zoeken
   
egelmassage04.10.2019
We sloten de week af met een heerlijke egelmassage. Met een nopjesbal rolden we over de rug, de armen en de benen van onze vriendjes. Daarna werden de rollen omgekeerd, zodat iedereen aan de beurt kwam. En om volledig tot rust te komen werd er op de achtergrond rustgevende muziek afgespeeld. In de namiddag werd het podium al klaargezet voor ons kleuterproject die van start gaat volgende week, we kijken er al enorm naar uit!
 
Konijntjes op bezoek03.10.2019
Vandaag mochten de konijntjes van Mattiz van de giraffenklas even op bezoek komen. We keken naar hun bewegingen, hun vacht, hun voeding,... en natuurlijk mochten we elk om beurt eens knuffelen met de konijntjes. We gingen ook zwemmen met juf Isabelle en Pauline en Lucas waren fotograaf van dienst.
 
rollen als een egel03.10.2019
Dinsdag mochten we onszelf rollen, net als een egel in een bolletje. Wie kon schommelen zonder om te vallen? Daarna mochten we een egel tekenen met krullenbol: Schuin naar boven, schuin terug. Vele stekels op zijn rug. Schuin naar boven, schuin terug. Doe het rustig! Niet te vlug! Spitse neus, het lijfje dicht. Weet jij wie er in de blaadjes ligt? Een oogje hier en pootjes daar. Het is een egel met stekelhaar. Woensdag was er poppenkast en mochten we een egeltje vouwen.
 
03.10.2019
 
egels op de speelplaats30.09.2019
Deze morgen luisterden we naar het verhaal van 'Rikki en de eekhoorn'. Enkele kleuters vertelden spontaan over een overleden familielid of overleden dierenvriendje. Daarna trokken we naar de speelplaats en werden de kleuters verdeeld in groepjes van 4. Drie vriendjes mochten naast elkaar zitten met gespreide benen, de voeten raakten elkaar. Het vierde vriendje maakte een zigzagpatroon door een lijn te tekenen langs de benen van de andere vriendjes. We maakten er daarna een egel van. Zo leerden we ook samenwerken! Net voor de middag speelden we een telspelletje met de stekels van de egel in de kring.
 
Egels op de speelplaats30.09.2019
Deze morgen luisterden we naar het verhaal van ‘Rikki en de eekhoorn’. Daarna trokken we naar de speelplaats en werden de kleuters verdeeld in groepjes van 4. Drie vriendjes mochten naast elkaar zitten met gespreide benen, de voeten raakten elkaar. Het vierde vriendje maakte een zigzagpatroon door een lijn te tekenen langs de benen van de andere vriendjes. We maakten er daarna een egel van. Zo leerden we ook samenwerken! Net voor de middag speelden we een telspelletje in de kring.
Geen foto's gevonden ...
 
Kikker is jarig25.09.2019
We hadden er zo lang naar uitgekeken en vandaag was het eindelijk zo ver. Zelfs Kikker was het bijna zelf vergeten. De tafel hadden we mooi versierd en er hadden een paar vriendjes zelfs speciaal een tekening gemaakt en hun feesthoedje opgezet. We zongen en dansten voor Kikker zijn verjaardag. Daarna mochten we aanschuiven aan de feesttafel. Kikker mocht 5 kaarsjes uitblazen en we keken naar een vuurwerk. Uiteindelijk mochten we proeven van onze zelfgemaakte kikkercake, het was zo lekker dat alles op was tot de laatste kruimel. Na de speeltijd kregen we een kikker geschminkt op onze wang en mochten we ons volledig uitleven op een bewegingsparcours samen met de giraffenklas. De perfecte afsluiter van ons thema.
 
Op stap naar de kinderboerderij Bokkeslot25.09.2019
We beleefden een super (kletsnatte) dag op de kinderboederdij in Deerlijk. Eerst werden we in drie groepen verdeeld en de groep van juf Eline mocht eerst groentjes en vlees snijden. Daarna mochten we de dieren van de boerderij gaan bezoeken, ze eten geven, de hokken schoonmaken en natuurlijk ook de dieren verzorgen en knuffelen. Ondanks het regenweer beleefden we toch een fantastisch leuke dag op de boerderij. Meer foto's op de schoolwebsite, onder FOTO's.
 
We bakken heerlijke chocoladecake voor Kikker zijn verjaardag23.09.2019
Bij het veranderen van de kalenders zagen we dat het een nieuw seizoen was... de herfst is begonnen. Vandaag mochten de kleuters het materiaal van de letter in de kijker tonen. De letter K staat dit thema in de kijken van KIKKER, we luisterden naar het liedje van de letter K. Na de speeltijd maakten we heerlijke cake voor Kikker zijn verjaardag. Woensdag vieren we dan zijn verjaardagsfeest....we tellen af!
 
Vrijdag strapdag21.09.2019
Vandaag kwamen er een heleboel vriendjes met de fiets, te voet of de step naar school. Slechts een paar vriendjes kwamen met de auto. Iedereen kreeg een straparmbandje als beloning. We speelden ook een kringspelletje met kaarsjes en kronen. Na de speeltijd was het brugklas, de oudste kikkers mochten naar het eerste leerjaar. Als afsluiter van de week kwam het eerste leerjaar samen met onze jongste kikkers gezelschapsspelletjes spelen.
 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 ...

7

... 

8

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!