zoeken
   
Het kasteel van Sinterklaas02.12.2019
Vandaag mochten we op bezoek naar het kasteel van Sinterklaas. Eerst kwamen we in de leeskamer van Sinterklaas, daarna mochten we helpen met de zwarte pieten om schoenen te sorteren. We leerden bepaalde verschillen tussen schoenen herkennen en benoemen. Welke schoenen behoren in de koude landen en welke in de warme landen. Dit leerden we alvast: we dragen warme schoenen in de koude landen en koude schoenen in de warme landen. Hoe gek is dat niet? Wisten jullie dat een schoen ook een neus en een tong heeft? Vraag het maar eens aan jullie kleuter. Daarna mochten we bewegen met de stresspiet. Na het bewegen mochten we in woonkamer van de Sint. We keken naar de verschillende vervoersmiddelen van Sinterklaas en mochten zijn echte gouden ring van dichtbij zien. Wist je dat Sinterklaas ook echte pantoffels draagt? We kregen ook de opdracht om al het afval van de zwarte pieten te sorteren in de juiste afvalbak. Uiteindelijk mochten we vrij spelen in de speelkamer en op het einde werden we getrakteerd door de Zwarte Pieten met iets lekkers. Een fantastische ervaring!
 
Het paard van de Sint01.12.2019
Donderdag mochten we zelf een paardje zijn, we maakten een holle en bolle rug. We mochten ook wortels (onze vingers) uittrekken, zo leerden we spelenderwijs onze vingers te benoemen. Vraag het maar eens na bij jullie kleuter. We leerden ook het Spaanse verjaardagslied te zingen en telden tot 10 in het Spaans. We willen Sinterklaas verrassen met onze Spaanse zangkwaliteiten. Vrijdag bekeken we alle schoenen uit de verschillende landen en situeerden ze op de wereldkaart, we bekeken ook de vlag van dat specifieke land en luisterden naar de taal die ze daar spreken. We mochten ook rijmen op de woorden Sint, Paard, Zwarte Piet en Zak. Met het draairad maakten we er een leuk spelletje van.
 
een dagje in de kleuterklas27.11.2019
Een hele dag liep er een kleuter met een go pro in de klas, zo kunnen jullie een dagje in de kleuterklas meemaken uit het oog van een kleuter. Geniet mee van de sfeerbeelden in de kikker-en giraffenklas. Klik hier om het filmpje te bekijken.
Geen foto's gevonden ...
 
Bezoek aan het paard van Sinterklaas27.11.2019
Vandaag brachten we een bezoekje aan het Paard van Sinterklaas. We brachten wortels mee en lekkere appeltjes. We keken hoe goed hij kon galoperen en mochten hem elk om beurt aaien. Er waren zelfs vriendjes die hem een kusje gaven. Er stonden 4 pony's klaar die we zelf mochten borstelen. Ten slotte mochten we ook de andere paarden op de manege voederen. Weeral een leerrijke ervaring...Toen we terug kwamen van onze uitstap waren we enorm verwonderd want...Sinterklaas en zwarte piet waren langs geweest deze nacht. Onze schoentjes en klas lagen vol lekkers en onze buikjes werden snel gevuld. Natuurlijk konden we niet alles in 1 keer opeten, daarom hebben we alles verzameld in een mandje. Zo kunnen we de volgende dagen af en toe eens genieten van iets lekkers.
 

 
De nieuwe letter in de kijker P van PAARD26.11.2019
Vandaag bekeken we de nieuwe letter in de kijker, de letter P van PAARD. Kapitein Winokio schreef zelfs een liedje van deze letter. Vraag maar eens aan jullie kleuter over welke woorden de kapitein zingt ;-) We mochten ook ons schoentje zetten in de klas; de schrijf-en tekenhoek was druk bezet, want iedereen wilde een tekening maken voor Sinterklaas. Naast onze schoen kwam er ook een pintje voor zwarte piet, water voor Sinterklaas en slecht-weer-vandaag. Ook een appel en een suikerklontje voor het paard.... en nu hopen dat hij langskomt...
 
We posten een brief voor Sinterklaas25.11.2019
Vanmorgen luisterden we naar de tips die Sinterklaas gaf hoe we het best een brief schrijven naar Sinterklaas, waar we op moeten letten, hoe we hem aanspreken,... we zagen nu ook wat Sinterklaas allemaal doet met die brieven en mooie tekeningen. Na de speeltijd mochten we een vraag bedenken die we konden stellen aan Sinterklaas of aan zwarte piet of aan 'Slecht-weer-vandaag'. We maakten van die vraag een tekening en die mochten we verzamelen in 1 grote enveloppe. In de namiddag stapten we naar de brievenbus om alle tekeningen met de vragen te versturen naar Sinterklaas. Daarna genoten we van het speelplein en het zonnetje.
 
Verjaardag van Martha20.11.2019
Wat een koude dag vandaag, voor de eerste keer stond onze thermometer onder 0 dit schooljaar, het was -2graden. Brrrr koud! Vandaag mocht Martha 5kaarsjes uitblazen op de verjaardagstaart. Ze trakteerde ons met lekkere aperitief en we sloten af met het bezoek van Sinterklaas in de poppenkast. Daar had het paard zijn been gebroken en werden de reus en de draak opgeroepen om zwarte piet te helpen met de zware zakken speelgoed....
 
Zie ginds komt de stoomboot brugklas20.11.2019
Dinsdag was het brugklas voor de oudste kikkers. Voor de speeltijd keken we naar de aankomst van de Sint, we keken vooral goed naar zijn stoomboot. Hoe ziet hij eruit? Welke onderdelen. We keken ook welke verschillende boten er bestaan. Samen met de vriendjes van het 1ste leerjaar werden we in groepen verdeeld. We maakten de stoomboot van Sinterklaas na met kartonnen dozen. Daar kwam heel wat werk bij kijken: samen overleggen, afspreken, taken verdelen, samenwerken,... ze hebben dat super goed gedaan! TEAMWORK!
 
Hop Hop Hop paardje in galop20.11.2019
Maandag luisterden we naar de eerst avonturen van Kikker bij Gilles, hij mocht dat weekend logeren bij hem. Daarna keken we naar allerei spullen die de kinderen hadden meegebracht over het paard. Want de komende weken ligt de nadruk vooral op het paard van Sinterklaas. We begonnen ook aan onze paardenkroon om Sinterklaas te verrassen. Want vorige week kregen we een mailtje van de hoofdpiet met de vraag of we willen helpen om Sinterklaas te verrassen.
 
Letter S van Straat van Kaat17.11.2019
We beleefden de letter S actief in de klas, we werkten in groepjes Samen aan de Straat van Kaat. We zochten de letter S en voorwerpen met beginletter S in tijdschriften en kranten. We tekenden ook allerlei dingen met beginletter S. De kleuters hebben dit Superfantastisch gedaan! Vrijdag mochten er enkele kleuters een straat maken zodat Kaat er met haar auto'tje kon doorrijden, niet gemakkelijk, want er werd gemeten, getest, aangepast,...
 
pag.

1

 

2

 ...

3

... 

4

 

5

 

6

 

7

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!