zoeken
   


6lj  
Gert Troch  


12.09.2019

Hulp bij studiekeuze - linksWikipedia - encyclopedieLego Mindstorms NXTOefeningen in de papiervouwkunstDocumenten creëren in Google DriveVertalen Ned - Fr
 
Klasagenda 6de leerjaar02.09.2019
 
 
Davidsfonds Junior Journalist wedstrijd21.02.2020
Woensdag 19 februari kwam een afgevaardigde van Davidsfonds Beveren-Leie de prijzen uitreiken voor de Davidsfonds Junior Journalist-wedstrijd die doorging in december. Alle deelnemers (iedereen van het 5de en 6de leerjaar dus) kregen een pluim voor hun inzet. Bovendien kregen 3 ijverige schrijvers uit elke klas een mooie boekenprijs.
En er was meer goed nieuws: de algehele winnaar voor Beveren-Leie werd Lennert uit L6. Zijn inzending mag naar de provinciale finale in Kortrijk.

 
Muziek spelen met glazen flessen.21.02.2020
Op vrijdag 07/02/2020 ging het zesde leerjaar met glazen flessen muziek spelen.
We hebben allemaal een paar flessen gekregen van de meester. Voor we mochten beginnen, moesten we eerst alle flessen vullen met een verschillende hoeveelheid water zodat er verschillende muzieknoten uitkwamen. Dan hebben we een bekend liedje moeten kiezen met ons groepje, en dan moesten we met de glazen flessen een liedje spelen. Tenslotte moesten de andere kinderen het liedje raden.

 
Workshop bloed11.02.2020
Op donderdagnamiddag 06/02/2020 hebben we in het zesde leerjaar een workshop over bloed gekregen. De mevrouw die ons daarover wat meer vertelde, heet Liesbeth.

Toen ze in school toekwam, kregen we wat meer uitleg over het lichaam, bloedcellen, dieren die bloed zuigen en nog heel wat meer over bloed. Dit toonde ze allemaal op een powerpoint. Tijdens de hele uitleg zagen we ook een paar interessante filmpjes over de rode en de witte bloedcellen en over bloedplaatjes. De rode bloedcellen zorgen voor het transport van zuurstof naar het hele lichaam, de witte bloedcellen vechten tegen de ziektes en bacteriën en de bloedplaatjes dichten wonden af.  Wanneer Liesbeth klaar was met het delen van veel boeiende zaken, mochten we een paar proefjes doen.

De klas werd in 4 groepen verdeeld. Elke groep kreeg een opdracht. De kinderen van de eerste groep mochten hun bloeddruk meten en kijken of hij goed was. Gelukkig waren alle kinderen perfect gezond. Bij de tweede opdracht konden we een boekje invullen over bloed. In dat boekje stond er nog wat uitleg en een paar spelletjes. Bij de derde opdracht kregen we twee dunne glazen rechthoekjes. Op het eerste stukje moesten we een velletje ajuin leggen. Met een speciaal pipet deden we een druppeltje gist, samengevoegd met water, op het tweede stukje. Daarop legden we nog een kleiner stukje glas. Als dit klaar was konden we onze plaatjes met ajuin en gist meteen gebruiken bij de volgende opdracht. Daar legden we eerst zieke bloedcellen onder een microscoop en mochten we ernaar kijken. Het leek heel groot, maar in het echt is het microscopisch klein. Daarna mochten we ons glazen plaatje met de ajuin erop leggen en terug elk om de beurt kijken. Ten slotte legden we ons plaatje met gist eronder. Het leek een beetje op een gemetste muur of op de schors van een boom.

Na al deze leerrijke uitleg en proefjes moesten we helaas afscheid nemen van Liesbeth. Het was een super leuke namiddag en we hopen dat ze nog eens zal komen!
 
Handbaltoernooi 5 februari11.02.2020
Op woensdag 5 februari gingen we met de derde graad weer eens op sportuitstap. Vandaag was dat het handbaltoernooi. Weer een zeer leuke sport. Handbal is een teamsport waarbij je moet passen en proberen te scoren met de handen, natuurlijk. Je team heb je dus zeker nodig.

We werden in 3 teams verdeeld. Een team van het vijfde leerjaar (team A), en twee teams uit het zesde leerjaar (team B en C). We hadden twee fantastische coaches mee: Eveline en meester Gert. Meester Gert coachte team C en Eveline team A en B. Team B behaalde een bronzen medaille met 14 gemaakte doelpunten en 9 doelpunten in eigen netten. Team C behaalde een mooie vierde plaats met 16 doelpunten en 6 doelpunten in eigen netten.

Iedereen heeft zich heel erg geamuseerd en dat is natuurlijk het belangrijkste!!!
 
Dikketruiendag07.02.2020
Op 07/02/2020 was het bij ons op school dikketruiendag. Op dikketruiendag moeten de kinderen een warme trui of warme truien aan doen want de verwarming wordt enkele graden lager gezet. We doen dat om aandacht te vragen voor het milieu.
Om 10u. mochten alle kinderen naar buiten om soep te drinken. De verse soep werd gemaakt door mensen van de ouderraad. Er was ongeveer 60 liter soep. Er was genoeg soep voor iedereen. Elk kind mocht eens proeven (als je het had gevraagd, moest je het natuurlijk ook opdrinken). Iedereen vond het wel leuk om warme soep te drinken.Bedankt om te lezen en tot het volgende verslag.
de Groene Ridders
 
Tekenen met houtskool29.01.2020
Net zoals veel grote kunstenaars maakten wij vorige week een tekening met houtskool. Om speciale effecten te bekomen, gebruikten we een kneedgom, papier, onze vingers,... Als ons werkje af was, hebben we er vernis opgespoten zodat de houtskool er niet meer afgaat.

 
 
verslag vogeltelling29.01.2020
Op 24 januari hebben juf Sofie, juf Lies en alle groene ridders vogels geteld. We werden verdeeld in verschillende lokalen en groepen. Het zesde leerjaar met het eerste, het vijfde met het tweede en ten slotte het derde en het vierde leerjaar samen. De opdracht was uiteraard om vogels te tellen. Heel de school heeft broodkruimels en zaad meegebracht om de vogeltjes te lokken. En je moest dan op een blaadje schrijven hoeveel je er van elk soort had gezien. We zagen duiven, zwarte kraaien, roodborstjes, merels en nog veel meer soorten. Jammer genoeg hadden we maar een kwartiertje om deze prachtige beestjes te bewonderen.

 
Verslag leerlingenraad 13/0117.01.2020
Maandag 13 januari was de eerste leerlingenraad van het nieuwe jaar. Toen we in de klas van juf Joke aankwamen kregen we een cola met een kommetje chips en nootjes. Samen met de directeur en juf Stefanie en juf Joke hebben we gesproken over wat we op het grasveld willen plaatsen.

De gamekamer gaan we niet doen want de computers zijn er niet geschikt voor, de trampoline in de grond ook niet want het is onveilig en de grote voetbaldoelen gaan weg omdat ze teveel plaats innemen. Het wordt een kleiner voetbalveld. Er komt ook nog een klimmuur aan de muur buiten school. De klimmuur komt te staan op de plek van het vorige fietsenstalling. De weggeefkast gaat weg omdat de maand december voorbij is maar alles wat erin stond, houden we om volgend jaar in de kast te zetten.

De regels van het speelbos worden ook veiliger want er heeft een keer iemand een kamp gebouwd en het viel in op die leerling en daardoor had hij heel veel pijn. We hebben ook veel ideeën besproken waar en wanneer we alles gaan doen.

Sommige kinderen hebben gemerkt dat er een kleine voetbaldoel weggenomen is. Dat komt omdat het niet meer zo veilig was. Het doel zal wel hersteld worden door de smid van Waregem. Ook is het opgevallen dat de basketbaldoelen zijn vernieuwd. De basketnetten zullen ook nog vernieuwd worden. De klok is door de wind op de grond gewaaid dus daarom gaat de directeur een nieuwe klok plaatsen.

Dat was het einde van ons verslag leerlingenraad
Mona Dec. & Robbe

 
pag. ...

1

... 

2

 

3

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!