zoeken
   
We posten een brief voor Sinterklaas25.11.2019
Vanmorgen luisterden we naar de tips die Sinterklaas gaf hoe we het best een brief schrijven naar Sinterklaas, waar we op moeten letten, hoe we hem aanspreken,... we zagen nu ook wat Sinterklaas allemaal doet met die brieven en mooie tekeningen. Na de speeltijd mochten we een vraag bedenken die we konden stellen aan Sinterklaas of aan zwarte piet of aan 'Slecht-weer-vandaag'. We maakten van die vraag een tekening en die mochten we verzamelen in 1 grote enveloppe. In de namiddag stapten we naar de brievenbus om alle tekeningen met de vragen te versturen naar Sinterklaas. Daarna genoten we van het speelplein en het zonnetje.
 
Verjaardag van Martha20.11.2019
Wat een koude dag vandaag, voor de eerste keer stond onze thermometer onder 0 dit schooljaar, het was -2graden. Brrrr koud! Vandaag mocht Martha 5kaarsjes uitblazen op de verjaardagstaart. Ze trakteerde ons met lekkere aperitief en we sloten af met het bezoek van Sinterklaas in de poppenkast. Daar had het paard zijn been gebroken en werden de reus en de draak opgeroepen om zwarte piet te helpen met de zware zakken speelgoed....
 
Zie ginds komt de stoomboot brugklas20.11.2019
Dinsdag was het brugklas voor de oudste kikkers. Voor de speeltijd keken we naar de aankomst van de Sint, we keken vooral goed naar zijn stoomboot. Hoe ziet hij eruit? Welke onderdelen. We keken ook welke verschillende boten er bestaan. Samen met de vriendjes van het 1ste leerjaar werden we in groepen verdeeld. We maakten de stoomboot van Sinterklaas na met kartonnen dozen. Daar kwam heel wat werk bij kijken: samen overleggen, afspreken, taken verdelen, samenwerken,... ze hebben dat super goed gedaan! TEAMWORK!
 
Hop Hop Hop paardje in galop20.11.2019
Maandag luisterden we naar de eerst avonturen van Kikker bij Gilles, hij mocht dat weekend logeren bij hem. Daarna keken we naar allerei spullen die de kinderen hadden meegebracht over het paard. Want de komende weken ligt de nadruk vooral op het paard van Sinterklaas. We begonnen ook aan onze paardenkroon om Sinterklaas te verrassen. Want vorige week kregen we een mailtje van de hoofdpiet met de vraag of we willen helpen om Sinterklaas te verrassen.
 
Letter S van Straat van Kaat17.11.2019
We beleefden de letter S actief in de klas, we werkten in groepjes Samen aan de Straat van Kaat. We zochten de letter S en voorwerpen met beginletter S in tijdschriften en kranten. We tekenden ook allerlei dingen met beginletter S. De kleuters hebben dit Superfantastisch gedaan! Vrijdag mochten er enkele kleuters een straat maken zodat Kaat er met haar auto'tje kon doorrijden, niet gemakkelijk, want er werd gemeten, getest, aangepast,...
 
Het is feest in de straat van Kaat13.11.2019
Vanmorgen kreeg juf Eline een mailtje van de hoofdpiet, we kregen de opdracht om naar een filmpje te kijken. Hoofdpiet vroeg of we wilden meehelpen om Sinterklaas te verrassen. Wij, de kleuters kregen de opdracht om een mooi hoofddeksel te maken. We zijn heel enthousiast om dit te doen. Dus volgende week gaan we aan de slag! Daarna kregen we terug een zoekfoto van Kaat. Deze keer was Kaat te vinden in de circustent en wat zagen we? Kaat was feest aan het vieren. En wat hoort er allemaal bij een feest? Een feestlied, we zongen uit volle borst en speelden muzikale pak. Na de speeltijd mochten we een lekker ijsje eten voor de verjaardag van de directeur. We sloten af met het dictee van de straat, maar ditmaal mochten we met wit potlood tekenen op zwart papier.
 
Kaat heeft een schat gevonden12.11.2019
Vanmorgen mochten we eerst raden wat er in de geheime doos zat van Lewis. Martha kon uiteindelijk raden wat er in zat. Daarna kregen we een nieuwe zoekfoto van Kaat. Salman zag dat Kaat verstopt zat tussen de bomen, ze was een aan het graven met een schop. En plots vond ze een SCHAT! Wat zat er in die schat? Sjaaltjes, één voor één kregen we een sjaaltje en daar deden we leuke spelletjes mee. Na de speeltijd vierden we de verjaardag van de directeur. Hij werd dit weekend 60jaar. Hij trakteerde ons met 2 speelgoedauto's en krijgen deze week een lekker ijsje. Daarna keken we naar alle voorwerpen met de letter S.
 
verjaardag Lewis08.11.2019
Vandaag vierden we de verjaardag van Lewis, hij mocht 5 kaarsjes uitblazen en hij trakteerde ons met lekkere chocolademousse. We kregen ook een nieuwe zoekfoto van Kaat. Kaat was aan het wachten op de postbode, hij had een postpakje mee met daarin een schilderij. Het was een schilderij van Roger Raveel, we beschreven wat we allemaal konden zien op het schilderij en maakten ook zelf een kunstwerk met lintjes en draadjes. Na de speeltijd schilderden we verder aan ons zelfportret.
 
op bezoek naar het roger raveel museum07.11.2019
Woensdag was er poppenspel van de kunstkapoentjes, daarin kwamen op een speelse manier de afspraken van het museum. Wat mag en wat mag niet in een museum. Na de speeltijd mochten we volop bewegen op het bewegingsparcours. Donderdag kregen we terug een zoekfoto, daarop stond Kaat met een micro. We haalden een micro naar boven en mochten zelf ons eigen stemgeluid opnemen. Daarna vertrokken we naar het zwembad. Net voor de middag was er het dictee van de straat. Iedereen kreeg een blad voor zich en had 30 seconden de tijd om iets te tekenen wat de juf dicteerde. Daarna schoven we telkens door...In de namiddag trokken we met de bus naar machelen. In het museum kwamen de kleuters meer te weten over de kunstwerken van Roger Raveel, adhv leuke doe-opdrachten.
 
Straat van Kaat05.11.2019
Maandag gingen we van start met een wonderlijk muzisch pakket 'de straat van Kaat'. Elke dag verzamelen we rond het verteltapijt. Samen gaan we op zoek naar Kaat. Ze neemt ons mee op een speels avontuur van beweging, drama, muziek, media en beeldende kunst. Eerst leerden we Kaat kennen en mochten we kijken in welk huis ze woonde. We luisterden naar haar stem en keken naar enkele close-up foto's. We imiteerden in groepjes de expressie op haar gezicht en we namen er een foto van. Kunnen jullie raden welke expressie wij nadoen?
 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 ...

5

... 

6

 

7

 

8

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!