zoeken
   
Kriebelbeesten ( week 2)08.05.2022

Er stonden weer heel wat leuke activiteiten op het programma.
Zo deden we :
- krullenbol de vlinder
- kleuteryoga van rups tot vlinder
- spiegelen van een vlinder
- vierden we Lieze haar verjaardag
- namen we afscheid van Ava die een lange trip doorheen Amerika maakt
- taalspelletjes over kriebelbeesten
-…


 
Kriebelbeesten ( week 1)23.04.2022

Deze week hadden we 2 feestvarkentjes in de klas . Zowel Lukas als Juliette mochten 6 kaarsjes uitblazen. Ook zijn we volop bezig met het maken van de verrassing voor ons mama . Dit blijft natuurlijk nog een geheimpje . Verder zijn we al van alles te weten gekomen over kriebelbeesten. De kls stelden hun beestjes aan elkaar voor en we zochten informatie op in het wist je dat boek van kriebelbeesten.


 
Superheldendag31.03.2022

We begonnen de dag met onze spieren te trainen . Een grote bewegingsomloop stond klaar en de superhelden konden er zich volledig in uit leven.
Daarna maakten we een heerlijke omelet klaar . Op het einde van de dag kwamen Schatje en Scheetje nog eens langs om het thema van de boekenmaand af te sluiten.


 
Superheldendag31.03.2022

We begonnen de dag met onze spieren te trainen . Een grote bewegingsomloop stond klaar en de superhelden konden er zich volledig in uit leven.
Daarna maakten we een heerlijke omelet klaar . Op het einde van de dag kwamen Schatje en Scheetje nog eens langs om het thema van de boekenmaand af te sluiten.
Geen foto's gevonden ...
 
Thema : Lotta en de paashaas28.03.2022

Op maandag maakten we kennis met Lotta en de paashaas.
Ook waren er heel wat nieuwe hoekjes in de klas : maïsbak met lettereitjes, eierwinkel, de paasfabriek , de letterbingo…
Op dinsdag schilderen we schrijfpatronen, adv het draairad kwamen we te weten welk
schrijfpatroon we moesten schilderen. Ook is er een verdeelbak aanwezig waarbij we een hoeveelheid moeten verdelen onder het kuiken en de paashaas.
Woensdag en donderdag werden we uitgedaagd voor een les techniek waarbij we een kippenhok moesten maken en het mocht niet kunnen binnen regenen.
Ook mochten we de ramen versieren met een
Paastafereel. Daarvoor gebruikten we raamstiften.
We leerden ook programmeren met Beebot . Zo moest beebot naar het juiste paasei geprogrammeerd worden.
Ook Filou kwam langs en leerde ons een Frans versje van “ Les petits poussins”
We hebben dus een drukke eerste paasweek achter de rug


 
Boekendans19.03.2022

In plaats van stoelendans deden wij een boekendans. Alle kleuters legden hun lievelingsboek in een kring. Bij het stoppen van de muziek mochten de kleuters enkele minuten in het lievelingsboek van hun vriendjes kijken . Dit werd herhaald tot we alle boeken ingekeken hadden. Daarna stelden de kleuters hun boek voor aan elkaar .


 
Bezoek aan de Bib van Waregem 14.03.2022

Naar aanleiding van de boekenmaand die dit jaar in het teken staat van “helden en schurken “ brachten we vandaag een bezoek aan de bib . Op interactieve en speelse manier kwamen de kleuters heel wat te weten over het reglement van de Bibliotheek , waar ze boeken konden terugvinden , wat je allemaal kan ontlenen en nog veel meer …


 
Hartjes wafels bakken 27.02.2022
 
Raad eens hoeveel ik van je hou ? 24.02.2022

De voorbije periode stonden volledig in het teken van hartjes, liefde , houden van…
Zo hebben de kleuters elkaar gemeten hoeveel hartjes groot ze waren , deden we verschillende workshops , schilderden we hartjes ,… kortom het waren hartverwarmende activiteiten.
Ook mocht Juliette haar zusje Romée verwelkomen en vierden we de verjaardag van Suzan . 
Thema ruimte in de giraffenklas 06.02.2022
 
pag.

1

 ...

2

... 

3

 

4

 

5

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!