zoeken
   
Kikkers in de plas07.09.2019
Vrijdag poseerden we even met onze kikkerkaart die we maakten voor Martha. Martha is een vriendje van onze klas, maar ze is nog niet gestart omwille van gezondheidsredenen. Daarom maakten we voor haar een 'Kikker snel op'-kaart. Gisteren belden we ook even live via what's app en zo was ze toch even in onze klas. Daarna trokken we naar buiten om echte kikersprongen te maken en onze kikkerbillen eens uit te strekken zonder te vallen. Niet gemakkelijk! Terwijl de muziek speelde mochten we rond de plassen (hoepels) lopen, als de muziek stopte, voerden we verschillende opdrachten uit. Na de speeltijd mochten de oudste kikkers naar de brugklas. Ze mocht spelenderwijs al even kennis maken met het eerste leerjaar. Het eerste leerjaar mocht even terug naar de kleuterklas en speelden met onze jongste kikkers gezelschapsspelletjes. Zo sloten we de eerste week van het schooljaar af.
 
poppenkast op woensdag07.09.2019
Ieder thema plannen we op woensdag een poppenkastmomentje samen met de giraffenklas. Woensdag maakten Kikker en Giraf kennis met elkaar en gingen ook voor de eerste dag naar school. We herhaalden hierin de afspraken wat er wel en niet in de boekentas mocht. Dus graag op het fruit en de koekjes en doosjes de naam van jullie kleuter noteren. Op woensdag en vrijdag brengen de kleuters enkel HAPKLAAR fruit mee naar de klas. We brachten ook al de nieuwe kalenders aan in de klas en iedere dag is er een nieuwe werker en helper. De kleuters hebben ook hun vaste plaats in de klas, iedere maand mogen ze een nieuwe plaats kiezen. Ook op de speelplaats hebben we een vaste buddy om in de rij mee te staan.
 
Kikker bracht een vriendje mee naar de klas03.09.2019
Vandaag had Kikker een vriendje mee in onze klas. We keken van dichtbij naar de kikker en zijn bewegingen, we gaven lekkere wormpjes en mochten hem zelfs eens aaien wie durfde. Buiten maakten we zelf kikkersprongen, wie kon er het verste en hoogste springen van ons allemaal? In de namiddag mochten we voor de eerste keer gaan turnen bij juf Isabelle. Dit iedere week op dinsdag en donderdag.
 
eerste schooldag in de kikkerklas02.09.2019
Het was weer even wennen; nieuwe gezichten in de klas, een nieuwe klas, nieuwe afspraken, nieuwe hoekjes,.. deze voormiddag mochten we elkaar eerst eens beter leren kennen. We mochten ons muzikaal talent al eens laten horen door ons goeiemorgenliedje te RAPPEN, hoe cool is dat? Na de speeltijd speelden we een symbolenspelletje en mochten we zelf een plaatsje kiezen in de kring. Daarna mochten we de hoeken in onze klas verkennen, want wat is het toch leuk om echt eens te spelen! In de namiddag genoten we van het mooie weer buiten.
 
pag.

1

 

2

 

3

 ...

4

... 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!