zoeken
   
egels op de speelplaats30.09.2019
Deze morgen luisterden we naar het verhaal van 'Rikki en de eekhoorn'. Enkele kleuters vertelden spontaan over een overleden familielid of overleden dierenvriendje. Daarna trokken we naar de speelplaats en werden de kleuters verdeeld in groepjes van 4. Drie vriendjes mochten naast elkaar zitten met gespreide benen, de voeten raakten elkaar. Het vierde vriendje maakte een zigzagpatroon door een lijn te tekenen langs de benen van de andere vriendjes. We maakten er daarna een egel van. Zo leerden we ook samenwerken! Net voor de middag speelden we een telspelletje met de stekels van de egel in de kring.
 
Egels op de speelplaats30.09.2019
Deze morgen luisterden we naar het verhaal van ‘Rikki en de eekhoorn’. Daarna trokken we naar de speelplaats en werden de kleuters verdeeld in groepjes van 4. Drie vriendjes mochten naast elkaar zitten met gespreide benen, de voeten raakten elkaar. Het vierde vriendje maakte een zigzagpatroon door een lijn te tekenen langs de benen van de andere vriendjes. We maakten er daarna een egel van. Zo leerden we ook samenwerken! Net voor de middag speelden we een telspelletje in de kring.
Geen foto's gevonden ...
 
Kikker is jarig25.09.2019
We hadden er zo lang naar uitgekeken en vandaag was het eindelijk zo ver. Zelfs Kikker was het bijna zelf vergeten. De tafel hadden we mooi versierd en er hadden een paar vriendjes zelfs speciaal een tekening gemaakt en hun feesthoedje opgezet. We zongen en dansten voor Kikker zijn verjaardag. Daarna mochten we aanschuiven aan de feesttafel. Kikker mocht 5 kaarsjes uitblazen en we keken naar een vuurwerk. Uiteindelijk mochten we proeven van onze zelfgemaakte kikkercake, het was zo lekker dat alles op was tot de laatste kruimel. Na de speeltijd kregen we een kikker geschminkt op onze wang en mochten we ons volledig uitleven op een bewegingsparcours samen met de giraffenklas. De perfecte afsluiter van ons thema.
 
Op stap naar de kinderboerderij Bokkeslot25.09.2019
We beleefden een super (kletsnatte) dag op de kinderboederdij in Deerlijk. Eerst werden we in drie groepen verdeeld en de groep van juf Eline mocht eerst groentjes en vlees snijden. Daarna mochten we de dieren van de boerderij gaan bezoeken, ze eten geven, de hokken schoonmaken en natuurlijk ook de dieren verzorgen en knuffelen. Ondanks het regenweer beleefden we toch een fantastisch leuke dag op de boerderij. Meer foto's op de schoolwebsite, onder FOTO's.
 
We bakken heerlijke chocoladecake voor Kikker zijn verjaardag23.09.2019
Bij het veranderen van de kalenders zagen we dat het een nieuw seizoen was... de herfst is begonnen. Vandaag mochten de kleuters het materiaal van de letter in de kijker tonen. De letter K staat dit thema in de kijken van KIKKER, we luisterden naar het liedje van de letter K. Na de speeltijd maakten we heerlijke cake voor Kikker zijn verjaardag. Woensdag vieren we dan zijn verjaardagsfeest....we tellen af!
 
Vrijdag strapdag21.09.2019
Vandaag kwamen er een heleboel vriendjes met de fiets, te voet of de step naar school. Slechts een paar vriendjes kwamen met de auto. Iedereen kreeg een straparmbandje als beloning. We speelden ook een kringspelletje met kaarsjes en kronen. Na de speeltijd was het brugklas, de oudste kikkers mochten naar het eerste leerjaar. Als afsluiter van de week kwam het eerste leerjaar samen met onze jongste kikkers gezelschapsspelletjes spelen.
 
Dag van de sportclub19.09.2019
Ook wij deden mee aan dag van de sportclub. Er zitten een heleboel sportieve kikkers in onze klas, we mochten eerst vertellen welke sport wij precies deden. Samen met de giraffenklas was er poppenkast en Heksemie was jarig. We leerden ook werken met het grote touchscreen en speelden een memory met onze eigen foto's en symbooltjes. Donderdag was er terug een bezoek in onze klas. Juf Eline had een klein kikkertje gevonden in haar tuin en hij mocht een dagje logeren in onze klas. Ook mochten we voor de allereerste keer gaan zwemmen, dat was super spannend. Foto's volgend op de info-avond. We pasten ook onze verjaardagskroon, wat kijken we al uit naar ons eigen feest!
 
We kijken uit naar Kikker zijn verjaardag17.09.2019
Maandag begonnen we met ons nieuw thema 'we kijken uit naar Kikker zijn verjaardag' Nog 9 keer slapen en dan is het Kikker zijn verjaardag, nog even hebben we tijd om zijn verjaardag goed voor te bereiden! We brachten al allerlei spullen mee om alles mooi te versieren en aan de werktafel haalden we de penselen boven om onze verjaardagskronen te schilderen. Dinsdag leerden we het verjaardagsdansliedje van 'Kikker viert feest'. Je kan het terugvinden op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=b6O2H-gmJHs Bij een verjaardag hoort ook taart, we tekenen met krullenbol een heerlijke taart. We sloten af met een Kikkerverhaal 'een bijzondere dag'.
 
Kikker vindt een vriendje11.09.2019
Iedere dinsdag luisteren we naar een Kikkerverhaaltje in de klas. Vandaag was het 'Kikker vindt een vriendje'. Daarna luisterden we naar elkaar wie zijn of haar vriendje is in de klas, we vertelden wat we allemaal doen met vriendjes...we vertellen dingen aan elkaar, we knuffelen elkaar, we geven soms een kusje aan elkaar, we geven elkaar een high five, we lachen samen, maken plezier, we spelen samen... we vertellen ook soms verdrietige dingen aan elkaar. Op dinsdag leren we ook telkens een nieuw liedje 'kikker en zijn vriendjes'. Woensdag stelde Kikker zijn vriendinnetje voor 'Filou', ze spreekt een andere taal, 'Frans'. Bij elk thema brengt Filou een verjse of een liedje of een spelletje aan in het frans. Vraag maar eens aan jullie kleuter om het liedje 'hoofd schouders knie en teen' te zingen in het frans. Enkele kleuters maakten ook een kleurrijke kikker met clics.
 
Wist je dat?09.09.2019
We komen heel wat te weten van de kikker. -Wist je dat een kikker tot wel 3 meter ver kan springen? We probeerden dit uit...helaas lukte dit niet. -Wist je dat de kleinste kikker ter wereld 1cm klein is? -Wist je dat de grootste kikker ter wereld 1meter lang is? We zochten een vriendje in de klas die ongeveer even groot is...dat was Elena. -Wist je dat kikkers eitjes leggen, ook wel kikkerdril genoemd. -Wist je dat eerst de achterpoten komen bij een kikkervisje en daarna pas de voorpoten? -Wist je dat een kikker een winterslaap doet?
 
pag.

1

 

2

 ...

3

... 

4

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!