zoeken
   
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land14.10.2018

Maandag begonnen we met taalspelletjes in de kring. Daarna besproken we hoe Sneeuwwitje eruit zag en mochten we haar schilderen. Het waren hele mooie sneeuwwitjes.
Dinsdag werkten we verder aan onze werkjes na het turnen bij juf Isabelle.
Net voor de middag speelden we ritmespelletjes met houten stokjes, we tikten er op los...
In de namiddag speelden we buiten onder een stralende zon.
Woensdag verwerkten we de meegebrachte appels tot appelmoes.

Alle kleuters mochten elk om beurt stukjes appel snijden in kleine stukjes, daarna op het vuur met wat water en wat suiker mengen. Om de beurt mochten we de appels mixen tot een moes.
Daarna mochten we eens proeven en de pot werd letterlijk uitgelikt met de vingers. We kregen elk nog een potje appelmoes mee naar huis.(meer foto's op de schoolwebsite)
Donderdag speelden we na het turnen spiegelspelletjes met een klein groepje. Na de speeltijd mochten we dan wisselen. Wie kon de juf vinden in zijn of haar spiegel?
Kunnen we onze eigen voeten terug vinden in de spiegel? Hoe moeten we die dan hanteren?
Hoe komt het dat we onszelf onderste boven zien staan in een pollepel?
Vrijdag mochten er terug 4 oudste kleuters op bezoek naar de brugklas: Timo, Darocha, Nyoh en Marie. Ze luisterden er naar een herfstverhaaltje.
Nu mochten de vriendjes die nog geen spiegelspelletjes speelden gisteren vandaag aan de  beurt komen. wie kan zijn rug zien in de spiegel?
meer spiegelfoto's op de schoolwebsite
 
Sneeuwwitje en de 7 dwergen07.10.2018

Dinsdag werden de kleuters ondergedompeld in de sprookjeswereld, we luisterden geboeid naar het sprookje van Sneeuwwitje. Daarna mochten we aan de werktafel een appel maken met een stappenplan. Net voor de middag leerden we het liedje aan van 'dwergen aan het werk'. In de namiddag mochten we eerst turnen met juf Isabelle. Daarna speelden we in de hoeken;

De kleuters konden diamanten zoeken die verstopt zaten in de zandtafel. Met borstels, pincetten en vergrootglazen gingen ze aan het werk.
Woensdag luisterden we eerst naar het vervolgverhaal van Pluk en de jongste naar Jip & Janneke. Daarna deden we schrijfdans met krullenbol en mochten we guirlandes inoefenen en zo de 7dwergen tekenen.
Voor de speeltijd kwam het eerste groepje aan bod en na de speeltijd de 2de groep.
Donderdag luisterden we nogmaals naar het sprookje, maar nu uit het echte sprookjesboek. Daarna mochten we gaan zwemmen met juf Isabelle. In de namiddag genoten we van het mooie weer en mochten we buiten spelen in de hoeken.
We sloten af met het eerste deeltje van de film van Sneeuwwitje.
Vrijdag luisterden we eerst naar het verhaaltje van 'Sneeuwwitje breidt een monster'. Daarna leerden we een tafel dekken voor de 7 dwergen, hierbij kwam er heel wat tel- en rekenwerk bij kijken. We leerden zo tellen tot 7.

Vraag maar eens om thuis de tafel te dekken... we leerden ook waar het mes moet liggen en met de snijkant naar het bord toe,....
Na de speeltijd mochten we dit eens doen op papier aan de werktafel. In de namiddag speelden we in de hoeken buiten.
Volgende week werken we verder rond dit prachtig sprookje.


 
We kijken uit naar de verjaardag van Kikker30.09.2018

Maandag luisterden naar het verhaal 'een taart voor kleine beer'. Daarna gingen we aan de slag aan de werktafel. De oudste kikkers mochten de letter K maken met klei. De jongste kikkers maakten een verjaardagstaartje bij juf Pauline.

In de namiddag speelden we in de hoeken;
Dinsdag luisterden we naar het vervolgverhaal en mochten we onze kleiletter schilderen en ons taartje versieren. We herhaalden ons verjaardagsliedje. In de namiddag oefenden we met enkele kleuters het aan- en dichtdoen van de jassen. Want wat zijn onze kleuters fier als ze het ZELF kunnen. Stimuleer jullie kleuters hier ook thuis in.
Woensdag brachten we de nieuwe letter K aan, de oudste kleuters brachten een voorwerp mee met de letter K. We besproken alles en zongen het liedje van de letter K van Kapitein Winokio.
We probeerden de letter K te vormen met onze armen en benen.

De laatste woensdag van de maand is er telkens een bewegingsomloop in de turnzaal, de kleuters leefden zich enorm uit.
Donderdag mochten we eerst turnen met juf Isabelle en werkten we verder aan onze werkjes. In de namiddag mochten we buiten in het zonnetje spelen.
Vrijdag was het dan zo ver, de kleuters keken hier nu al zo lang naar uit, alsook Kikker. Maar hij had zich nu wel overslapen zeker en dat op zijn eigen feest... gelukkig waren onze kleuters goed wakker en konden ze hem luidkeels wakker roepen...
We zongen en dansten voor Kikker zijn verjaardag. Omdat hij zich overslapen had, was hij een lekker traktaat vergeten voor de klas, dus besloten we zelf de handen uit de mouwen te steken en Kikker te helpen met een verjaardagscake.
De cake mocht de over binnen en dan wachten maar....ondertussen mochten we de feesttafel dekken....het werd een echt verjaardagsfeestje...
Tijdens het wachten op de cake mochten ze onze allermooiste kikkersprongen laten zien in de turnzaal...
Onze klas werd mooi versierd, klaar om feest te vieren;
en van al dat feesten, werden we heel erg moe...speciaal daarom krijgen we een extra dagje vrij. Ik zie mijn kikkertjes graag terug op dinsdag! 
We vieren de verjaardag van Kikker23.09.2018

Maandag begonnen we met een woordenweb te maken rond 'jarig zijn', we bekeken het meegebrachte materiaal van de kleuters en versierden onze klas.
Aan de werktafel begonnen we met het knutselen van onze eigen verjaardagskroon.
Net voor de middag speelden we een kringspelletje, we fluisterden een woord door ivm het thema.
Dinsdag luisterden de oudste kleuters naar het vervolgverhaal van Pluk en de jongste kikkers mochten bij juf Lies luisteren naar Jip & Janneke. We knutselden druk verder aan de kronen en net voor de middag leerden we het verjaardagsliedje aan.

Ieder thema doen wij schrijfmotoriek op woensdag, dan mogen de oudste kleuters krullebollen (methode van schrijfdans) bij juf Eline en de jongste kikkers bij juf Pauline. We begonnen met een bewegingsspelletje om die handen en polsen los te maken.
Daarna mochten we een taart tekenen op papier;
Bij juf Pauline mochten de jongste kikkers hun eigen feesthoed tekenen.
Donderdag keken we naar het verhaal van 'Rikki is jarig' met de kamishibai. Daarna mochten alle kikkers voor de eerste maal gaan zwemmen.
In de namiddag genoten we van het zonnetje buiten en speelden we in de verschillende hoeken;
We sloten af met de poppenkast samen met de giraffenklas, daar werd de verjaardag gevierd van Heksemie.
Vrijdag was het STRAPdag, we keken eens hoe onze kleuters naar de klas kwamen vandaag en helaas kwam de meerderheid met de auto.
We dansten samen het straplied, te vinden op youtube.
Alle kleuters kwamen ook in hun sportkledij, want vandaag vierden we de dag van de sportvereniging.
Samen met alle kleuters deden we een bewegingsmomentje op de speelplaats.
We mochten ook onze seizoenskalender aanpassen, want vandaag begon de HERFST.
Net voor de speeltijd speelden we een wiskundig spelletje, waar de begrippen meer, minder en evenveel werden ingeoefend. Zo zie je een voordeel van een graadsklas: de oudste kleuters helpen de jongste en begeleiden ze en ja, zelfs omgekeerd ook! We werken op hun niveau.
Na de speeltijd mochten we een puzzel knippen en kleven, kleuters konden kiezen tussen volgens het aantal stukken, al naargelang hun niveau.
In de namiddag mochten we spelen in de hoeken;
in de ontdekhoek mogen ze zelf proberen ballonnen op te blazen adhv allerlei attributen.
In de poppenhoek werd er druk feest gevierd en werd ik geïnviteerd voor een lekkere warme wafel.
In de leeshoek kan je gezellig samen in een boekje kijken. 
Mijn vriendjes in de kikkerklas16.09.2018

Maandag begonnen we met taalspelletjes van Kikker. Daarna maakten we aan de werktafel een kikker met vierkantjes die we uitknipten. Net voor de middag speelden we een kringspelletje waarbij we een woord door fluisterden. Niet gemakkelijk om stilletjes in een oor te fluisteren.
In de namiddag speelden we buiten in de hoeken.
We sloten af met de DVD van meester Kikker.
Dinsdag luisterden de oudste kikkers naar het vervolgverhaal van Pluk en de jongste kikkers luisterden bij juf Lies naar een verhaal van Jip & Janneke. Daarna werkten we verder aan de werktafel.
Net voor de middag leerden we een liedje aan van Kikker 'iedereen is anders', dit kan je terugvinden op youtube.
In de namiddag mochten we buiten in de hoeken spelen en sloten we af met turnen.
Woensdag mochten we per 2 ons eigen silhouet tekenen met krijt op de speelplaats.
Daarna mochten we dit dan op papier doen.
Donderdag mochten we eerst gaan turnen bij juf Isabelle en daarna mochten we prenten ordenen in een logische volgorde van kikkerdril tot kikker. We herhaalden ook ons liedje.  Op het einde van de dag oefenden we even voor de trouw van juf Pauline.
Vrijdag was er een nieuw vriendje bij ons op bezoek, haar naam is 'Filou', ze spreekt Frans, ze komt meerdere malen langs bij ons dit schooljaar om leuke franse liedjes en versjes aan te leren.
Ook Tobias bracht 2 nieuwe vriendjes mee, hij had 2 kikkers mee uit de vijver van zijn opa.
We keken vol bewondering naar deze fantastische mooie kikkers.
Na de speeltijd wandelden we naar het stadhuis van Beveren-Leie waar juf Pauline in het huwelijksbootje stapte met Robbie.
Alle kleuters waren heel fier om hun roosje af te geven en kregen een lekker traktaat. Omdat de kleuters zo flink waren, mochten ze zich nadien even uitleven op het speelplein.
In de namiddag speelden we in de hoeken.


 
Welkom in de kikkerklas09.09.2018

Op de eerste schooldag mochten de en alle leerlingen bij het binnenkomen hun stem uitbrengen want iedereen is belangrijk. Dit is ons nieuwe jaarthema 'mijn stem telt'.

We maakten deze week kennis met de nieuwe vriendjes in de klas, met Kikker en met de juf. We keken naar al de kalenders in de kikkerklas. We leerden de liedjes aan van ons dagelijks ritueel, misschien heb je ze al stiekem thuis gehoord? ("schudden met die billen, zwaaien met de handen, stampen met de voeten, doe maar mee?") 

We mochten ook de verschillende hoeken in de klas verkennen en maakten duidelijke afspraken wat kan en niet kan.
Het nieuwe schooljaar werd ingezet met een lekkere toast, santé!

Dinsdag werd ook de daglijn aangebracht, zo krijgen de kleuters telkens een overzicht van wat we allemaal gaan doen die dag.

We maakten verschillende kikkers om onze kleutergang te versieren, binnenkort zal je het resultaat zien vanop de speelplaats.
We leerden het liedje aan van de dagen van de week. In de namiddag kregen we turnen van juf Isabelle en mochten we in de hoeken spelen.
Op het einde van de dag werden we getrakteerd op een lekker kikkersnoepje.

Woensdag werd de daglijn aangebracht en was er poppenkast samen met de giraffenklas. Kikker en Giraf mochten ook voor de eerste keer naar hun nieuwe klas en toonden hun nieuwe boekentas aan elkaar.
Na de speeltijd werkten we verder in groepjes.

We sloten af met een bewegingsspelletje.

Donderdag werd de weerkalender aangebracht en luisterden we naar het verhaal van 'Kikker is Kikker'. We kregen turnen van juf Isabelle en mochten aan de werktafel kikker tekenen volgens een stappenplan. In de namiddag mochten we een hoekje kiezen;
Met trots stel ik jullie voor mijn 24 kikkers, waarvan 13 jongste kikkers (7meisjes en 6jongens) en 11 oudste kikkers (4 meisjes en 7jongens)
jongste kikkers: Nona, Mila, Calliste, Renée, Devon en Viktor.
jongste kikkers: Alizée, Louise, Mathis, Ranim en Juul Cezaar
oudste kikkers: Timo & Marie
jongste kikkers: Luca, Ylias
oudste kikker: Jerome
oudste kikkers: Darocha, Tobias, Fons, Marie-Lou, Adam
oudste kikkers: Myrthe, Nyoh en Charlotte

Vrijdag kwamen we een heleboel te weten over de kikker zelf. Wisten jullie dat een kikker tot wel 3 meter ver kan springen? We hebben dit even uitgetest in de klas. Helaas kwam niemand de 3meter voorbij...
Wisten jullie dat een klein kikkertje die voor het eerst uit het water komt, slechts zo klein is als de nagels van een dikke duim?
Wisten jullie dat de langste kikker ter wereld 1 meter lang is?
Vraag jullie kleuter maar uit, want vanaf nu weten zij alles over de KIKKER. Wat is het toch fijn om een kikker te zijn?
We zijn ook al begonnen aan onze verjaardagskalender, dat jullie binnenkort meekrijgen naar huis. Daar staan alle activiteiten en verjaardagen in gepland van de kikkerklas. Zo kunnen jullie samen met jullie kleuter aftellen en uitkijken naar de leuke activiteiten in de klas.
In de namiddag genoten we van het zonnetje buiten.

Volgende week werken we rond 'mijn vriendjes in de kikkerklas'. We krijgen ook bezoek van een kikker in onze klas.
Fijn weekend! 
pag.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 ...

9

... 

Abonneer nu op onze RSS-feed met de laatste updates!