zoeken
   
Kleuterproject Roodkapje29.10.2019
Vrijdag was het uiteindelijk zo ver, de dag van ons optreden. In de voormiddag huppelde roodkapje tussen de schilderwerken van de kleuters en vertelde zo het verloop van het sprookje. Daarna mochten we in groepjes gezelschapsspelletjes spelen en legden we alle kledij klaar voor het optreden in de namiddag. De kleuters gaven het beste van zichzelf en verdienden op het einde van het optreden een lekkere wafel. Meer foto's kan je vinden op onze schoolwebsite onder de rubriek FOTO's, met dank aan de mama van Fries. Een fijne herfstvakantie toegewenst!
 
Sprookjestafereel schilderen per 223.10.2019
Vandaag repeteerden we voor de laatste keer op het podium, iedereen deed super goed mee. We zijn er zeker klaar voor. Na de speeltijd mochten we per 2 een fragment uit het sprookje van Roodkapje schilderen. Daarbij moesten we heel goed afspreken met elkaar om te weten wie wat ging schilderen. Dat was zeker niet gemakkelijk!
 
Verjaardag Lowie22.10.2019
Vanmorgen waren we direct wakker, want we mochten al gaan turnen met juf Isabelle. Daarna vierden we uitgebreid de verjaardag van Lowie. Hij verjaart in de herfstvakantie, maar mocht vandaag in de klas al 5kaarsjes uitblazen. We aten lekker versierde cupcakes en mochten ons dansje nog eens inoefenen op het podium.
 
We bakken wafeltjes op grootmoeders wijze21.10.2019
Vandaag kwamen er verschillende oma's, omie's, moekes, mamies, mémé's op bezoek om wafeltjes te bakken op grootmoeders wijze. Want Roodkapje bracht ook heerlijke wafeltjes naar haar grootmoeder... Na de speeltijd was er onze generale repetitie voor de volledige school, alles verlief heel goed. In de namiddag mochten we dan kijken naar ons dansje die werd opgenomen in de voormiddag. Dat deed wel eens raar om jezelf zo te zien op het scherm. Nog een paar keer ons dansje inoefenen en dan zijn we er helemaal klaar voor om jullie te verwelkomen aanstaande vrijdag om 13u30 in onze turnzaal. Komen jullie ook?
 
Quiz Roodkapje20.10.2019
Donderdag speelden we een quiz in de klas, we verdeelden ons in 3 groepen en we probeerden met ons team zo snel mogelijk de vragen omtrent het sprookje van Roodkapje juist te beantwoorden. Daarna gingen we zwemmen. Vrijdag mochten we alle dansjes van de kleuters eens bekijken en zo konden we ook alles timen. Maandag is er dan de generale repetitie en dan komen alle leerlingen van school kijken naar de voorstelling. We werkten ook onze werkjes van Roodkapje verder af en in de namiddag speelden we in de hoeken.
 
het huis van oma en de bril van oma16.10.2019
Dinsdag keken we naar het tweede deeltje van het sprookjestoneel van de kleuterjuffen. Na de speeltijd keken we naar een dans van het 6de leerjaar in het jaarthema 'je hoort erBIJ'. Via het liedje willen we alle kinderen op een leuke manier duidelijk maken hoe belangrijk ons klimaat is. Aan de werktafel mochten we dinsdag en woensdag krullenbol doen. De jongste kikkers mochten de bril van oma tekenen, de oudste mochten dan grootmoeders huis tekenen. Zo maakten we kennis met een vierkant, driehoek en rechthoek. Woensdag mochten alle kleuters naar de poppenkast kijken van Roodkapje, super gezellig. Iedere dag oefenen we ook volop ons dansje in.
 
Beestig natuurpad in de gavers14.10.2019
Vandaag maakten we onder meer kennis met de mol, de egel, het konijn, het lieveheersbeestje, de kikker, de spin, de slak en de regenworm. Elk vriendje werd voorgesteld door een handpop en had een eigen koffer vol attributen waar de begeleidster samen met de kinderen mee aan de slag ging. Elk dierenvriendje vertelde met grote sprekende foto’s over zijn kenmerken en de leefwereld waarin hij leeft. Kleine opdrachtjes, spelletjes, versjes en verhaaltjes zorgden ervoor dat de kinderen zelf de wondere wereld van de verschillende dierenvrienden spelenderwijs verder ontdekten. In de namiddag speelden we op de grote speeltuin in de gavers onder een stralende zon. Meer foto's op de schoolwebsite.
 
toneeltje roodkapje13.10.2019
Vrijdag keken we naar het eerste deel van het toneeltje van Roodkapje, de kleuterjuffen gaven het beste van zichzelf en de kleuters genoten. Daarna trokken we naar het speelbos om foto's te nemen van het sprookje. We verdeelden de scenes en trokken verkleedkledij aan.
 
Verjaardag Vic10.10.2019
Vandaag vierden we de eerste verjaardag in de kikkerklas van Vic. Na het turnen, mochten we ons dansje nogmaals doen op het podium. Daarna vierden we Vic zijn feest. We zongen, we dansten,... Vic koos een superhelden tattoo en liet zich schminken in spiderman. Lewis kon na 1 vragenronde en 1 tip raden wat er in de geheime doos zat. Een helicopter. Zo leren kleuters ook echt om een vraag te stellen... In de namiddag trakteerde hij met zelfgemaakte apencupcakes, omdat hij als symbooltje de aap is. We keken ook nog naar de verschillende voorwerpen met beginletter R en zongen mee op het liedje van kapitein Winokio.
 
Roodkapje09.10.2019
Dinsdag zijn we gestart met ons kleuterproject ' Roodkapje'. 's Morgens werden we direct meegenomen naar de sprookjeswereld. De sprookjesvertelster vertelde het sprookje van Roodkapje, we mochten op de sprookjeswolk gaan zitten, zodat we de mensenwereld konden verlaten. Daarna deden we onze ogen, oren en ons hartje open om naar het sprookje te luisteren. Na de speeltijd mochten we jongens al aan de slag aan de knutseltafel om een wolvenkroon te maken. In de namiddag mochten we al eens op het grote podium ons dansje gaan inoefenen. Woensdag werkten we verder aan de wolvenkroon en leerden we het liedje aan van Roodkapje. We maakten ook met houten blokjes het huis van grootmoeder na.
 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 ...

6

... 

7

 

8

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!