zoeken
   


6lj  
Gert Troch  


Snelkoppelingen07.09.2018

Hulp bij studiekeuze - linksWikipedia - encyclopedieLego Mindstorms NXTOefeningen in de papiervouwkunstDocumenten creëren in Google DriveVertalen Ned - Fr
 
Klasagenda06.09.2018
 
Wereld downsyndroomdag21.03.2019
Ook wij beseffen dat anders zijn normaal is. Daarom deden we vandaag mee aan de actie om 2 verschillende kousen te dragen. #steunkousen # werelddownsyndroomdag

 
Lekker en gezond Belgische seizoengroenten bereiden met GoodCook20.03.2019

Op maandag 11 maart kwam Pieter van GoodCook bij ons en bij het 5de leerjaar een workshop geven over milieu en koken.
De bedoeling van GoodCook is om zoveel mogelijk kinderen groenten en fruit te laten eten en dat dat eten dan ook goed is voor het klimaat. We leerden uit welk seizoen groenten komen door naar hun kleur en stevigheid te kijken. Hij gaf uitleg over welke stukken fruit en groenten  je best in welk seizoen eet en dat je best producten kan kopen van België want als groenten/fruit uit een ander land moeten komen, dan is het slecht voor het klimaat omdat de vrachtwagen, de boot of het vliegtuig co² gassen uitstoten!!!

Na de speeltijd lagen er messen, snijplanken, het recept en de ingrediënten klaar. Iedereen kreeg een taak. Sommigen maakte dipsauzen, anderen sneden groentjes, nog andere maakten wraps en het laatste groepje maakte appellollies. Er was een voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert. Het voorgerecht was een drietandige vampier van groenten zoals: pastinaak, wortel, venkel, rode biet en knolselder. Het hoofdgerecht was een wrap met hummus van witte bonen en honing. Het dessert waren appel-lollies. Die werden gemaakt met gewone sojayoghurt en gemalen noten.
Na de workshop kregen we een menu met alle gezonde recepten en een zakje om te gaan winkelen dat we konden inkleuren met wasco's.

Na het koken moesten we alles afwassen en toen we terug in groepjes gingen staan mochten we aanvallen. Eerst de stukjes groente in de dipsaus van rode biet  dan de kampioenen wraps en als laatste de appellollies. HET WAS SUPERLEKKER!!!


 
Bednet pyjamadag15.03.2019
Vandaag steunden we met z'n allen de vele kinderen en jongeren die niet naar school kunnen komen omdat ze langdurig ziek zijn. Daarom trokken we voor één dagje onze pyjama aan.
 
Langlaufen te Roth12.03.2019

Langlaufen in Rodt (Sankt Vith)

Op dinsdag 28 januari moest het 5de en het 6de leerjaar om 6 uur op school zijn om te vertrekken naar Sankt-Vith in de Ardennen om te gaan langlaufen. We zaten bijna 4 uur op de bus. Voor vermaak hadden de meesten een spelletje, film of boek mee. Rond 10 uur kwamen we aan; er lag zeker 30 centimeter sneeuw.

Toen de bus geparkeerd stond, moesten we zo snel mogelijk onze skibroek en dikke trui aandoen. We hadden geluk dat we de eerste school waren die toekwam want dan moesten we niet lang wachten op onze langlauflatten en -schoenen. Toen iedereen zijn langlauflatten aanhad, vertrokken we naar een grote weide waar we langlaufinitiatie kregen van meester Gert. Eerst leerden we onze latten aantrekken en dan leerden we rechtstaan als we gevallen waren. Daarna hadden we nog een beetje tijd over en deden we nog een klein wedstrijdje.

Rond 12.00u. gingen we binnen in het Biermuseum van Roth. Daar aten we onze picknick op, dronken we een drankje en deden we een plasje. Als iedereen zijn buikje rond had gegeten, gingen we terug naar buiten en mochten we kiezen welke afstand we gingen langlaufen. Je kon kiezen tussen 2,5 km, 5 km en 12 km.

Onder een blauwe hemel en een stralend zonnetje vertrok iedereen. Het langlaufen was niet makkelijk. Sommigen verloren hun latten en anderen konden niet rechtop blijven. Het vergt heel wat energie om zich voort te bewegen. De afdalingen waren leuk en vooral minder lastig. Iedereen genoot duidelijk van de natuur, de mooie omgeving en het witte landschap. Uiteindelijk kon iedereen de finish bereiken. Sommigen hadden zelfs tijd en energie over om sneeuwballen te gooien of om een muurtje van sneeuw te maken.

Als iedereen terug was van de toer, moesten we nog de schoenen en andere langlaufspullen terug gaan brengen. Dan iedereen de bus in, maar de bus wou niet vooruit omdat de wielen vast zaten in de sneeuw dus moest iedereen terug uit de bus en dan moesten we met z’n allen duwen aan de achterkant van de bus! Uiteindelijk raakte de bus uit de sneeuw en konden we eindelijk vertrekken richting Beveren-Leie! We vonden het een zeer leuke dag en het was een hele toffe ervaring! Rond 19.45u. waren we terug in school! Bedankt aan alle leerkrachten die mee waren om er samen met ons een prachtige dag van te maken!!!


 
Leerlingenraad14.02.2019

Op 14 februari hebben de leerlingen van de leerlingenraad om 9.10u. moeten gaan overleggen over de nieuwe speelplaatsindeling. Er is een meneer gekomen van Stad Waregem en die heet Flor. Hij is verantwoordelijk voor alle speelse dingen die in Waregem worden gebouwd. We zijn eerst naar buiten geweest om te kijken wat er op de speelplaats is en waar er veranderingen moeten komen. Dan zijn we naar binnen geweest en had Flor munten mee waarmee we mochten kiezen wat we leuk vonden voor op de speelplaats. Hij heeft alles opgeschreven wat we leuk vonden en dan heeft hij een plan getoond waarop de veranderingen al een beetje stonden.

Dit was de derde leerlingenraad


 
 
Dikketruiendag14.02.2019
Dinsdag 12 februari was het dikketruiendag bij ons op school! Wij doen daar aan mee om het klimaat wat mooier te maken. De verwarming was heel de dag uitgeschakeld en bij ons stonden de ramen ook de hele dag open! Dinsdagochtend hebben we ons met heel de school opgewarmd met een dansje. In de speeltijd kon iedereen genieten van lekkere warme tomatensoep met balletjes; dat was ook een beetje om warmer te krijgen!!!

 
Houtskooltekeningen25.01.2019
Donderdag 17 januari kregen we een paar tekeningen te zien van Van Gogh die met houtskool getekend zijn. Daarna zijn we begonnen met verschillende technieken te oefenen om met houtskool te tekenen.

Dan zijn we begonnen met de boom te tekenen. Het ging bij sommigen goed en bij anderen niet. Dan zijn we begonnen aan de echte tekening. Het was heel leuk maar wel moeilijk.

Als we klaar waren, mochten we de tekeningen fixeren met vernis.

 
Audacity11.01.2019
We hebben met Audacity liedjes leren bewerken. Eerst mochten we een liedje kiezen op Youtube en daarna moesten we het downloaden. Daarna konden we het lied openen in Audacity en het bewerken.
We mochten veel experimenteren: stukken wegknippen, het geluid stiller of luider maken, een fragmentje twee maal na elkaar zetten,...

Wie thuis zelf aan de slag wil met dit leuke programma kan hieronder lezen hoe dat kan.

Veel plezier ermee!


Het programma Audacity is helemaal gratis en bevat geen adware, spyware of andere malware. Je kan het downloaden op http://www.audacityteam.org/

Om liedjes te kunnen opslaan als mp3-bestand heb je een extra plug-in nodig. Je kan die downloaden door HIER TE KLIKKEN. Of kies voor het bestand dat alles automatisch installeert: KLIK HIER.

Een beetje uitleg (voor de mama's en/of papa's) is te vinden op volgende website: http://pc-en-internet.infonu.nl/tutorials/154521-de-lame-mp3-plugin-voor-audacity-downloaden-en-installeren.html
 
pag. ...

1

... 

2

 

3

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!