dagen voor het einde van WO1. Koningin Elisabeth wou van een Schotse soldaat zijn embleem voor op haar T-shirt. Dus een grote eer voor de soldaat.
Amaury en Thymo
STOP 5
Er werden meer dan duizend prikkeldraden door de mensen gebruikt in de eerste wereldoorlog.
We hebben er ook een paar gezien in de velden. Als je wandelt in tussen de velden, kan je dus restanten zien van WOI.
Oskar en Tomas

STOP 6

De gebroeders hebben het eerste vliegtuig uitgevonden.
Als je piloot wou worden moest je financiele steunen krijgen.
Roland was een goeie piloot, maar hij werd geraakt door een kogel en moest een noodlanding doen in hulste. Hij stak zijn sportvliegtuig in brand omdat de duitsers de techniek van het sportvliegtuig niet zouden kunnen stelen. Hij liep weg en verstopte zich eerst in een boerderij,maar dat was geen goed idee. Hij liep weg en werd gevangen genomen in een gracht .
Super interessant verhaal
Lisandro, Anthony en Morgan


STOP 7
We zijn gestopt in Harelbeke aan een begraafplaats aangelegd na de wereldoorlog De begraafplaats is gelegen naast het politiekantoor. Er liggen hier 1616 soldaten.
Elke soldaat heeft een gelijke grafsteen. Ze maakten geen onderscheid tussen officieren, generaals en soldaten.
Wanneer op een graf een harp stond, kon je weten dat er een Ier was begraven. Zo had iedere grafsteen zijn eigen kenteken en die was gelinkt aan hun land.
Elise en Mathis

STOP 8
Onze 8ste stop was op het kerkhof van Beveren-Leie.
Daar lag een soldaat die niet begraven lag bij de andere soldaten op het kerkhof van Harelbeke. Dat was de 1117e soldaat. En was dus de enige. De Gids heeft uitgezocht wie daar zou kunnen liggen en hij gaat een aanvraag doen.
Linde en Bailey

Het was een erg leuke, interessante dag. Je moest goed opletten want na de fietstocht was er een klas quiz. Er waren groepjes van 4. We hebben veel bijgeleerd en de verhalen waren beangstigend en soms mooi.
Bedankt aan de gids en de leerkrachten.
Lucca en Kilian 
Project Sociale Media05.05.2022

In dit project leerden we alles over sociale media. We deden 5 workshops. Als eerste leerden we kennis maken met de verschillende apps. Vervolgens zagen we de gevaren ervan, maar ook de voordelen. Alles gebeurde op de tablets en de laptops en dat was heel leuk. Op het einde was er een escape room. We konden eruit komen door middel van onze kennis van sociale media. Het was een wedstrijd tussen de jongens en de meisjes. De jongens waren gewonnen met 4 minuten verschil. Het was heel leuk omdat we een keer iets anders deden in een Wo thema en toch heel leerrijk.


 
Klasdoorbrekend spelen02.05.2022

Op donderdag mochten we met onze klas richting de kleuters. Daar kreeg iedere leerling twee kindjes. We speelden gezelschapspelletjes. Ook de jasjes en de boekentassen aandoen was onze taak. We vonden het heel leuk en de kindjes waren heel schattig. We zullen dit nog doen dit jaar met dezelfde kleuters. Zo bouwen we een band op.
Lana en Inna 
Hemelvaart en College22.04.2022

College
Op 14 maart is het 6de naar Campus College in Waregem gegaan. Toen je aankwam moest je een quiz maken en wanneer je deze hebt gemaakt moest je naar binnen en kreeg je een kaartje. Wanneer je het kaartje kreeg moest je zoveel mogelijk taken maken. Persoonlijk vond ik de speleobox het tofste. Je moest in het donker naar de uitgang gaan zoeken en wanneer we vertrokken mocht je een wafel eten en een flesje water drinken .
Anthony

Hemelvaart
Op donderdag 17 maart is de 6de leerjaar op bezoek gegaan naar Campus Hemelvaart Dit was een leuke school. Het internaat zit helemaal boven. Ik weet het: je zou denken internaat pff ik ga daar niet naar toe willen, maar eigenlijk is dat gewoon overnachten en opstaan. Zoals normale kinderen naar school gaan. Het was leuk in Campus Hemelvaart, want we deden workshop. Eerst moest je een rebus maken dat je kreeg in een caravan en daar moesten we iets doen over een bepaald vak. We kregen ook een beloning omdat we daar waren. Een kompas voor je richting te weten en een drankje met een wafel. Daarvoor moest je naar een andere deel van Hemelvaart. Daar was een speelplaats en een refter.
Hamza 
Workshop Bloed22.04.2022

Het zesde leerjaar heeft 30/3 een workshop bloed gehad. Eerst kregen we informatie over het lichaam, de aders en bloedvaten. Daarna leerden we over beestjes die termieten in hun bloed hebben en als ze je prikken kan jij ook zo’n termiet in je bloed hebben en dan kan je ernstig ziek worden. Vervolgens kregen we een paar experimentjes zoals je bloeddruk meten.Een ui opensnijden en een stukje van die ui op een dun laagje glas leggen en onder een microscoop leggen en kijken wat je zag. Hetzelfde deed je dat met een drankje van gist en water en een druppeltje bloed waar er van die termieten in zaten.
We hadden een fijne voormiddag. 
Bezoek VTI15.03.2022

Bezoek aan het VTI

Op vrijdag 11 maart bezochten we met heel de klas de school in Waregem. We kwamen aan en we kregen een houwtouw met een gekleurde rups. Toen gingen we binnen in het eerste lokaal: elektriciteit. Daar begonnen we met het in elkaar steken van een lampje voor een zelfgemaakte muziek box.

Na het afscheid nemen van de leerkrachten vertrokken we richting het vak metaal. (Toen we aankwamen bij het metaal moesten we meteen zingen voor de jarige leerkracht.) We begonnen met de vormen te tekenen om ze daarna te kunnen uitsnijden en buigen.

Daarna was het aan het vak houtbewerking. We waren aan het werk met grote machines om gaten te boren in het hout.

Daarna kwamen we aan in een escaperoom waar we de sleutel moesten vinden door opdrachten te doen. Toen we de sleutel vonden kregen we allemaal een bakje popcorn.

Als laatste kregen we nog een zakje met de onderdelen die we zelf maakten, een drankje en een snack en natuurlijk info over de school.
Het was zeker een leuke voormiddag!

Tomas en Febe 
Carnaval10.03.2022

Maandag 21 februari 2022 was het begin van de carnavalsweek
Maandag was het gekke kapsels. Dinsdag was het de kleur van je klasdeur. Woensdag was het foute kleren.Donderdag was het gekke hoeden .
Vrijdag mocht je kiezen wat je aan deed.
Het was ook nog the masked singer. In de week kregen we twee tot drie filmpjes te zien van gemaskerde leerkrachten. En het zesde leerjaar wist wie er onder de pakken zat behalve 1 figuur namelijk leeuw.
De weken voor carnaval hebben we eigen kledij moeten ontwerpen met afval. Die mochten we in de namiddag showen aan de medeleerlingen en aan het vijfde leerjaar.

Mathis en Lucca 
(Online) Bezoek PTI18.02.2022

Het pti is een grote school in Kortrijk. De school heeft veel natuur bv:planten verzorgen,dieren verzorgen enz. Ze hebben veel machines waar je zelf mee kunt werken. Ze hebben een voetbalveld,basketbalveld enz. Ze hebben speelplaatsen per graad. Je hebt campusen. Een campus techniek en design en ook een campus wetenschap en groen. Toen ze de online rondleiding gaven kregen we de school te zien. Je mag je gsm meepakken maar niet tijdens de lessen.

Kilian en Matthijs

Geen foto's gevonden ...
 
pag. ...

1

... 

2

 

3

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!