zoeken
   
Verjaardag Vic10.10.2019

Vandaag vierden we de eerste verjaardag in de kikkerklas van Vic. Na het turnen, mochten we ons dansje nogmaals doen op het podium. Daarna vierden we Vic zijn feest. We zongen, we dansten,... Vic koos een superhelden tattoo en liet zich schminken in spiderman. Lewis kon na 1 vragenronde en 1 tip raden wat er in de geheime doos zat. Een helicopter. Zo leren kleuters ook echt om een vraag te stellen... In de namiddag trakteerde hij met zelfgemaakte apencupcakes, omdat hij als symbooltje de aap is. We keken ook nog naar de verschillende voorwerpen met beginletter R en zongen mee op het liedje van kapitein Winokio.


 
Roodkapje09.10.2019

Dinsdag zijn we gestart met ons kleuterproject ' Roodkapje'. 's Morgens werden we direct meegenomen naar de sprookjeswereld. De sprookjesvertelster vertelde het sprookje van Roodkapje, we mochten op de sprookjeswolk gaan zitten, zodat we de mensenwereld konden verlaten. Daarna deden we onze ogen, oren en ons hartje open om naar het sprookje te luisteren. Na de speeltijd mochten we jongens al aan de slag aan de knutseltafel om een wolvenkroon te maken. In de namiddag mochten we al eens op het grote podium ons dansje gaan inoefenen. Woensdag werkten we verder aan de wolvenkroon en leerden we het liedje aan van Roodkapje. We maakten ook met houten blokjes het huis van grootmoeder na.


 
egelmassage04.10.2019

We sloten de week af met een heerlijke egelmassage. Met een nopjesbal rolden we over de rug, de armen en de benen van onze vriendjes. Daarna werden de rollen omgekeerd, zodat iedereen aan de beurt kwam. En om volledig tot rust te komen werd er op de achtergrond rustgevende muziek afgespeeld. In de namiddag werd het podium al klaargezet voor ons kleuterproject die van start gaat volgende week, we kijken er al enorm naar uit!


 
Konijntjes op bezoek03.10.2019

Vandaag mochten de konijntjes van Mattiz van de giraffenklas even op bezoek komen. We keken naar hun bewegingen, hun vacht, hun voeding,... en natuurlijk mochten we elk om beurt eens knuffelen met de konijntjes. We gingen ook zwemmen met juf Isabelle en Pauline en Lucas waren fotograaf van dienst.


 
rollen als een egel03.10.2019

Dinsdag mochten we onszelf rollen, net als een egel in een bolletje. Wie kon schommelen zonder om te vallen? Daarna mochten we een egel tekenen met krullenbol: Schuin naar boven, schuin terug. Vele stekels op zijn rug. Schuin naar boven, schuin terug. Doe het rustig! Niet te vlug! Spitse neus, het lijfje dicht. Weet jij wie er in de blaadjes ligt? Een oogje hier en pootjes daar. Het is een egel met stekelhaar. Woensdag was er poppenkast en mochten we een egeltje vouwen.


 
03.10.2019

 
egels op de speelplaats30.09.2019

Deze morgen luisterden we naar het verhaal van 'Rikki en de eekhoorn'. Enkele kleuters vertelden spontaan over een overleden familielid of overleden dierenvriendje. Daarna trokken we naar de speelplaats en werden de kleuters verdeeld in groepjes van 4. Drie vriendjes mochten naast elkaar zitten met gespreide benen, de voeten raakten elkaar. Het vierde vriendje maakte een zigzagpatroon door een lijn te tekenen langs de benen van de andere vriendjes. We maakten er daarna een egel van. Zo leerden we ook samenwerken! Net voor de middag speelden we een telspelletje met de stekels van de egel in de kring.


 
Egels op de speelplaats30.09.2019

Deze morgen luisterden we naar het verhaal van ‘Rikki en de eekhoorn’. Daarna trokken we naar de speelplaats en werden de kleuters verdeeld in groepjes van 4. Drie vriendjes mochten naast elkaar zitten met gespreide benen, de voeten raakten elkaar. Het vierde vriendje maakte een zigzagpatroon door een lijn te tekenen langs de benen van de andere vriendjes. We maakten er daarna een egel van. Zo leerden we ook samenwerken! Net voor de middag speelden we een telspelletje in de kring.
Geen foto's gevonden ...
 
Kikker is jarig25.09.2019

We hadden er zo lang naar uitgekeken en vandaag was het eindelijk zo ver. Zelfs Kikker was het bijna zelf vergeten. De tafel hadden we mooi versierd en er hadden een paar vriendjes zelfs speciaal een tekening gemaakt en hun feesthoedje opgezet. We zongen en dansten voor Kikker zijn verjaardag. Daarna mochten we aanschuiven aan de feesttafel. Kikker mocht 5 kaarsjes uitblazen en we keken naar een vuurwerk. Uiteindelijk mochten we proeven van onze zelfgemaakte kikkercake, het was zo lekker dat alles op was tot de laatste kruimel. Na de speeltijd kregen we een kikker geschminkt op onze wang en mochten we ons volledig uitleven op een bewegingsparcours samen met de giraffenklas. De perfecte afsluiter van ons thema.


 
Op stap naar de kinderboerderij Bokkeslot25.09.2019

We beleefden een super (kletsnatte) dag op de kinderboederdij in Deerlijk. Eerst werden we in drie groepen verdeeld en de groep van juf Eline mocht eerst groentjes en vlees snijden. Daarna mochten we de dieren van de boerderij gaan bezoeken, ze eten geven, de hokken schoonmaken en natuurlijk ook de dieren verzorgen en knuffelen. Ondanks het regenweer beleefden we toch een fantastisch leuke dag op de boerderij. Meer foto's op de schoolwebsite, onder FOTO's.


 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 ...

12

... 

13

 

14

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!