zoeken
   


6lj  
Gert Troch  


Les dodehoek17.10.2019
Op maandag 14/10/19 heeft het zesde leerjaar meer geleerd over de dodehoek bij vrachtwagens. IMOG kwam langs met zijn vrachtwagen. Dan gaf er een mevrouw uitleg over de dodehoek. Daarna namen we allemaal kegels en zetten we rode kegels waar we de chauffeur niet konden zien, de gele kegels moesten we plaatsen waar we de chauffeur alleen door zijn spiegels konden zien. De groene plaatsten we waar we de chauffeur zijn gezicht rechtstreeks konden zien. Daarna ging de juffrouw kijken of we de kegels juist plaatsten. Ten slotte mochten we allemaal in de IMOG-vrachtwagen zitten om eens te kijken in de spiegels of de kegels allemaal juist stonden. We leerden heel wat bij en zullen nu nog voorzichtiger zijn als we een vrachtwagen zien. 
Minivoetbaltoernooi in Waregem12.10.2019
Op 9/10/2019 zijn we met zesde en het vijfde leerjaar (iedereen die zich inschreef) naar het minivoetbaltoernooi geweest met 13 jongens en 6 meisjes. De wedstrijden gingen door in Waregem aan de oefencomplexen van Jong Zulte Waregem.

We zijn er naar toe gegaan met 3 groepjes (1 meisjesgroep en 2 jongensgroepen). Daar hebben we 6  leuke en lastige voetbalmatchen moeten spelen. Een van onze groepjes heeft een mooie derde plaats behaald. Na de prijsuitreiking zijn we terug naar school gegaan, sommige doodmoe en andere nog springlevend. Het was een leuke, sportieve namiddag!

 
Workshop Mindstorms EV3 (programmeren)05.10.2019
Op 01/10/2019 zijn we met het 6 leerjaar naar de hogeschool van Vives Kortrijk geweest. We zijn er naar toe gegaan met de auto. Eerst kregen we een korte inleiding over hoe Legoblokjes worden gemaakt. We moesten daarna een robot programmeren die een beetje hetzelfde kon als de robots in de Lego-fabriek. We leerden programmeren met de Lego Mindstorm. Eerst leerden we hoe een autootje vooruit en achteruit konden laten rijden en hoe we het konden doen draaien. Daarna was er een kleine pauze. Na de pauze mochten we een stukje bij bouwen aan de robot want die moest een bakje kunnen opheffen en op een rekje zetten. Daarna maakten we een hele programmatie met de Lego Mindstorm om het robotje zín werk te laten doen. Op het einde moesten we het afbreken en alles terug op zijn plaats zetten. We willen alle mamaís, papaís, omaís en opaís die ons gevoerd hebben bedanken. Het was een heel interessante en superleuke voormiddag!
 
 
Audacity04.10.2019
We hebben met Audacity liedjes leren bewerken. Eerst mochten we een liedje kiezen op Youtube en daarna moesten we het downloaden. Daarna konden we het lied openen in Audacity en het bewerken.
We mochten veel experimenteren: stukken wegknippen, het geluid stiller of luider maken, een fragmentje twee maal na elkaar zetten,...

Wie thuis zelf aan de slag wil met dit leuke programma kan hieronder lezen hoe dat kan.

Veel plezier ermee!


Het programma Audacity is helemaal gratis en bevat geen adware, spyware of andere malware. Je kan het downloaden op http://www.audacityteam.org/

Om liedjes te kunnen opslaan als mp3-bestand heb je een extra plug-in nodig. Je kan die downloaden door HIER TE KLIKKEN. Of kies voor het bestand dat alles automatisch installeert: KLIK HIER.

Een beetje uitleg (voor de mama's en/of papa's) is te vinden op volgende website: http://pc-en-internet.infonu.nl/tutorials/154521-de-lame-mp3-plugin-voor-audacity-downloaden-en-installeren.html
 
 
Graffiti-kunst23.09.2019
We hebben met  de hele klas (22 leerlingen) deze graffitiwerken gemaakt. We zijn begonnen op de eerste schooldag. De klas heeft  de werken van de beroemde graffitikunstenaars Espo, King Robbo en Banksy goed bekeken en dan proberen namaken.
We hebben eerst een foto getrokken van iedereen met een spuitbus in de hand. Daarna hebben we een schets gemaakt op een kladblad. Tenslotte hebben we het op de foto getekend en met wasco ingekleurd.


Astrid

Mona

Nastja

Raphaël

Mona

Keano

Constance

Maïte

Lotte

Malou

Robbe

Jary

Seppe

Kirsten

Pepijn

Emily

Warre

Yana

Lucas

Lennert

Natal

Péronne
 
 
Mannequinchallenge17.09.2019
De mannequinchallenge: dat is twee à drie minuten op een bepaalde pose stilstaan. Je mag dit alleen of met meerdere personen doen. Op maandag 16/09 hebben we met de 6de klas die challenge uitgevoerd. Als eerste was het in het speelbos en mochten we ons uitleven met de poses. In de speeltuin werd de 2de pose uitgevoerd die we zelf mochten kiezen. De laatste plaats waar we de challenge deden was het grasveld helemaal achteraan. Die challenge was een heel leuke opdracht. 
Het zesde leerjaar16.09.2019
Hallo iedereen,wij zijn het zesde leerjaar. Onze leerkracht is meester Gert. Het wordt zeker een tof jaar met veel activiteiten maar er wordt ook wat gewerkt natuurlijk! Dit zijn onze klasgenoten. We hadden heel veel plezier met het maken van deze foto.

Vele groetjes van ons allemaal!
 
 
pag.

1

 

2

 ...

3

... 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!