zoeken
   
Wat is het verschil tussen de Noordpool en de zuidpool20.01.2020
Dit weekend ging de verjaardagstas mee met Giselle en Gust. Na 1 vragenronde en 1 tip kon Fran raden wat er in de geheime doos zat van Gust. Het was zijn verjaardagsslinger, die mag even in de klas hangen nu. Bij Giselle kon Lena tijdens de eerste vragenronde al raden wat er in de doos zat; een vriendenboek. Daarna keken we naar de vele spullen die de kleuters mee hadden rond het thema. Zo kwamen we een heleboel dingen te weten welke verschillen er zijn tussen de Noordpool en de zuidpool. We werden verdeeld in groepjes en mochten dieren sorteren bij de Noordpool of de zuidpool. In de namiddag mochten we in het hoekenwerk de nieuwe iPads uittesten. De kleuters waren enorm enthousiast.
 
verjaardag van Gust en Giselle17.01.2020
Vandaag was het een dubbel verjaardagsfeest in onze klas. Gust en Giselle verjaren op dezelfde dag en kozen ervoor om dit samen te vieren. We begonnen met een aperitief in de voormiddag en in de namiddag aten we een lekkere donut. In de voormiddag bekeken we ook alle meegebrachte voorwerpen van de letter T van TALENT. Daarna werden we verdeeld in 5 groepjes, ieder groepje kreeg een plattegrond van de school en mocht op zoek gaan naar 3 voorwerpen met beginletter T. 1 groepje slaagde erin om 3 voorwerpen te vinden. De andere groepjes hadden 1 tot 2 voorwerpen gevonden. Allemaal super goed gedaan en juist aangeduid op het plannetje. We sloten ons thema af met ons themalied, voor de liefhebbers die thuis nog willen meezingen, klik hier om het liedje te herbeluisteren.
 
verschillende talenten in onze klas17.01.2020
Woensdag en donderdag kwamen de laatste kleuters aan bod om hun talent voor te stellen. Donderdag was er de vraag van de dag: Hoe komen we naar de klas? We kwamen tot de conclusie dat de meeste kleuters met de auto naar de klas komen. Zo kwamen de begrippen meeste, minste, 1ste, 2de, 3de aan bod.
 
Nieuwjaarsreceptie met de brugklas 14.01.2020
Vandaag mochten de oudste kikkers een aperitiefhapje maken voor de nieuwjaarsreceptie met het eerste leerjaar. We maakten lekkere brochettes. Na de speeltijd klonken we samen op het nieuwe jaar en proefden we allerlei lekkere, zelfgemaakte hapjes. In de namiddag mochten we raden wat er in de geheime doos zat van Marie-Alixe. We sloten de dag af met een verhaal van Kikker.
 
Verjaardag van Marie-Alixe13.01.2020
Vandaag vierden we de verjaardag van Marie-Alixe in de klas, ze mocht 6 kaarsjes uitblazen en trakteerde ons met lekkere cupcakes. We keken ook naar de beginletters van onze naam, zo kwamen we tot de conclusie dat de letter M de meest voorkomende beginletter is van onze vriendjes in onze klas. We keken ook nog naar enkele talentvolle kleuters.
 
de zonnegroet12.01.2020
Vrijdag begonnen met yoga, we oefenden de zonnegroet in. Daarna luisterden we naar het verhaaltje 'sneeuwman kan', daarbij gingen we alle bewegingen en emoties van de sneeuwman nadoen. Net voor de middag deden we een groepsoefening, door allemaal ter gelijke tijd een zitkring te vormen. Zeker niet gemakkelijk, maar door samen te werken, lukte het!
 
Dit is mijn talent12.01.2020
Woensdag kwam de fotografe langs voor het artikel 'wat wil ik later worden' in de krant van West-Vlaanderen. Daarna mochten enkele kleuters hun talent voorstellen aan de hand van een voorwerp. Na de speeltijd werd iedereen gemeten voor onze muur 'zo groot ben ik'. Het geheime voorwerp werd na 1 vragenrond en 1 tip geraden door Giselle.
 
Lore werd 6 jaar07.01.2020
Vandaag vierden we de verjaardag van Lore, ze werd jarig in de kerstvakantie en vandaag trakteerde ze ons op een lekkere aperitief met kinderchampagne. Eerst mochten we raden wat er in de geheime doos zat van Fries, Noah kon direct raden dat er dino's in de doos zaten. Er mochten al enkele kleuters vertellen over hun talent, nu al fier op al mijn getalenteerde kleuters in de klas.
 
Verjaardag Fries06.01.2020
Van het ene feestje naar het andere feestje; kerstfeest, nieuwjaarsfeestje,....wij doen verder met een verjaardagsfeest! Fries werd zondag 5jaar en dat vierden we ten volle in de klas. Hij trakteerde ons op lekkere ijsjes. We kozen vandaag ook een nieuwe plaats, want we zijn een nieuwe maand. Onze seizoenskalender mochten we ook verplaatsen op de winter. We vertelden vanmorgen voluit over de leuke kerstvakantie. Na de speeltijd mochten we onze eigen voetafdruk tekenen.
 
gelukkig nieuwjaar31.12.2019
Bekijk hier het filmpje van de nieuwjaarsbrief van de kikkerklas.
 
pag. ...

1

... 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!