zoeken
   
Kerstfeestje in de klas19.12.2020

Vrijdag was het zo ver, we keken er al 2 weken naar uit...het kerstfeestje in de klas. We maakten zelf heerlijke kerstwafeltjes in de voormiddag en versierden onze eigen placemat. In de namiddag was er muzikale pak met allerlei opdrachten. We sloten af aan de feesttafel met lekkere kerstwafeltjes en limonade. De kikkerklas wenst jullie fijne feestdagen toe.


 
de kleinste kerstboom16.12.2020

Maandag luisterden we naar het mooie kerstverhaal 'de kleine kerstboom'. Daarna versierden we onze nieuwjaarskaart en zijn we volop ons nieuwjaarswensen aan het inoefenen. Misschien heb je hier en daar al enkele noten horen vallen? Dinsdag mochten we volop rijmen, telkens we een rijmwoordje vonden, mochten we een kerstbal aan onze kerstboom hangen. Onze boom was al snel gevuld. We luisterden naar het verhaal 'Kikker is ongeduldig'. Heel wat kleuters herkenden zich in Kikker zijn plaats, soms kunnen we ook eens ongeduldig zijn...
Woensdag kwamen we in onze mooiste kerstoutfit om een filmopname te doen van ons nieuwjaarsliedje. De oudste kikkers hadden ook een gezelschapsspelletje meegenomen om samen te spelen met de jongste kikkers. Met kerstmuziek op de achtergrond, kwamen we al volledig in de kerstsfeer. Het was een groot succes, dit zullen we zeker nog eens herhalen!


 
De ster13.12.2020

Vrijdag zat er een sterretje in onze Aftelkalender. De ster verwees naar de krullenbolactiviteit aan de schrijftafel. Eerst mochten we bewegen in de turnzaal als een ster, we lieten ze ook fonkelen. Daarna maakten we een sterke sterrenslinger die niet mocht breken tot aan onze klas. #samensterk Na de speeltijd tekenden we een ster op het ritme van de muziek. We maakten ook een groot en klein vuurwerk en mochten nadien een wens doen.


 
verjaardag Spencer10.12.2020

Vandaag vierden we de verjaardag van Spencer. Eerst was er een gezamenlijk moment voor ons jaarthema, we mochten dansen op het liedje 'je hoort erBIJ' In de klas werkten we verder aan ons kerstgeschenk en genoten we van een lekker ijsje bij het kersttafereel aan de inkom op school.


 
Lichtjes in het donker10.12.2020

Dinsdag kwamen we binnen in een donkere klas, hoe kunnen we voor meer licht zorgen? De kleuters bedachten oplossingen. We hanteerden verschillende lichtbronnen in de klas en de lichtjes van de kleuters. De kerstboom werd ook mooi versierd, we maakten het gezellig in de klas. We mochten ook eens in een donkere klas werken, met enkele kerstlampjes aan. Aan de knutseltafel werkten we verder aan ons kerstgeschenk. Ons Nieuwjaarsliedje oefenen we heel goed in.
Woensdag zaten er lucifers in onze aftelkalender. Wat is dat? Waarvoor gebruiken we dit? Zo legden we de link met de poppenkast. Daarin werden de gevaren uitgelegd van vuur.


 
Verjaardag Abdo07.12.2020

Vandaag trakteerde Abdo ons met heerlijke taart voor zijn verjaardag. Iedereen vertelde enthousiast over het Sinterklaasgebeuren thuis. Na de speeltijd begonnen we al aan ons nieuwjaarswerkje, maar dat blijft nog even geheim.


 
Versje spiekpietjes06.12.2020

Klik hier om het versje de bekijken en beluisteren.
 
De buis en de speurtocht naar de spiekpietjes06.12.2020

Donderdag ontdekten we een spiekpietje in onze klas en hij had een brief mee. Sinterklaas had de schroef ontvangen, maar hij past niet. De grootste Zwarte Piet probeerde het schroefje te pakken, maar het lukte niet. Daarom had één van de Pieten de buis waarin de schroef gevallen was, nagemaakt om dit in de klas eens uit te proberen. Wie kan er helpen om wel bij die schroef te kunnen?
We bedachten verschillende ideeën. In het boek bekeken we verschillende ideeën die de Zwarte Pieten had uitgevoerd.
In de voormiddag gingen we op speurtocht naar de spiekpietjes die de klas van juf Winnie had verstopt. We voerden alle opdrachten enthousiast uit.

Vrijdag mochten we in een bootje varen op de melodie van 'de Marie Louise'. Daarna gingen we aan de slag met de stoomboot op papier op de muziek van krullenbol. Daarna kregen we terug een brief van Sinterklaas. Hij was zo blij dat de kleuters meegedacht hadden over een oplossing. We luisterden naar het laatste stukje van het verhaal en ontdekten samen hoe Sinterklaas het probleem met de schroef intussen had opgelost. Een fijn Sinterklaasweekend!


 
sinterklaasfeest en lait chocolaté02.12.2020

Vandaag was het eindelijk zo ver. Sinterklaas kwam aan in een rijdend voertuig. Maar hij had een probleem Piet Pablo was verdwenen, hij was vertrokken met 3 zwarte pieten, maar er waren maar 2 zwarte pieten mee in de auto. Samen met Sinterklaas gingen we op zoek naar Piet Pablo, het was grapjespiet die hem had verstopt in een kist. Gelukkig konden we hem bevrijden via de opdrachten die samen mochten uitvoeren.
Na de speeltijd maakten we samen met Filou een lekker drankje 'lait chocolaté'.
Je prends du lait et du cacao. Je tourne, tourne, tourne. C'est quoi? C'est du chocolat!


 
we testen de voertuigen uit02.12.2020

Klik hier voor het filmpje
 
pag.

1

 ...

2

... 

3

 

4

 

5

 

6

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!