zoeken
   
een nieuwe schroef02.12.2020

De boot van Sinterklaas is stuurloos. Er is een schroefje uit de stoomboot gefloept. Het viel in een diepe buis. Wat is een schroef? Waarvoor heb je ze nodig? We gingen op onderzoek en zochten per twee naar schroeven in onze klas. Met de ipads trokken we foto's. Daarna keken we welke schroef we precies nodig hadden voor de stoomboot. We namen de maat met onze vingers om te meten hoe groot die schroef was, uiteindelijk namen we een liniaal bij de hand omdat deze toch preciezer was. Aan de knutseltafel schilderden we een spiekpietje.


 
Speurtocht spiekpietjes28.11.2020

Vrijdag stapten we vol verwachting binnen in de klas...en ja hoor Sinterklaas was ons niet vergeten. Klik hier voor het filmpje. Hij bedankte ons met lekker snoepgoed. Na lang zoeken, vonden we uiteindelijk 27 zakjes gevuld vol lekkers. Daarna trokken we naar buiten en maakten een wandeling in Beveren-Leie. We hingen 12 spiekpietjes uit in de schoolomgeving. Op elk spiekpietje hangt een QR code, scan de code met jouw smartphone en lees de opdracht. Wie zin heeft in de spiekpietjes speurtocht, kan al eens op zoek gaan. Kun je ze alle 12 vinden? De start is aan de schoolpoort. Deel een foto met ons op social media met #stebabelei # spiekpietjesspeurtocht Veel plezier ermee!


 
Sos stoomboot28.11.2020

Donderdag lag er een fles in de klas...het was flessenpost. We probeerden de brief uit de fles te halen, maar dit lukte niet. We bedachten verschillende ideeŽn en probeerden uit... uiteindelijk klopten we erop met de hamer. We lazen de brief voor... en de luisterden naar het eerste deel van het verhaal. Gedurende anderhalve week proberen we met de kinderen verschillende problemen op te lossen die zich op de stoomboot voordoen. Op het einde van de dag hebben we onze schoen gezet met wat lekkers voor Sinterklaas, zwarte Piet en Slecht-weer-vandaag. We legden er ook een brief bij met verschillende oplossingen voor het oplossen van het probleem op de stoomboot.


 
themalied gino de dino25.11.2020

Klik hier om ons themaliedje mee te zingen.
 
Dinoborrel25.11.2020

Vandaag haalden we de ijsballonnen uit de diepvries. Hoe krijgen we de dinoís nu uit de eieren van ijs? We bedachten verschillende oplossingen, we probeerden met verschillende materialen de dino te bevrijden... uiteindelijk kwamen we erop dat warm water het snelste middel was die de dino kon bevrijden. Daarna mochten we feest vieren voor de geboorte van onze dino. We dronken een groen dinodrankje en mochten dinokoekjes eten. We zijn intens gelukkig met de komst van ons nieuw vriendje in onze klas, de girosiegminosaurus. Als slot zongen we ons themaliedje van Gino de dino.


 
De geboorte van onze dinosaurus25.11.2020

Dinsdag was het eindelijk zo ver...onze dino was uit zijn ei gekomen, na 8dagen. Iedereen was onder de indruk. We bedachten samen een naam...Girosiegminosaurus kwam om 9u uit zijn ei piepen. We wogen hem en de weegschaal gaf 44gram aan. Hij mat 7cm.
Julot was vandaag de werker en mocht de letterkroon met de letter T dragen. Hij verzamelde in de klas voorwerpen met de beginletter T. Normaal gingen we van start met de letterkoffer om deze mee te nemen naar huis, maar door de Corona verloopt dit nu even anders. Daarna mocht hij voorwerpen tekenen in de Lettermap.


 
Hoe krijgen we dinoís in een ei van ijs25.11.2020

Maandag deden we een proefje, hoe krijgen we dinoís in een ei van ijs? Hoe maken we van water ijs? We deden de test en trokken naar de diepvries.


 
dinosaurussen komen tot leven20.11.2020

De kleuters brachten vandaag de dino's terug tot leven in de klas met de ipads. Als je op google de naam van de dinosaurus intypt dan kan je die bekijken in 3D. Heel leuk en eenvoudig te bedienen. Probeer het zeker eens thuis uit met de ipad of smartphone.


 
Levensgrote lengte van de dino20.11.2020

Donderdag kwamen we heel wat meer te weten over de dinoís uit het informatieve boek. Wisten jullie dat de grootste dino ter wereld wel 40meter lang was? Wij deden de test en gingen aan de slag met meters. We maakten zelf onze eigen meter en maakten een lange rij van kleuters in de gang. Helaas waren we samen geen 40meter lang, slechts 27 meter lang. Nu hadden we wel een beter idee van hoe lang 40meter wel was... in de bouwhoek maakten we dinoskeletten met kartonnen rolletjes. Ook proficiat voor het dragen van de fluo-jas. We mochten 4 stickers kleven op Sam de verkeersslang.


 
Hongerige dinoís20.11.2020

Woensdag speelden we een spel. 2 dinoís hadden allebei reuzehonger. Ze hadden echter 1 probleem, de 2 dinoís hingen aan elkaar vast met hun buik. Aan elke kant lag er een bot... het was het recht van de sterkste...maar wel telkens jammer voor de andere dino die niets heeft.. hoe konden we dat nu oplossen. Na heel wat ideeŽn en overleg kwamen we er uiteindelijk op dat de dinoís beter samen werken! Door samen te werken kunnen de veel meer bereiken. Na de speeltijd oefenden we het schrijfpatroon, de zigzag in en we maakten er een dino van.


 
pag.

1

 

2

 

3

 ...

4

... 

5

 

6

 

7

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!