zoeken
   


6lj  
Gert Troch  


Snelkoppelingen07.09.2018

Hulp bij studiekeuze - linksWikipedia - encyclopedieLego Mindstorms NXTOefeningen in de papiervouwkunstDocumenten creëren in Google DriveVertalen Ned - Fr
 
Klasagenda06.09.2018
 
Leerlingenraad14.02.2019

Op 14 februari hebben de leerlingen van de leerlingenraad om 9.10u. moeten gaan overleggen over de nieuwe speelplaatsindeling. Er is een meneer gekomen van Stad Waregem en die heet Flor. Hij is verantwoordelijk voor alle speelse dingen die in Waregem worden gebouwd. We zijn eerst naar buiten geweest om te kijken wat er op de speelplaats is en waar er veranderingen moeten komen. Dan zijn we naar binnen geweest en had Flor munten mee waarmee we mochten kiezen wat we leuk vonden voor op de speelplaats. Hij heeft alles opgeschreven wat we leuk vonden en dan heeft hij een plan getoond waarop de veranderingen al een beetje stonden.

Dit was de derde leerlingenraad


 
 
Dikketruiendag14.02.2019
Dinsdag 12 februari was het dikketruiendag bij ons op school! Wij doen daar aan mee om het klimaat wat mooier te maken. De verwarming was heel de dag uitgeschakeld en bij ons stonden de ramen ook de hele dag open! Dinsdagochtend hebben we ons met heel de school opgewarmd met een dansje. In de speeltijd kon iedereen genieten van lekkere warme tomatensoep met balletjes; dat was ook een beetje om warmer te krijgen!!!

 
Houtskooltekeningen25.01.2019
Donderdag 17 januari kregen we een paar tekeningen te zien van Van Gogh die met houtskool getekend zijn. Daarna zijn we begonnen met verschillende technieken te oefenen om met houtskool te tekenen.

Dan zijn we begonnen met de boom te tekenen. Het ging bij sommigen goed en bij anderen niet. Dan zijn we begonnen aan de echte tekening. Het was heel leuk maar wel moeilijk.

Als we klaar waren, mochten we de tekeningen fixeren met vernis.

 
Audacity11.01.2019
We hebben met Audacity liedjes leren bewerken. Eerst mochten we een liedje kiezen op Youtube en daarna moesten we het downloaden. Daarna konden we het lied openen in Audacity en het bewerken.
We mochten veel experimenteren: stukken wegknippen, het geluid stiller of luider maken, een fragmentje twee maal na elkaar zetten,...

Wie thuis zelf aan de slag wil met dit leuke programma kan hieronder lezen hoe dat kan.

Veel plezier ermee!


Het programma Audacity is helemaal gratis en bevat geen adware, spyware of andere malware. Je kan het downloaden op http://www.audacityteam.org/

Om liedjes te kunnen opslaan als mp3-bestand heb je een extra plug-in nodig. Je kan die downloaden door HIER TE KLIKKEN. Of kies voor het bestand dat alles automatisch installeert: KLIK HIER.

Een beetje uitleg (voor de mama's en/of papa's) is te vinden op volgende website: http://pc-en-internet.infonu.nl/tutorials/154521-de-lame-mp3-plugin-voor-audacity-downloaden-en-installeren.html
 
De Warmste Week18.12.2018
Op 18 december gingen we naar domein Puyenbroeck in Wachtebeke. We gingen daar naartoe met enkele leerlingen van het derde tot zesde leerjaar en met een paar leerkrachten om er de cheque met de winst van onze acties voor de Warmste Week te overhandigen.
Toen we aankwamen, hebben we een interview gehad met Roos Van Acker. Zij is een presentatrice van Studio Brussel. We moesten uitleggen wat we precies gedaan hebben voor de Warmste Week en voor welk goed doel. Natuurlijk moesten we ook zeggen hoeveel euro we verdienden met de koekjes en de wafels. Dat was in totaal 1940,21 euro.
Na het interview gingen we naar het podium van Studio Brussel. We zijn zelfs een klein stukje op de tv gekomen.
Het was een leuke namiddag.

Ziehier het interview:
 
Stebabelei koekenbak17.12.2018
Maandag 10 december zaten we voor één keer niet met onze neus in de boeken maar met onze handen in het deeg. De hele school bakte koekjes voor de grote Ketnet Koekenbak van de Warmste Week. Wij, de leerlingen van het zesde leerjaar, bakten koekjes met de kleinste kleuters. Wij moesten een deegrol, mengkom, bakpapier, klopper, zeef, keukenweegschaal, keukenschort en koksmuts meebrengen. De school zorgde voor de ingrediënten.  In totaal moesten we ongeveer 90 kilogram deeg maken.We kregen een stappenplan waarmee we onmiddellijk aan de slag konden. Eerst moesten we natuurlijk grondig onze handen wassen, voor de hygiëne. Dan begonnen we met de ingrediënten te wegen. Daarna hebben we alle ingrediënten in een mengkom gedaan. Toen we alles goed gemengd hadden, rolden we het deeg tot een laag van ongeveer een halve centimeter. Vervolgens maakten we met een glas cirkels in het deeg. Ten slotte hebben we de koeken versierd met 3 m&m’s of een stempel met daarop geschreven “stebabelei”. Dat deden de kleutertjes héél graag.Er hielpen ook volwassenen mee met het koeken bakken. Zij kneedden onder andere deeg, rolden heel wat deeg open en maakten de ovenplaten klaar om koekjes op te leggen. Veel mama’s (en papa’s) bakten koekjes in hun oven thuis. Dinsdag hebben de juffen en meesters dan alle koekjes verpakt.

We hebben niet zonder reden koekjes gebakken, we hebben het voor een goed doel gedaan, namelijk voor Over-Hoop. Over-Hoop is een organisatie die zich inzet voor jongeren met een niet aangeboren hersenletsel. Wij kunnen ons dat niet voorstellen hoe het is om zo te leven, maar gelukkig zijn er mensen die hen en hun familie steunen.

Maandag 17 december werd de opbrengst bekend gemaakt. Onze koekenbak bracht maar liefst €1610,21 op. Dat was véél meer dan verwacht en daarom mogen een aantal leerlingen op dinsdag 18 december naar de Warmste Week in Wachtebeke om de opbrengst live bekend te maken.We willen iedereen die koekjes kocht bedanken. Maar we bedanken ook zeker de mama’s en de kolonel die geholpen hebben met koekjes bakken, de juffen en meester en iedereen die zich inzette voor het goede doel.

Wij hopen dat jullie de koekjes super lekker vonden. Dat vonden wij zeker wel!
Groetjes van het zesde leerjaar.
 
Sinterklaas kwam langs12.12.2018
Op 5 december kwam de Sint op de parking aangereden met de tractor en de pieten deelden snoep uit. Hij kwam met de tractor omdat zijn paard zijn been had gebroken. We dansten en zongen samen de pieten hype om hem te verwelkomen. We aten ook klaaskoeken met warme of koude chocolademelk. De pieten kwamen in elke klas en ze gaven snoep en cadeautjes. Elke klas mocht een ritje maken in de kar van de tractor met Sinterklaas.
 
Sinterklaas op school02.12.2018
Donderdag 22 november kwam Sinterklaas met zijn 2 pieten naar onze school. Hij kwam een show geven aan de kinderen van de lagere school en de kleuters. Er was een goochelpiet die allerlei kunstjes uithaalde en bv. een meisje liet zweven. Hij toverde, danste en zong met de kinderen. Iedereen vond het een leuk optreden.

 
pag. ...

1

... 

2

 

3

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!