zoeken
   
Sint op bezoek 03.12.2021

Vandaag kwam de Sint op bezoek naar school . Dit jaar kwam hij met een taxifiets.
Één piet had wel een groot probleem want zijn band was lek. Er zat een pepernoot in.
In de turnzaal kregen we van de Sint mooie cadeaus voor in de klas en werden we ook getrakteerd op een mandarijntje.


 
Thema : Het paard van Sinterklaas 02.12.2021

Krullenbol zwarte piet , huizen met plakband op de ramen , de pakjeswinkel, de Sinterklaashoek, bouwkaarten clicks, contractwerk, … kortom er was heel wat te beleven de voorbije 2 weken in de giraffenklas.


 
Deel 2 : De pakjesfabriek 24.11.2021
 
Pakjesfabriek van de Sint en zijn pieten24.11.2021

Vandaag zijn we naar de “echte” pakjesfabriek van de Sint en zijn pieten geweest. We leerden er handig om te gaan met pakjes , moesten onze schoenen poetsen en leerden ook hoe we een veter in een schoen moeten stoppen. Een bezoek aan de werkkamer van de Sint mocht natuurlijk ook niet ontbreken. De Sint had voor ons een digitale boodschap achtergelaten.
Op het einde kregen we van 2 roetpieten een pakje voor onze klas voor de vele hulp met de pakjes.


 
De straat van Kaat21.11.2021

De voorbije 2 weken viel er heel wat te beleven in de straat van Kaat. Zo ontdekten we waar Kaat woonde en leerden we ook haar buurvrouw Lea kennen. Verder vonden we ook een schat. In de schat zaten kleurrijke sjaaltjes verborgen waarmee we bloemen konden toveren. De laatste dag was er feest in de straat en vierden we dit met een muzikaal pak . De kleuters kregen ook een opdracht op de iPads . Ze moesten namelijk een collage maken van de straat a.d.h.v. een opdrachtkaart. We hebben ook woorden getekend die begonnen met de letter “S” . Ook knutselden we een zelfportret. Julie en Marie zijn 5 jaar geworden en dit hebben we uiteraard gevierd . 
Hans en Grietje 28.10.2021

De voorbije 2 weken verbleven we in de sprookjeswereld en stond het sprookje van Hans en Grietje centraal.
We knutselden een peperkoekenhuisje , deden weer contractwerk , leerden we een liedje en nog veel meer.
Met krullenbol leerden we een driehoek vormen die we omtoverden tot een heks.
De kinderen maakten zelf een voorstelling van het sprookje waarin iedereen een rol speelde.
Een “echt” peperkoekenhuisje mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Ook waren er 3 feestvarkentjes die 5 kaarsjes mochten uitblazen. Nogmaals dikke proficiat Faith , Ava en Jinte .


 
Een egel met stekelhaar17.10.2021

Eerst tekenden we met stoepkrijt egels op de speelplaats. 3 vriendjes moesten naast elkaar zitten met gespreide benen. Het vierde vriendje maakte een zigzagpatroon door een lijn te tekenen langs de benen van de andere kinderen. Ook deden we een spelletje: “ rol je , net als een egel in een bolletje. En op het liedje “ een egel met stekelhaar” tekenden we het zigzagpatroon op een groot blad. Aan het zigzagpatroon tekenden we een spitse snuit en maken we het lijfje dicht . Nog 2 poten, een mond en oog en onze egel was klaar . Donderdag was het onze beurt voor school op wieltjes. 
Beestig natuurpad11.10.2021

Vandaag trokken we richting de Gavers. Op een speelse manier met veel doe-activiteiten kwamen we super veel te weten over : de spin, de mol, de eekhoorn, de slak , de regenworm en het lieveheersbeestje.
De bosdieren kennen dus geen geheimen meer voor ons. Na de picknick konden we genieten en ravotten op de speeltuin.


 
Thema : Dieren in het bos10.10.2021

De voorbije week werkten we in de klas het thema dieren in het bos uit .
Ook deden we voor de eerste keer contractwerk met moetjes en magjes.
De winkel werd omgetoverd naar een boswinkel. Ook werd er een egelspel gespeeld waarbij we moesten dobbelen en evenveel wasknijpers op de rug spelden van een vriendje. Verder vierden we ook de verjaardag van Seppe.


 
Thema : Dieren in het bos10.10.2021

De voorbije week werkten we in de klas het thema “ Dieten in het bos uit”.
Ook deden we voor de eerste keer contractwerk met moetjes en magjes . We toverden onze winkel om tot een boswinkel en vierden ook de verjaardag van Seppe . 
pag. ...

1

... 

2

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!