zoeken
   
Hoge bomen in de kikkerklas14.10.2020

Maandag mochten we in groepjes werken. In het verhaal van 'Coco kan het' vloog Coco naar het topje van de allerhoogste boom. Maar wat is dat nu HOOG? Welke boom is de allerhoogste? Welke boom is daarna de hoogste? Hoe weten we zeker dat dit de hoogste twee bomen zijn?
We gingen in groepjes aan het werk en mochten per groepje 1 boom tekenen. Daarna kwamen we allemaal samen en legden de getekende bomen in volgorde van laag naar hoog. We benoemden de kleuren.
Dinsdag mochten we een uil tekenen met krullenbol en maakten we kennis met de vriend van Coco, de kraai. Hij vertelde ons dat hij honger had. We hielpen de kraai met het zoeken naar het juiste voedsel. We sorteerden het voedsel volgens de beginletter; vogelzaad, vlieg, vetbol, koek, pinda's,... de letter V, K, P kwamen vooral aan bod.


 
Vormen vliegen en op zoektocht naar de duivenjongen09.10.2020

Donderdag vlogen we samen met Coco in mooie vormen op de speelplaats. We maakten kennis met de rechthoek, de vierkant, de cirkel en de driehoek. Vrijdag zat er een koekoek in het vogelnest. We luisterden naar de verschillende vogelgeluiden en speelden een spelletje met de koekoeksklok. Na de speeltijd hielpen we mama duif met het zoeken naar haar duivenjongen. Ze hadden zich verstopt op school, gelukkig kregen we een plattegrond van de school en konden we ze snel terugvinden. Mama duif was ons heel dankbaar.


 
Fladderend bezoek07.10.2020

Vandaag kregen we bezoek van Kristof, hij kwam met enkele van zijn vogels langs. We konden er heel veel verschillende soorten zien. We speelden een zoekspelletje, we mochten raden of de vogels van hier of van in het buitenland kwamen, we mochten een echte vogel ook aaien,...kortom we leerden weer veel bij!


 
Verjaardag Seppe06.10.2020

Vandaag vierden we de verjaardag van Seppe. Hij mocht vandaag 4 kaarsjes uitblazen en trakteerde ons op lekkere zelfgemaakte donuts. In het verhaal van ‘Coco kan het’ was Coco band dat hij zou vallen. We deden een experiment in de klas. Wat zou er gebeuren als deze eieren uit een vogelnest hoog uit de boom zouden vallen? Eerst deden we een experiment met een toren duploblokken.... daarna met zand, een zachte handdoek als ondergrond. Vraag maar eens aan jullie kleuter hoe het komt dat het ei brak. Wanneer brak het niet, hoe kwam dat? In de namiddag mochten we fladderen als echte vogels.


 
Coco en zijn vrienden04.10.2020

Vrijdag stelde CoCo zich voor aan de kinderen. Ze was helemaal naar de klas gevlogen en stelde een heleboel vragen over vogels. We maakten samen een mindmap van vogels. Zo leerden we al over het voedsel, de vogelsoorten, het uiterlijk en de activiteiten van vogels.
Jack bracht de geheime doos mee en Romée kon het juiste voorwerp raden, ze luisterde heel goed toen Jack de doos aan het schudden bracht. We dansten het weekend tegemoet met de vogeltjesdans.


 
Verjaardag jack01.10.2020

Vandaag vierden we de verjaardag van Jack, hij mocht 5 kaarsjes uitblazen. Hij trakteerde ons op lekkere, versierde cupcakes. Ryan bracht de geheime doos mee en na 3vragenrondes en 1 tip kon Julot Peirs raden dat captain Amerika in de doos zat.


 
verjaardag Ryan29.09.2020

Vandaag vierden we de verjaardag van Ryan, hij mocht 5kaarsjes uitblazen. We werden getrakteerd met mooi versierde cupcakes.


 
Speels leerpad met opdrachten over vogels28.09.2020

Vandaag trokken we het bos in om op zoek te gaan naar vogels. We leerden alles over vogelgeluiden, nesten, eieren, voedsel en vliegen.


 
Foto s nemen met de ipads van onze krijttekeningen27.09.2020

Klik hier om de resultaten te bekijken van onze chatterpix verjaardagsfoto's.


 
Mediawijs in de kleuterklas24.09.2020

Vandaag sloten we ons thema 'Kikker viert feest' af. De foto's die we gisteren maakten van onze krijttekeningen op de speelplaats mochten we bewerken met de app 'chatterpix'. We lieten zelfs onze eigen mond spreken adhv een geluidsopname. De resultaten kun je vanaf morgen online bekijken op onze klasblog.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 ...

5

... 

6

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!