zoeken
   
gelukkig nieuwjaar31.12.2019
Bekijk hier het filmpje van de nieuwjaarsbrief van de kikkerklas.
 
laatste schooldag van 201925.12.2019
De laatste schooldag voor de vakantie mocht Obaidullah eerst vooral zijn kerstcadeautje openmaken, want hij was afwezig op ons kerstfeestje. We werkten alles af en mochten daarna experimenteren met de overheadprojector, we ontdekten onze kleine tekeningen plotseling op het grote witte scherm,...hoe komt dit. Het toestel werd van heel dichtbij bekeken. Plotseling kwam er ook een schaduw van een hand in beeld en zo haalden we er de playmobielmannetjes uit en speelden we een klein toneeltje op het witte scherm. We oefenden voor de laatste keer nog eens goed ons nieuwjaarsversje in en nu hopelijk dat het thuis ook zo vlotjes gaat. Via deze weg wil ik alle kleuters en ouders bedanken voor de fijne tijd die ik mocht doorbrengen in 2019 met de vriendjes van de kikkerklas. Op naar nog veel leuke avonturen in 2020! Fijne feestdagen en ik zie jullie graag terug volgend jaar met meer nieuws uit de kikkerklas.
 
Kerstfeestje in de klas en elders in de wereld18.12.2019
Na lang aftellen was er ons kerstfeestje in de klas. We beken eerst de foto's die de kleuters meebrachten over hoe iedereen Kerst viert. Er zijn ook landen waar ze geen Kerstmis vieren. Alles hangt af van de plaatselijke gebruiken en tradities. We vertelden aan elkaar hoe we dit thuis vieren. Er brachten ook 3 kleuters gerechtjes mee uit andere landen, zo kwamen we helemaal in de sfeer van Kerstmis! We genoten van al dat lekkers en mochten ook ons eigen pakje uitpakken, geniet mee van die verwonderde gezichtjes op het kerstfilmpje. Bij de muzikale pak werden er heel wat spelletjes gespeeld. KORTOM, het was een leuk & gezellig kerstfeestje!
 
Brugklas 3de kleuter 1ste leerjaar 3de activiteit17.12.2019
Vanmorgen speelden we een spelletje uit de aftelkalender van kerstmis. Het was het spelletje 'wat is anders?' Daarna mochten we elk om beurt onze nieuwjaarsbrief opzeggen, het begint al goed te lukken bij iedereen! Na de speeltijd mochten de jongste kikkers bij juf Lies en de oudste kikkers hadden brugklas. Er kwamen vriendjes van het 1ste leerjaar samen met ons gezelschapsspelletjes spelen met op de achtergrond gezellig kerstmuziek. We sloten af met een verhaal en hebben de feesttafel klaargezet voor het kerstfeestje van woensdag. Nog 1 keer slapen...
 
Wat zit er in de geheime doos?16.12.2019
Olivia had dit weekend de verjaardagstas mee naar huis en trok mooie foto's van haar verjaardagsfeest. Er zat ook een geheim voorwerp in de doos, Gust kon na 1 vragenronde en 1 gouden tip raden wat er in de doos zat...een schminkdoosje. Ondertussen zijn we nog volop bezig aan ons nieuwjaarswerkje...maar dit houden we nog steeds een beetje geheim.
 
Verjaardag van Olivia12.12.2019
Woensdag was er post in onze brievenbus, we kregen van de postbode een brief van Sinterklaas. Hij was blij met onze tekeningen en brieven en we kregen een grote zoekposter cadeau. Donderdag vierden we de verjaardag van Olivia in de klas, ze mocht 4 kaarsjes uitblazen. Olivia trakteerde ons met lekkere cupcakes. Ondertussen zijn we ook volop aan het knutselen voor onze nieuwjaarswerkje, maar dit houden we nog even geheim.
 
Koekjesbak voor de warmste week09.12.2019
Vandaag vlogen we er direct in met onze koekjesbak voor de warmste week met de volledige school. Wij mochten samen met het 5de leerjaar deeg maken, vormpjes uitduwen en versieren.
 
Sinterklaasfeest op school04.12.2019
Vandaag was het eindelijk zo ver, heel lang naar uitgekeken en afgeteld... iedereen stond klaar om Sinterklaas te verwelkomen. Maar het begon helemaal niet goed, er kwam een valse Sint opdagen. Die had de echte Sint opgesloten. Gelukkig konden we met behulp van de sleutel de Sint bevrijden en konden we toch nog een fantastisch verjaardagsfeest vieren voor Sinterklaas. We dansten en zongen erop los, het was een feest voor groot en klein.
 
Toneelvoorstelling streep04.12.2019
Dinsdag trokken we richting de Schakel in Waregem om een toneelvoorstelling van streep bij te wonen. Het was een fysieke, grappige en verrassende voorstelling met weinig woorden en veel muziek en waar vreemde figuren kloppen op de deur. Op een dag is er iets wat er eerst niet was...dwars door een huis loopt een streep! Het leven ziet er plots heel anders uit nu de streep er is. Er is nu een HIER en een DAAR, een GOEDE en een NOG BETERE kant, een VAN MIJ en een VAN JOU,... In de klas mochten de kleuters enkele leuke fragmenten nabootsen waaronder een fragment dat ze met hun poep vast zaten aan de stoel.
 
Kasteel van Sinterklaas deel 204.12.2019
We kregen nog enkele foto's van Eperon Izegem toegestuurd, als herinnering aan een prachtige dag!
 
pag.

1

 ...

2

... 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!