zoeken
   
Verjaardag Naomi10.09.2020

Vandaag vierden we de eerste jarige in de kikkerklas. Naomi mocht 5kaarsjes uitblazen en trakteerde ons op lekkere cupcakes. Buiten in het zonnetje mocht ze haar kaarsjes uitblazen. We sloten de dag af met een kringspelletje ‘ikzie, ik zie wat jij niet ziet’.


 
Kikker en zijn vriendjes09.09.2020

Deze week leren we alles over Kikker en zijn vrienden, we leerden er zelfs een liedje over. Wekelijks op dinsdag luisteren we naar de avonturen van Kikker en zijn vrienden in een verhaal. We kunnen zelfs al een kikker tekenen stap voor stap. De weerkalender werd aangebracht.
Woensdag stelde Kikker zijn franse vriendinnetje voor; Filou. Ze spreekt enkel maar Frans en zij zal ons ook iedere maand wat Franse woordjes leren. Vraag maar eens aan jullie kleuter of ze al hallo en vaarwel in het frans kunnen zeggen. We leerden ook een heleboel nieuwe weetjes over de Kikker. Wisten jullie dat de kleinste kikker ter wereld slechts 1cm groot is? Wisten jullie dat de grootste kikker ter wereld in Cuba woont en 1meter lang is? We zochten een vriendje van onze klas die even groot was. Wisten jullie dat een kikker tot 3meter ver kan springen? We deden de test en helaas kon niemand 3meter ver springen.... alle bewondering voor de kikker!


 
De eerste week in de kikkerklas06.09.2020

De eerste week zit er al op in de Kikkerklas...

Dinsdag kozen we eerst ons symbooltje in de klas, we maakten kennis met onze vriendjes, maar natuurlijk ook met Kikker. Hij was super enthousiast om terug naar de klas te komen. In de namiddag mochten we turnen met juf Isabelle. Daarna mochten we op verkenning in de hoeken van de klas en maakten kennis met heel wat nieuwe afspraken.

In de kring kregen we een vaste plaats, iedere maand veranderen we dit. Op de speelplaats in de rij kregen we ook een buddy, dat is een vriendje waar je mag naast staan in de rij.

Woensdag maakten we kennis met een nieuwe kalender, de weekkalender, daar staan alle dagen van de week op. Iedere dag heeft zijn eigen kleur en symbooltje. We keken daarna samen met de griaffenklas naar de poppenkast. Kikker en Giraf toonden hun nieuwe boekentas aan elkaar. Kikker had helaas allemaal de verkeerde dingen mee naar de klas. Gelukkig kon Giraf hem helpen om te tonen wat nu wel en niet mee mag in de boekentas.

We knutselden ook al aan onze 3D kikker. Donderdag werd de daglijn aangebracht, die is onderverdeeld in de voormiddag, de middag en de namiddag. De activiteiten worden voorgesteld met picto's die heel herkenbaar zijn voor de kleuters. Met juf Isabelle mochten we gaan sporten en we speelden we nog een kringspelletje.

Vrijdag mochten we bewegen zoals een echte kikker, we deden grote en kleine kikkersprongen. Na de speeltijd mochten we dan krullenbollen (schrijfmotoriek). We tekenden een kikker; Kleine boog, grote boog, kleine boog, kwaak! De kikker krijgt twee ogen en een mond. Nu kan hij lekker springen in het rond.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 ...

9

... 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!