zoeken
   
het huis van oma en de bril van oma16.10.2019
Dinsdag keken we naar het tweede deeltje van het sprookjestoneel van de kleuterjuffen. Na de speeltijd keken we naar een dans van het 6de leerjaar in het jaarthema 'je hoort erBIJ'. Via het liedje willen we alle kinderen op een leuke manier duidelijk maken hoe belangrijk ons klimaat is. Aan de werktafel mochten we dinsdag en woensdag krullenbol doen. De jongste kikkers mochten de bril van oma tekenen, de oudste mochten dan grootmoeders huis tekenen. Zo maakten we kennis met een vierkant, driehoek en rechthoek. Woensdag mochten alle kleuters naar de poppenkast kijken van Roodkapje, super gezellig. Iedere dag oefenen we ook volop ons dansje in.
 
Beestig natuurpad in de gavers14.10.2019
Vandaag maakten we onder meer kennis met de mol, de egel, het konijn, het lieveheersbeestje, de kikker, de spin, de slak en de regenworm. Elk vriendje werd voorgesteld door een handpop en had een eigen koffer vol attributen waar de begeleidster samen met de kinderen mee aan de slag ging. Elk dierenvriendje vertelde met grote sprekende foto’s over zijn kenmerken en de leefwereld waarin hij leeft. Kleine opdrachtjes, spelletjes, versjes en verhaaltjes zorgden ervoor dat de kinderen zelf de wondere wereld van de verschillende dierenvrienden spelenderwijs verder ontdekten. In de namiddag speelden we op de grote speeltuin in de gavers onder een stralende zon. Meer foto's op de schoolwebsite.
 
toneeltje roodkapje13.10.2019
Vrijdag keken we naar het eerste deel van het toneeltje van Roodkapje, de kleuterjuffen gaven het beste van zichzelf en de kleuters genoten. Daarna trokken we naar het speelbos om foto's te nemen van het sprookje. We verdeelden de scenes en trokken verkleedkledij aan.
 
Verjaardag Vic10.10.2019
Vandaag vierden we de eerste verjaardag in de kikkerklas van Vic. Na het turnen, mochten we ons dansje nogmaals doen op het podium. Daarna vierden we Vic zijn feest. We zongen, we dansten,... Vic koos een superhelden tattoo en liet zich schminken in spiderman. Lewis kon na 1 vragenronde en 1 tip raden wat er in de geheime doos zat. Een helicopter. Zo leren kleuters ook echt om een vraag te stellen... In de namiddag trakteerde hij met zelfgemaakte apencupcakes, omdat hij als symbooltje de aap is. We keken ook nog naar de verschillende voorwerpen met beginletter R en zongen mee op het liedje van kapitein Winokio.
 
Roodkapje09.10.2019
Dinsdag zijn we gestart met ons kleuterproject ' Roodkapje'. 's Morgens werden we direct meegenomen naar de sprookjeswereld. De sprookjesvertelster vertelde het sprookje van Roodkapje, we mochten op de sprookjeswolk gaan zitten, zodat we de mensenwereld konden verlaten. Daarna deden we onze ogen, oren en ons hartje open om naar het sprookje te luisteren. Na de speeltijd mochten we jongens al aan de slag aan de knutseltafel om een wolvenkroon te maken. In de namiddag mochten we al eens op het grote podium ons dansje gaan inoefenen. Woensdag werkten we verder aan de wolvenkroon en leerden we het liedje aan van Roodkapje. We maakten ook met houten blokjes het huis van grootmoeder na.
 
egelmassage04.10.2019
We sloten de week af met een heerlijke egelmassage. Met een nopjesbal rolden we over de rug, de armen en de benen van onze vriendjes. Daarna werden de rollen omgekeerd, zodat iedereen aan de beurt kwam. En om volledig tot rust te komen werd er op de achtergrond rustgevende muziek afgespeeld. In de namiddag werd het podium al klaargezet voor ons kleuterproject die van start gaat volgende week, we kijken er al enorm naar uit!
 
Konijntjes op bezoek03.10.2019
Vandaag mochten de konijntjes van Mattiz van de giraffenklas even op bezoek komen. We keken naar hun bewegingen, hun vacht, hun voeding,... en natuurlijk mochten we elk om beurt eens knuffelen met de konijntjes. We gingen ook zwemmen met juf Isabelle en Pauline en Lucas waren fotograaf van dienst.
 
rollen als een egel03.10.2019
Dinsdag mochten we onszelf rollen, net als een egel in een bolletje. Wie kon schommelen zonder om te vallen? Daarna mochten we een egel tekenen met krullenbol: Schuin naar boven, schuin terug. Vele stekels op zijn rug. Schuin naar boven, schuin terug. Doe het rustig! Niet te vlug! Spitse neus, het lijfje dicht. Weet jij wie er in de blaadjes ligt? Een oogje hier en pootjes daar. Het is een egel met stekelhaar. Woensdag was er poppenkast en mochten we een egeltje vouwen.
 
03.10.2019
 
egels op de speelplaats30.09.2019
Deze morgen luisterden we naar het verhaal van 'Rikki en de eekhoorn'. Enkele kleuters vertelden spontaan over een overleden familielid of overleden dierenvriendje. Daarna trokken we naar de speelplaats en werden de kleuters verdeeld in groepjes van 4. Drie vriendjes mochten naast elkaar zitten met gespreide benen, de voeten raakten elkaar. Het vierde vriendje maakte een zigzagpatroon door een lijn te tekenen langs de benen van de andere vriendjes. We maakten er daarna een egel van. Zo leerden we ook samenwerken! Net voor de middag speelden we een telspelletje met de stekels van de egel in de kring.
 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 ...

5

... 

6

 

7

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!